ΠΑΤΗΣΕ ΚΟΡΥΦΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ…

on .

PAS 2

Στην κορυφή της βαθμολογίας με 15 βαθμούς ανέβηκε από χτες το βράδυ ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς επικράτησε με 2-0 του Πλατανιά στο «Ζωσιμάδες» για την 7η αγωνιστική και πέτυχε την τέταρτη νίκη στο πρωτάθλημα της Super League 2. Σκόρερ για τους Γιαννιώτες οι Κάστρο (64’) και Παμλίδης (76’) με δύο γκολ από κόρνερ. Σήμερα ο Απόλλωνας Σμύρνης παίζει στην Κέρκυρα.
Την τέταρτη νίκη του στο πρωτάθλημα της Super League 2 πέτυχε χτες το βράδυ στο «Ζωσιμάδες» ο ΠΑΣ. Οι Γιαννιώτες επικράτησαν με 2-0 του Πλατανιάς, σκαρφάλωσαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 15 βαθμούς και περιμένουν το σημερινό παιχνίδι του Απόλλωνα Σμύρνης στην Κέρκυρα. Σκόρερ για τους Γιαννιώτες οι Κάστρο (64’) και Παμλίδης (76’) με δύο γκολ από δύο κόρνερ.

Χειροκροτήθηκε ο Τάτσης
Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον Γιαννιώτη προπονητή του Πλατανιά, Γιάννη Τάτση, οι φίλαθλοι του ΠΑΣ Γιάννινα κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Οι Γιαννιώτες φίλαθλοι καταχειροκρότησαν τον τεχνικό της κρητικής ομάδας τη στιγμή που κατευθύνονταν προς τον πάγκο των φιλοξενούμενων και εκείνος ανταπέδωσε με μια βαθιά υπόκλιση και βάζοντας το χέρι στην καρδιά, δείγμα της αγάπης και της εκτίμησης που τρέφει στην ομάδα που τον ανέδειξε ποδοσφαιρικά.

Πώς έπαιξε ο ΠΑΣ
Ο Αργύρης Γιαννίκης άφησε εκτός αποστολής τον Αποστολόπουλο, μαζί με τους τραυματίες Καρτάλη και Νικολιά. Ο Τρικαλινός τεχνικός παρέταξε τον ΠΑΣ με σύστημα 4-4-2. Ο Χουτεσιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια, στο αριστερό άκρο της άμυνας ήταν ο Μπουκουβάλας, δεξί μπακ ο Οικονομόπουλος και στο κέντρο της άμυνας οι Σκόνδρας και Παντελάκης. Στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Σιόντης και Κάστρο, αριστερό εξτρέμ ο Νάουμετς, δεξί ο Ξύδας και στην κορυφή της επίθεσης οι Λέο και Κρίζμαν.

Διπλή ευκαιρία ο ΠΑΣ
Ο ΠΑΣ χτες ξεκίνησε δυναμικά και όντας ορεξάτος είχε την υπεροχή από την αρχή του αγώνα, εκδηλώνοντας επιθέσεις κυρίως από τη δεξιά πτέρυγα παρά την απουσία του Αποστολόπουλου. Στο 13’ ο ΠΑΣ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Οικονομόπουλος πάσαρε στον Κρίζμαν, αυτός απέφυγε τον αντίπαλό του, σούταρε, ο Γκοτ απέκρουσε τη μπάλα και στην εξέλιξη της φάσης ο Κρίζμαν ύστερα από τη σέντρα του Οικονομόπουλου και πάλι μετά από τακουνάκι του Ξύδα έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ. Ένα λεπτό νωρίτερα, στην πρώτη τελική προσπάθεια του Πλατανιά, ο Νίλι έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε τη μπάλα. Ο Κρίζμαν που αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος της γιαννιώτικης ομάδας στο πρώτο μέρος, έκανε το σουτ στο 26’ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Έχασε το άχαστο ο Κρίζμαν
Ο ΠΑΣ σπατάλησε νέα μεγάλη ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα στο 32’ με πρωταγωνιστή και πάλι τον Κροάτη επιθετικό που δεν εκμεταλλεύτηκε ένα τραγικό λάθος της άμυνας της χανιώτικης ομάδας. Ο Νιαυραδάκης δεν πάσαρε καλά στον Ρουσσάκη, ο Κρίζμαν μπήκε σφήνα, κερδίζοντας τη μπάλα, βγήκε απέναντι από τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα του Πλατανιά, όμως έστειλε τη μπάλα απελπιστικά άουτ, σπαταλώντας τεράστια ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στους Γιαννιώτες.
Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν από στατική φάση στο 34’, όταν ο Ποζατζίδης εκτέλεσε φάουλ αλλά η μπάλα κατέληξε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Λευτέρη Χουτεσιώτη. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ, με τον ΠΑΣ να μην κατορθώνει να μετουσιώσει σε προβάδισμα την εδαφική του υπεροχή.

Άκαρπες προσπάθειες
Στο 52’ ο Αργύρης Γιαννίκης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Πίτου Γκαρσία αντί του Οικονομόπουλου και ως εκ τούτου έγινε μια εσωτερική αλλαγή στη σύνθεση του ΠΑΣ. Ο Σιόντης μεταφέρθηκε στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Πίτου Γκαρσία στα αμυντικά χαφ μαζί με τον Κάστρο, λίγο πιο μπροστά από τον συμπαίκτη του. Η κίνηση αυτή βοήθησε σημαντικά τους Γιαννιώτες στη μεσαία γραμμή και στο δημιουργικό κομμάτι καθώς ο έμπειρος Αργεντινός βοήθησε πολύ στην καλή κυκλοφορία της μπάλας. Ο ΠΑΣ στις αρχές της επανάληψης είχε δυο αξιόλογες τελικές προσπάθειες σε διάστημα δυο λεπτών. Ο Μπουκουβάλας έβγαλε τη σέντρα στο 57’, ο Λέο πήρε την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε άουτ. Στο επόμενο λεπτό, ο Νάουμετς βρήκε το χώρο, έκανε το σουτ αλλά ο Γκοτ έδιωξε με τις γροθιές τη μπάλα.

PAS 1

Τη λύση ο Κάστρο
Οι Γιαννιώτες ευτύχησαν στο 64’ να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Ο Πίτου Γκαρσία εκτέλεσε κόρνερ, ο προωθημένος Παντελάκης πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ο Ποζατζίδης απέκρουσε πάνω στη γραμμή και στην επαναφορά ο Κάστρο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Ήταν το πρώτο φετινό γκολ του Κολομβιανού και το πανηγύρισε δεόντως με τους συμπαίκτες του.

Ο… συνήθης ύποπτος Παμλίδης
Η υπεροχή του ΠΑΣ ήταν εμφανής στην επανάληψη και διατηρήθηκε και μετά το γκολ του Κάστρο που «ξεκλείδωσε» την άμυνα του Εργοτέλη. Ο Γιαννίκης έριξε στο ματς τον Παμλίδη στη θέση του Ξύδα και τέσσερα λεπτά αργότερα δικαιώθηκε πλήρως για την επιλογή του. Συγκεκριμένα, στο 76’ο Πίτου Γκαρσία εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Γκοτ απομάκρυνε ασταθώς τη μπάλα μετά από κεφαλιά αμυντικού του Πλατανιά, αυτή έφτασε στον Παμλίδη και αυτός κατά τη προσφιλή του συνήθεια φέτος, με συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0, δίνοντας στον ΠΑΣ καθαρό προβάδισμα δύο τερμάτων.
Στο τελευταίο τέταρτο ο ΠΑΣ διατήρησε την υπεροχή και θα μπορούσε κάλλιστα να είχε πετύχει και τρίτο γκολ. Στο 86’ Πίτου Γκαρσία σούταρε από πλεονεκτική θέση, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Νάουμετς έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Παμλίδης την προβολή στο πρώτο δοκάρι, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.
Το 2-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Τσακαλίδη από τη Χαλκιδική, με τον ΠΑΣ να φτάνει σε μια δίκαιη και καθαρή νίκη επί ενός κατώτερου αντιπάλου. Η γιαννιώτικη ομάδα πραγματοποίησε χτες την καλύτερη της φετινή εμφάνιση, ήταν αρκετά δημιουργική και παραγωγική, ενώ δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού από τους Χανιώτες του Γιάννη Τάτση.
Την επόμενη Κυριακή (08/12, 5:00 μ.μ.) ο ΠΑΣ έχει δεύτερο σερί εντός έδρας παιχνίδι υποδεχόμενος την αρκετά επικίνδυνη φέτος Δόξα Δράμας, όμως πριν υπάρχει η ρεβάνς του Κυπέλλου. Συγκεκριμένα το βράδυ της Τετάρτης (04/12, 7:30 μ.μ.) οι Γιαννιώτες παίζουν στη Βέροια στον επαναληπτικό του 1-0 στο «Ζωσιμάδες» για την 5η φάση του Κυπέλλου.
Διαιτησία: Τσακαλίδης (Μαλανδρής–Σάκκας)
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Οικονομόπουλος (52’ Πίτου Γκαρσία), Μπουκουβάλας, Παντελάκης, Σκόνδρας, Σιόντης, Κάστρο, Νάουμετς, Ξύδας (72’ Παμλίδης), Λέο (86’ Λώλης), Κρίζμαν.
Πλατανιάς (Γιάννης Τάτσης): Γκοτ, Ουές, Ποζατζίδης, Τσαμούρης, Μποσέτι, Νιαυραδάκης, Ρουσσάκης (λ.τρ. 60’ Σαάντο), Λεονιδόπουλος (46’ Παπουτσογιαννόπουλος), Μπιανκόνι, Νίλι, Παπαδόπουλος (57’ Καραγκούνης).
* * *
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ (ΠΑΣ Γιάννινα):
«Παρόλα τα προβλήματα που είχαμε με τις προπονήσεις οι οποίες δεν μπορούσαν να γίνουν, με τους τραυματισμούς με τις αρρώστιες, πιστεύω ότι είχαμε ένα καλό παιχνίδι, καλό ημίχρονο, είχαμε τον έλεγχο της μπάλας και το γκολ. Πιστεύω ότι κερδίσαμε δίκαια θα μπορούσαμε να πετύχουμε και άλλα τέρματα, δεν δεχθήκαμε για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι γκολ και αυτό είναι καλό για εμάς. Ευχαριστώ τον κόσμο γιατί ήρθε σήμερα τέτοια ώρα και ενίσχυσε την ομάδα και συνεχίζουμε για τα δύο επόμενα παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα».
Για το αν θεωρεί ότι έχει «δέσει» η άμυνα: «Μιλάω πάντα για την αμυντική λειτουργία της ομάδας γιατί και στην επίθεση έχουν κάποιοι παίκτες συμμετοχή στο να γίνει κάποια φάση και στην άμυνα για να μην δεχθεί πίεση και να μην απειληθεί. Αυτό πάει να πει ότι όλη η ομάδα κάνει τη δουλειά της και οι παίκτες τα δίνουν όλα και είμαι ευχαριστημένος τόσο από την αμυντική όσο και από την επιθετική λειτουργία όλων των παικτών».
Για τον Αποστολόπουλο που έμεινε εκτός αποστολής: «Ο Αποστολόπουλος και ο Καρτάλης έχουν θέμα στον προσαγωγό από τα γήπεδα και ήταν εκτός. Ελπίζουμε μέχρι την Τετάρτη να είναι πάλι στη διάθεση μας. Αυτά είναι συμπτώματα από τα γήπεδα, παρόλο που κατεβάζουμε εντάσεις αλλά πρέπει να ετοιμάζουμε την ομάδα να είναι έτοιμη στο παιχνίδι αυτά έγιναν λόγω του γηπέδου. Ακούω πάντα στα Γιάννινα και βλέπω ότι βρέχει πάρα πολύ και είναι δύσκολο. Προχθές στην προπόνηση δεν μπορέσαμε να κάνουμε με μπάλα γιατί ήταν λίμνη το γήπεδο, αλλά αυτές τις συνθήκες έχουμε και προσπαθούμε. Σίγουρα δεν είναι συνθήκες που εννοούν μια ομάδα που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο δημιουργικό, κατοχής και έχουμε τραυματισμούς και μας πονάει αυτό αφού έχουμε δύο παιχνίδια σε μια εβδομάδα».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΤΣΗΣ (Πλατανιάς):
«Σε ένα παιχνίδι που ήταν δύσκολο από την αρχή για εμάς έγινε ακόμη πιο δύσκολο για λόγω των αναγκαστικών αλλαγών που είχαμε και λόγω των δύο «κρύων» γκολ που δεχθήκαμε. Στο πρώτο μέρος προσπαθήσαμε να έχουμε καλή αμυντική λειτουργία και στη μετάβαση να μπορέσουμε να απειλήσουμε τον ΠΑΣ. Κινδυνεύσαμε από δύο αμυντικά λάθη, δεν μπορέσαμε να απειλήσουμε στη μετάβαση δεν είχαμε πολύ κατοχή. Καλή συνέχεια στον ΠΑΣ και να πετύχει το στόχο του».
Για το πώς ένιωσε από την υποδοχή του κόσμου και αν έγινε το καλοκαίρι πρόταση σε αυτόν από τον ΠΑΣ: «Ένιωσα συγκίνηση νοσταλγία, υπερηφάνεια που είναι από εδώ είναι πατρίδα μου και τα αγαπάω σε αυτό το γήπεδο μεγάλωσα. Δεν υπήρχε πρόταση από τον ΠΑΣ και πρόταση αν υπήρχε μετά τα μπαράζ οι άνθρωποι του Πλατανιά με κάλεσαν αμέσως να ανανεώσουμε και συμφώνησα αμέσως».
Πως είδε τον ΠΑΣ και την σύγκριση ανάμεσα στον ΠΑΣ και τον Απόλλων Σμύρνης: «Στο παιχνίδι με τον Απόλλων δεν ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα για εμάς. Εκεί ο Απόλλων είχε κάποιες στιγμές που δεν ενέπνεαν ανησυχία εμείς είχαμε πιο πολλές τελικές για να πάρουμε το ματς. Στα δύο μεταξύ μας παιχνίδια με Απόλλων και ΠΑΣ ο ΠΑΣ είναι καλύτερος αλλά ο Απόλλων είναι καλύτερος αμυντικά».
* * *

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Εργοτέλης-Παναχαϊκή 2-1
Χανιά-Απόλλων Λάρισας 1-2
Δόξα Δράμας-Λεβαδειακός 0-0
Καραϊσκάκης Άρτας-Απόλλων Πόντου 2-1
ΠΑΣ Γιάννινα-Πλατανιάς 2-0
Κέρκυρα-Απόλλων Σμύρνης (σήμερα)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΠΑΣ Γιάννινα 15 11-4
2. Απόλλων Σμύρνης* 14 10-1
3. Παναχαϊκή 12 9-5
4. Καραϊσκάκης Άρτας 11 10-10
5. Απόλλων Λάρισας 11 8-8
6. Δόξα Δράμας 10 8-6
7. Πλατανιάς 10 9-10
8. Εργοτέλης 10 12-14
9. Χανιά 8 8-5
10. Λεβαδειακός 8 7-7
11. Κέρκυρα* -3 2-10
12. Απόλλων Πόντου -3 2-16
* Έχουν ένα ματς λιγότερο
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(6, 8, 9/12/2019)
Λεβαδειακός-Εργοτέλης
Πλατανιάς-Κέρκυρα
Απόλλων Σμύρνης-Καραϊσκάκης Άρτας
Απόλλων Λάρισας-Απόλλων Πόντου
ΠΑΣ Γιάννινα-Δόξα Δράμας
Παναχαϊκή-Χανιά