Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

on .

NHSI AGROTIKOS

«Σκόνταψε» στο Νησί  (1-1) ο Αγρ. Αστέρας

Πολύτιμους βαθμούς άφησε στο Νησί ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά, καθώς απέσπασε στα τελευταία λεπτά τον βαθμό της ισοπαλίας ισοφαρίζοντας το παιχνίδι, για το τελικό 1-1.
Το παιχνίδι είχε εκατέρωθεν ευκαιρίες, πρωταγωνιστές της αναμέτρησης ωστόσο, ήταν οι δύο τερματοφύλακες, οι οποίοι πραγματοποίησαν εξαιρετικές επεμβάσεις.
Αγωνιστικά, το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους , καθώς προηγήθηκαν νωρίς στο σκορ, μόλις στο 7΄, όταν από την εκτέλεση κόρνερ του Τζιμογιάννη ο Κοσίνας πήρε την πρώτη κεφαλιά και στην συνέχεια ο Κασίμης πιο ψηλά απ΄όλους με νέα κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Οι Νησιώτες απείλησαν εκ νέου στο 13΄, όταν ο Μπίλης εκτέλεσε φάουλ και ο Αρχοντάκης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
Στο 19΄ ήρθε και η πρώτη απειλή για τον Αγροτικό, όταν ο Κουλούρης εκτέλεσε το φάουλ και ο Θουλιώτης απέκρουσε την μπάλα με δυσκολία.
Στο 28΄ ο Αετός είχε δοκάρι με το σουτ του Μπίλη από κοντά να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.
Από ακόμη μια στατική φάση, ήρθε ακόμη μια απειλή από πλευράς φιλοξενούμενων, με το χτύπημα φάουλ του Αλεξίου, να απομακρύνει την μπάλα ο Θουλιώτης με το ένα χέρι, ενώ ο νεαρός τερματοφύλακας του Νησιού, απομάκρυνε θεαματικά και το άπιαστο σουτ του Ηλία Μ., παραμένοντας έτσι το 1-0 μέχρι και την λήξη του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη,  καλύτερα μπήκαν οι γηπεδούχοι και πάλι, χάνοντας δύο πολύ καλές ευκαιρίες, συγκεκριμένα, στο 49΄ ο Μπίλης εκτέλεσε φάουλ αρκετά μακριά από την περιοχή, με τον Αρχοντάκη να σώζει πέφτοντας.
Αμέσως μετά οι παίκτες του Αλέκου Τάτση βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Αλεξίου ο οποίος επιχείρησε το σουτ, απομακρύνοντας όμως αμυντικός του Νησιού, ενώ την ίδια τύχη είχαν και οι προσπάθειες του Τσουμάνη.
Στο 61΄ ο Τζιμογιάννης επιχείρησε σουτ σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου, με τον Αρχοντάκη και πάλι να δηλώνει παρών και να αποκρούει τον κίνδυνο, ενώ στην συνέχεια από το κόρνερ του Τζιμογιάννη, η μπάλα βρέθηκε στην μικρή περιοχή, με τον Κασίμη από πλεονεκτική θέση, να στέλνει την μπάλα άουτ.
Από το σημείο αυτό και μετά, ο Αγροτικός Αστέρας ξύπνησε και ανέβασε ρυθμούς, φτάνοντας μάλιστα και στην ισοφάριση στο 71΄, όταν ο Γκόνης εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή, με τον Δρόσο να παίρνει την κεφαλιά και να γράφει το 1-1.
Στο 74΄ οι γηπεδούχοι, έμειναν με παίκτη λιγότερο, καθώς αποβλήθηκε από το παιχνίδι ο Κοντογιάννης με απευθείας κόκκινη κάρτα, για έντονη  διαμαρτυρία προς τον διαιτητή της αναμέτρησης κ. Τασιούλα.
Στο 75΄ο Ηλίας Μ. εκτέλεσε κόρνερ με τον Δρόσο να παίρνει την κεφαλιά και τον τερματοφύλακα Θουλιώτη να απομακρύνει με τα χέρια.
Στο 86΄ ο Κασίμης με σουτ έχασε πολύ καλή ευκαιρία, με το σουτ του να εξουδετερώνεται από τον έμπειρο Αρχοντάκη.
Το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι και το τελικό σφύριγμα και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας.
Διαιτησία: Τασιούλας (Μωϋσιάδης-Σιόντης)
Αετός Νήσου (Αποστόλης Τόλης): Θουλιώτης, Μωραΐτης, Κονδύλης, Κοτσίνας, Αθανασίου, Στογιάννης, Κασίμης, Τζιμογιάννης (81΄ Πολύζος), Κοντογιάννης, Μπίλης, Γκόντζος.
Αγρ. Αστ. Άνω Καλαμά (Αλέκος Τάτσης): Αρχοντάκης, Στραγάλης, Κουλούρης (59΄ Γκόνης), Κλείτσας, Δρόσος, Φαρμάκης, Κτενάς (39΄ Ρούμπης), Τσουμάνης, Φερούλης (59΄ Ηλίας Α.), Ηλίας Μ., Αλεξίου. 

* * * 

XOULIARADES

Χουλιαράδες-Μικρασιάτες 2-1

Υπό το βλέμμα του νέου προπονητή Χρήστου Βαζάτη, οι Μικρασιάτες αν και προηγήθηκαν στο σκορ δεν κατάφεραν να αποσπάσουν θετικό αποτέλεσμα από τους Χουλιαράδες γνωρίζοντας την ήττα με 2-1.
Σε γενικές γραμμές έγινε ένα καλό παιχνίδι με τους φιλοξενούμενους να απειλούν τους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο και να έχουν μια καλή εικόνα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ οι Χουλιαράδες στο δεύτερο μέρος μπορεί να βρέθηκαν πίσω στο σκορ αλλά κατάφεραν με δύο όμορφα γκολ να κάνουν την ανατροπή και να πάρουν τη νίκη.
Στο 27΄ ο Γεράσης έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Κακαράντζας δεν μπόρεσε για λίγο να προλάβει τη μπάλα μέσα στην περιοχή, όπου έδιωξε μακριά ο Ναυρόζογλου. 
Οι Μικρασιάτες απείλησαν στο 28΄ όταν ο Κολοβός πήρε τη μπάλα από αριστερά, έκανε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
 Νέα ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 39΄ με τον Μπαλαντάνη να κάνει το σουτ από το ύψος της περιοχής  και την μπάλα να καταλήγει άουτ.
 Στο αμέσως επόμενο λεπτό  μπαλιά του Ντασιάκη, προβολή του Κολοβού η μπάλα ελάχιστα άουτ.
Στο δεύτερο μέρος οι Μικρασιάτες ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 49’   με τον Κολοβό που εκμεταλλεύτηκε τη λάθος έξοδο του Νάκου και από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Από το σημείο αυτό και μετά οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του αγώνα και στο 52΄ ο Τζάλλας έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Στο 55’ οι Χουλιαράδες έφεραν το παιχνίδι στα ίσια με δυνατό σουτ του Μιχαηλίδη έξω από τη μεγάλη περιοχή με τη μπάλα να πηγαίνει στο «Γ» της εστίας του Ζότα ο οποίος παρά την προσπάθεια του δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το μοιραίο. Στο 61΄ωραία ατομική ενέργεια και σουτ του Λώλη απέκρουσε τη μπάλα ο Ζότα. Σουτ του Τσακμάκη στο 67’ και πάλι ο Ζότα απέκρουσε τη μπάλα.
Η ολική ανατροπή του σκορ έγινε στο 81’ με τον Τάτση Γ. να δίνει την πάσα στον Κακαράντζα και αυτός με σουτ έστειλε τη μπάλα στο «Γ» του Ζότα.
 Στο 86΄ οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα ψηλοκρεμαστό σουτ του Αβραμίδη με τη μπάλα να φεύγει άουτ.
Διαιτησία: Μπούμπας (Διαμάντης Λ.-Κυριαζή)
Χουλιαράδες: Νάκος, Τσακμάκης, Κρανάς, Κακαράντζας, Μιχάλης, Τζάλλας, Γεράσης (74’ Τάτσης Α.), Μιχαηλίδης, Γρίβας (51’Λώλης -90’Γκορτζής), Δάσκαλος, Τάτσης Γ. (82’ Κούτλας).
Μικρασιάτες: Ζότα, Μάντζιος, Πιλικίδης, Μπαλαντάνης, Ναυρόζογλου, Ανανιάδης, Αναγνωστόπουλος, Ντασιάκης, Κολοβός, Μαυρίδης (70’ Μητρογιάννης), Αβραμίδης

* * * 

METSOBO PERAMA

Μέτσοβο-Πέραμα 2-2

Τα μοιράστηκαν όλα στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου Μέτσοβο και Πέραμα με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 2-2 μετά από ένα πολύ καλό παιχνίδι.
Οι Μετσοβίτες επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα εντός έδρας, ενώ η Προοδευτική πήρε έναν πολύτιμο εκτός έδρας βαθμό. 
Αγωνιστικά, το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο και δίκαια οι δύο ομάδες πήραν από έναν πόντο, καθώς στο α΄μέρος καλύτεροι ήταν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι και προηγήθηκαν στο σκορ, ενώ στο β΄ μέρος καλύτερα πατούσαν οι γηπεδούχοι, καταφέρνοντας μάλιστα και την ανατροπή, για λίγα λεπτά.
Το ξεκίνημα, βρήκε την ομάδα του κ. Κοζανίτη να μπαίνει καλύτερα και πιο σταθερά στον αγωνιστικό χώρο, ανοίγοντας μάλιστα και νωρίς το σκορ, μόλις στο 4΄ με το άπιαστο χτύπημα φάουλ του Στάθη, αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή.
 Οι «μπλε» προσπάθησαν να απαντήσουν, αρχικά με το σουτ του Θεοφάνη Τσουλιάη, το οποίο και πέρασε ελάχιστα άουτ στο 10΄ και στην συνέχεια με το δυνατό σουτ του Παλαιοπάνου, το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του Ελευθεριάδη. Στο 21΄ οι «κόκκινοι» έχασαν μοναδική ευκαιρία για το 0-2, όταν ο Παπαρούνας βρέθηκε τετ α τετ με τον Μαργωμένο, έκανε το σουτ, με τον τερματοφύλακα του Μετσόβου να απομακρύνει σωτήρια, πέφτοντας με το ένα χέρι.
Επόμενη καλή στιγμή και πάλι για τους φιλοξενούμενους, όταν από την εκτέλεση φάουλ του Στάθη η μπάλα πέρασε απ΄όλους, με τον Μαργωμένο να αποκρούει με το γόνατο αυτή την φορά.
Ενώ, και λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου, η Προοδευτική έχασε μια ευκαιρία ακόμη, όταν από το πλάγιο του Μπαρούτα η μπάλα βρήκε τον Διαμάντη, ο οποίος πήρε την κεφαλιά, με τον Μαργωμένο να μπλοκάρει εν τέλει με δυσκολία.
Στην επανάληψη, οι παίκτες του κ. Γκολφινόπουλου μπήκαν πιο καλά, πετυχαίνοντας αρκετά νωρίς την ισοφάριση, όταν στο 56΄ ο Τσουλιάης Θεοφάνης με σέντρα τακουνάκι, βρήκε ωραία τον Τρίτο, ο οποίος πλάσαρε για το 1-1.
Στο 67΄ ο Τσουλιάης Γιάννης πήρε την κεφαλιά από την εκτέλεση φάουλ του Παλαιοπάνου στέλνοντας την μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα,ο οποίος μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Στο 74΄ ήταν σειρά του Γιοβανόπουλου να απειλήσει, όταν από ευνοϊκή θέση έστειλε την μπάλα πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στο 75΄ οι Μετσοβίτες πέτυχαν την ανατροπή, με το πλασέ του Σταχούλη, έπειτα από ασίστ του Γιοβανόπουλου για το 2-1.
Αμέσως μετά οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι με το μακρινό σουτ του Παλαιοπάνου να καταλήγει στην συμβολή των δοκαριών.
Το Πέραμα δεν σταμάτησε στιγμή να παλεύει για την ισοφάριση, η οποία και ήρθε στο 83΄ έπειτα από την ατομική ενέργεια του Παπαρούνα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την  λάθος έξοδο του Μαργωμένου, τον προσπέρασε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2, σκορ που δεν άλλαξε μέχρι και την λήξη της αναμέτρησης.
Η τελευταία καλή στιγμή, ανήκε στην Προοδευτική, η οποία στο 86΄ απείλησε με τον Δημόπουλο από κοντά, με τον τερματοφύλακα να μπλοκάρει την μπάλα με διπλή προσπάθεια.
Μετά την λήξη του παιχνιδιού, ο Χρήστος Τσιόστας αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για έντονη διαμαρτυρία προς τον διαιτητή.
**Πριν την έναρξη του παιχνιδιού, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμή του Νικόλαου Τσουρέκα, ο οποίος εκτός από φίλαθλος της ομάδας ήταν και χρόνια στην διοίκηση του ΠΑΣ Μετσόβου, στην θέση όπου καθόταν πάντα, η Διοίκηση άφησε μια πλακέτα και ένα μπουκέτο λουλούδια.
Διαιτησία: Τασιούλας (Λιόντος- Κολιός)
ΠΑΣ Μετσόβου (Κώστας Γκολφινόπουλος): Μαργωμένος, Τσουλιάης Κ., Τσιόστας Χ., Τσουλιάης Ι., Σιούτας, Τσιόστας Κ., Σταχούλης Α., Τσουλιάης Θ. (70΄ λ. τρ. Γεωργίου), Τρίτος, Παλαιοπάνος, Γιοβανόπουλος (87΄ Σταχούλης).
Προοδ. Περάματος (Αντώνης Κοζανίτης): Ελευθεριάδης, Σταματόπουλος, Μπαρούτας, Παλάσκας, Ντόβας, Αλμπάνης (80΄ Σίμος), Δούβλης, Διαμάντης, Ντοντοβέτσι (84΄ Δημόπουλος), Παπαρούνας (90΄Ντοντοβετσι), Στάθης (71΄ Λάππας).
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ

* * * 

Ελεούσα-Κρύα 2-2 

Συγκλονιστικός αγώνας έγινε στο γήπεδο της Βουνοπλαγιάς όπου η Ελεούσα μπορεί να προηγήθηκε 2-0 της Κρύας ωστόσο δεν κατάφερε να κρατήσει τους τρεις βαθμούς με την ομάδα του Αντώνη Δημητρίου να ισοφαρίζει σε 2-2 και στο 93΄να χάνει τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει το τρίποντο με το δοκάρι του Μπαμπούλια.
Στο πρώτο μέρος η Ελεούσα ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση, απείλησε στο 4΄ με τον Τσακανίκα ενώ στο 16΄ ο ίδιος παίκτης με μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί “παραθυράκι” της εστίας του Μπαλαούρα κάνοντας το 1-0.
 Από εκεί και μετά οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά με τον Τσακανίκα , ενώ στο 23΄ ο Μπανδέλης δέχτηκε την πάσα κάνοντας το σουτ, ο Μπαλαούρας έδιωξε και στην επαναφορά ο Βελτσίστας από κοντά έκανε το 2-0.
Από το 35΄ και μετά η Κρύα πήρε έδαφος και προσπάθησε να απειλήσει. Τα κατάφερε με τον Μάντζο και τον Τζώρτζη, ενώ στο 45΄ ο Τζουρμανάς ανατρέπει τον Μπαμπούλια Α. με τον διαιτητή Νέο να δίνει πέναλτι. Ο Μάντζος εκτέλεσε εύστοχα για το 2-1.
Στην επανάληψη και πάλι οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά είχαν τον έλεγχο μέχρι το 60΄ ενώ στο 48΄ ο Τζουρμανάς έκανε την κεφαλιά αλλά ο Δημητρίου έδιωξε πάνω στη γραμμή. 
Στο 66΄ η Κρύα ισοφάρισε όταν  ο Μάντζος έκανε τη σέντρα και ο Μπαμπούλιας με κεφαλιά έκανε το 2-2.
Από εκεί και μετά η Κρύα πίεσε περισσότερο για τη νίκη είχε κάποιες επισκέψεις στα αντίπαλα καρέ με κορυφαία στις καθυστερήσεις όταν ο Μπαμπούλιας έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι.
Διαιτησία: Νέος (Θανασιάς, Διαμάντης)
Θύελλα Ελεούσας: Χατζηπαρασκευαίδης, Τσίντας (60΄ Μαμακής), Κωστούλας (86΄ Μανούρης), Οικονόμου, Τζουρμανάς, Τσακανίκας, Πεπόνης Ι.,  Πεπόνης Θ. (9 λτρ. Μπανδέλης), Βελστίστας, Πασχάλης, Τζιάλλας (46΄ Κυπριανός)
Κρύα: Μπαλαούρας, Λατίφι, Μπαμπούλιας Α., Καραγεωργός, Λαδίας, Τζώρτζης, Κουκοδήμος, Οικονόμου (46΄ Δημητρίου), Μπαμπούλιας Α.,  Μάντζος, Μάντζαρης (80΄ Τζούμας).
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΓΚΑΣ

* * * 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Κατσικά-Κόντσικα α.α 3-0
Καστρίτσα-Σερβιανά 7-1
Μέτσοβο-Πέραμα 2-2
Ελεούσα-Κρύα 2-2
Πίνδος Κόνιτσας-Κοσμηρά 1-0
Χουλιαράδες-Μικρασιάτες 2-1
Αετός Νήσου-Αγροτ. Αστέρας 1-1
Αγία Μαρίνα-Κράψη 0-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.Θύελλα Κατσικάς 44 38-11
2.Αγροτικός Καστρίτσας 40 44-13
3.Αγρ. Αστέρας Άνω Καλαμά 39 40-9
4.Χουλιαράδες 39 48-15
5.Μέτσοβο 29 44-26
6.Πίνδος Κόνιτσας 28 32-20
7.Αετός Νήσου 26 34-24
8.Κράψη 24 36-22
9.Αγία Μαρίνα 21 29-23
10.Προοδευτική Περάματος 15 22-32
11.Κοσμηρά 15 19-22
12.Θύελλα Ελεούσας 15 29-33
13.Κρύα 11 22-39
14.Μικρασιάτες 10 17-41
15.Κόντσικα 6 17-46
16.Σερβιανά 0 5-100

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (1, 2/2/2020)
Σερβιανά - Κοσμηρά
Κράψη - Καστρίτσα
Πέραμα - Κατσικά
Μικρασιάτες - Κόνιτσα
Κόντσικα - Αγία Μαρίνα
Αγροτ. Αστέρας - Χουλιαράδες
Ελεούσα - Αετός Νήσου
Κρύα - Μέτσοβο