Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Ανατολή - Αστέρας Ιτέας 4-2

on .

ANATOLH

• Μια σημαντική νίκη πέτυχε η ομάδα της Ανατολής το απόγευμα της Κυριακής στο «Ιωάννης Σουμουντζόγλου», επικρατώντας σχετικά άνετα επί του ουραγού Αστέρα Ιτέας με σκορ 4-2.
Η Γιαννιώτικη ομάδα μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε από πολύ νωρίς έχοντας δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες.
Αρχικά στο 7' o Σκανδάλης έφυγε στη κόντρα, έκανε και το σουτ με τη μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Χριστακόπουλος να βλέπει τον Κουμή να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του. Δύο μόλις λεπτά αργότερα ο Χριστακόπουλος βγήκε σε τετ α ατετ με τον Κουμή, αλλά έχασε το κοντρόλ και δεν πρόλαβε να τον πλασάρει με τη μπάλα να καταλήγει από τη κόντρα στον Φωλίνα που έκανε το σουτ αλλά είδε τον αντίπαλο κίπερ να αποκρούει και πάλι. Αφού έριξε τις προειδοποιητικές βολές της, η Ανατολή στο 11' άνοιξε το σκορ. Ο Φωλίνας εκτέλεσε ένα κόρνερ από δεξιά, ο Κουμής ενώ φάνηκε αρχικά να ελέγχει τελικά έκανε ολέθριο λάθος χάνοντας τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και δίνοντας την ευκαιρία στον Χριστακόπουλο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στο 22' ήρθε και η πρώτη καλή ευκαιρία για την Ιτέα, με τον Καμαρινόπουλο να κάνει ωραία ενέργεια και συρτή σέντρα από δεξιά και τον Καμπεράι από καλή θέση να στέλνει τη μπάλα άουτ. Οι γηπεδούχοι στο 24' είχαν και δεύτερο δοκάρι, ακόμα πιο εντυπωσιακό, με τον Εμβραΐζογλου να κάνει ένα σουτ από το ύψος της περιοχής. Στο 29', όμως οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσια, χάρη στο γκολ του Βάσσου που εκμεταλλεύθηκε ένα λάθος διώξιμο του Μαρμούτα και σκόραρε. Στο 42' ακυρώθηκε ένα γκολ της Ανατολή με τον Χριστακόπουλο ως οφσάιντ, ενώ στο 45' ο Καμπεράι έφυγε στην κόντρα, βγήκε σε τετ α τετ με τον Γκάρα και τον πλάσαρε, αλλά ο πορτιέρο της Ανατολής φώναξε «παρών», αποκρούοντας και στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το 1-1.
Το πρώτο τέταρτο του δεύτερου μέρους είχε εντυπωσιακή εξέλιξη με 3 γκολ! Στο 54' εκτελέστηκε ένα κόρνερ από αριστερά, ο Χριστακόπουλος πήδηξε και έκανε μια κεφαλιά και σκόραρε για να δώσει ξανά το προβάδισμα στην Ανατολή. Προβάδισμα που δε διατηρήθηκε για πολύ βέβαια, αφού στο 59' η Ιτέα ισοφάρισε και πάλι με μια κεφαλιά του Καμαρινόπουλου μετά από την εκτέλεση φάουλ του Γκίκα. Η ομάδα του Ανέστη Ζώη είχε κι αυτή άμεση απάντηση και συγκεκριμένα δύο λεπτά μετά την ισοφάριση πήρε ξανά το προβάδισμα, χάρη στο γκολ του Σκανδάλη που εκμεταλλεύθηκε μια συρτή σέντρα από δεξιά και με προβολή χρίστηκε σκόρερ. Στο 64' η Ανατολή είχε τεράστια χαμένη ευκαιρία για να καθαρίσει το ματς, όταν ο Φίλιος πάτησε περιοχή, είδε τον αντίπαλο πορτιέρο να κάνει έξοδο και έσπασε τη μπάλα στον Τσουμάνη, ο οποίος όμως έχασε την ισορροπία του και δεν κατάφερε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση. Πέντε λεπτά αργότερα η Ανατολή έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία όταν ο Μαρμούτας έκανε μια συρτή σέντρα στην περιοχή, αλλά ο Σκανδάλης από καλή θέση με προβολή έστειλε τελικά τη μπάλα άουτ. Ότι δεν έκανε στις προηγούμενες δύο φάσεις η Ανατολή το κατάφερε στο 73', με τον Σκανδάλη να φεύγει στη κόντρα να βλέπει την έξοδο του Κουμή και να σπάει τη μπάλα στον Νούγια που την έστειλε στα δίχτυα για να διαμορφώσει το τελικό 4-2.
ΑΟ ΑΝΑΤΟΛΗΣ (Ανέστης Ζώης): Γκάρας, Μαρμούτας, Φίλιος, Νάσιος, Τζίμας, Πολυχρόνης (75' Κολιούσης), Σκανδάλης, Εμβραΐζογλου (65' Νούγιας), Χριστακόπουλος (79' Δήμος), Τσουμάνης, Φωλίνας (85' Γκούμας).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ (Πάρης Ανδράλας): Κούμης, Χουζούρης, Καμαρινόπουλος, Γκάρας Θ. (16' Γκίκα), Κουρούμα, Κυριλλίδης, Βάσσος, Γκούρα, Καμπεράι, Καψάσκης (47' Πετράκης), Ζαχαριουδάκης (21' Μπάτσι).
* * * 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Θιναλιακός-Αναγέννηση Άρτας 0-2
Τηλυκράτης Λευκάδας-Α.Ε. Μεσολογγίου 2-1
Λευκίμμη-Σούλι Παραμυθιάς 0-1
Μακεδονικός Φούφα-Ναυπακτιακός Αστέρας 2-1
Ανατολή-Αστέρας Ιτέας 4-2
Απόλλων Ευπαλίου-ΠΑΣ Πρέβεζα 3-0
Αχέρων Καναλακίου-Πόντιοι Κοζάνης 1-2
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Πόντιοι Κοζάνης 26 16-4
2. Αχέρων Καναλακίου 24 14-5
3. Αναγέννηση Άρτας 22 22-12
4. Θιναλιακός 17 11-6
5. Μακεδονικός Φούφα 16 9-10
6. Σούλι Παραμυθιάς 15 7-7
7. Τηλυκράτης Λευκάδας 15 9-9
8. Ανατολή 14 14-15
9. ΠΑΣ Πρέβεζα 14 4-7
10. Λευκίμμη 11 5-11
11. Απόλλων Ευπαλίου 11 13-20
12. Ναυπακτιακός Αστέρας 11 7-14
13. Α.Ε. Μεσολογγίου 10 11-11
14. Αστέρας Ιτέας 6 8-19
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(8/12/2019)
Σούλι Παραμυθιάς-Ανατολή
Λευκίμμη-Τηλυκράτης Λευκάδας
Α.Ε. Μεσολογγίου-Μακεδονικός Φούφα
Ναυπακτιακός Αστέρας-Θιναλιακός
Αστέρας Ιτέας-Απόλλων Ευπαλίου
Αναγέννηση Άρτας-Πόντιοι Κοζάνης
ΠΑΣ Πρέβεζα-Αχέρων Καναλακίου