Με Σιόντη στη «μηχανή» του ενισχύεται ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS PROPONHSH 23 1 20

• Στην τελική ευθεία μπαίνει σήμερα η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για την κυριακάτικη (26/01, 5:00 μ.μ.) με αντίπαλο τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο Στάδιο για την 14η αγωνιστική της Super League 2, με τα ερωτηματικά να αφορούν τους Σιόντη και Κάστρο.
Η γιαννιώτικη ομάδα προπονήθηκε χτες στο γήπεδο της Βουνοπλαγιάς, ενώ και μετά το ματς με τον Εργοτέλη θα συνεχίσει να προπονείται εκτός του ΠΕΑΚΙ Ανατολής. Ο λόγος έχει να κάνει με τις εργασίες συντήρησης που θα γίνουν και στο βοηθητικό, αλλά και στο κεντρικό γήπεδο του Πανηπειρωτικού προκειμένου να βελτιωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Κάτι που αποτελεί και πάγιο αίτημα του προπονητή Αργύρη Γιαννίκη, το οποίο έχει διατυπώσει και επίσημα στις συνεντεύξεις Τύπου.
Η χτεσινή προπόνηση στο γήπεδο της Βουνοπλαγιάς είχε και ένα ευχάριστο νέο καθώς ο Στέφανος Σιόντης ξεπέρασε το τράβηγμα που τον ταλαιπωρούσε από το παιχνίδι κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και προπονήθηκε, θέτοντας τον εαυτό του στη διάθεση του Γιαννίκη ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης στην Κρήτη. Ο Γιαννιώτης μέσος δεν έλαβε μέρος στο δίτερμα για λόγους προφύλαξης, κάτι που όμως αναμένεται να γίνει στις δύο τελευταίες προπονήσεις πριν τον αγώνα με την ομάδα του Ηρακλείου. Πιθανόν ο Σιόντης να συμπεριληφθεί στην αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα, ωστόσο το αν θα αγωνιστεί θα εξαρτηθεί από τον Γιαννίκη και κατά πόσο θεωρεί ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει. Ενδεχομένως πάντως να μην ξεκινήσει βασικός, αλλά να μπει αλλαγή ανάλογα με την εξέλιξη του παιχνιδιού στο Παγκρήτιο. 
Αντίθετα με τον Σιόντη ο Κολομβιανός Φάμπρι Κάστρο συνέχισε και χτες το ατομικό του πρόγραμμα και δεν θα προλάβει το ματς με τους Κρητικούς. Κάστρο, Σεργκελασβίλι και Ζιούλης δεν πήγαν στη Βουνοπλαγιά και προπονήθηκαν ατομικά στο ΠΕΑΚΙ.
Μετά την αρχική προθέρμανση το χτεσινό πρόγραμμα προπόνησης περιελάμβανε ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας, ασκήσεις επιθετικής τακτικής, ενώ στο τελευταίο κομμάτι πραγματοποιήθηκε και δίτερμα, με τον Αργύρη Γιαννίκη να καταστρώνει επί χόρτου τα πλάνα του για τον αγώνα.
Η σημερινή προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννινα είναι προγραμματισμένη στις 12:00, ωστόσο δεν έγινε γνωστό το που θα πραγματοποιηθεί. Ενδεχομένως να γίνει και στο ΠΕΑΚΙ, αν σταματήσουν οι εργασίες συντήρησης, ενώ μέχρι αργά το βράδυ ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Γιώργος Ντάσιος έψαχνε γήπεδο της περιοχής για να προπονηθεί η ομάδα. 

Τα ζευγάρια των προημιτελικών
Εν τω μεταξύ, πραγματοποιήθηκε χτες στα γραφεία της ΕΠΟ η κλήρωση για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, από την οποία προέκυψαν αμφίρροπα παιχνίδια με κυριότερο το ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού. Στην κληρωτίδα μπήκε και το μπαλάκι με το ζευγάρι ΑΕΚ ή Αστέρας Τρίπολης, δεδομένου ότι, η αρμόδια επιτροπή, όρισε τον αγώνα ρεβάνς για τις 30 Ιανουαρίου.
Αναλυτικά η κλήρωση της προημιτελικής φάσης: Άρης - Ατρόμητος, Παναιτωλικός - AEK ή Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός, Λαμία - Ολυμπιακός.
Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν το διήμερο 5-6 Φεβρουαρίου και οι αγώνες ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα 12-13 Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι ο τελικός της διοργάνωσης είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί το Σάββατο 23 Μαΐου.