Α' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

on .

KASTRITSA AGROTIKOS

Αγροτικός Καστρίτσας - Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 0-1
• Μεγάλη νίκη πήρε στο ντέρμπι κορυφής ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 0-1 μέσα στην Καστρίτσα και έβαλε φωτιά στην κορυφή της Α’ κατηγορίας.
Ο αγώνας ξεκίνησε με δύο καλές στιγμές στο πρώτο πεντάλεπτο με τους γηπεδούχους στο 2΄ να έχουν δοκάρι με τον Τσουμάνη με σουτ έξω από την περιοχή. Η Καστρίτσα απάντησε στο 4΄με σουτ του Θανάση που μπλόκαρε ο Αρχοντάκης.
Οι γηπεδούχοι άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έγιναν επικίνδυνοι προς την εστία του Αρχοντάκη.
Ο Θανάσης στο 23΄έκανε το σουτ με τον Αρχοντάκη να αποκρούει τη μπάλα σε κόρνερ.
Εκτέλεση κόρνερ στο 24’ από τον Ορφανό απομάκρυναν τη μπάλα οι αμυντικοί αυτή έφτασε στον Δοβανά που έκανε το σουτ επάνω στη γραμμή έδιωξε όμως με το κεφάλι ο Φαρμάκης.
Σουτ του Θανάση στο 25’ η μπάλα λίγο άουτ.
Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά στο 40’ βγήκε μπροστά με τον Αλεξίου να βγάζει κάθετη μπαλιά στον Ηλία Μ. αυτός πέτυχε το γκολ όμως ο βοηθός Μάντζιος υπέδειξε οφσάιντ κάτω από έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.
Στο δεύτερο μέρος η Καστρίτσα έδωσε αδικαιολόγητα χώρο στους φιλοξενούμενους που μπήκαν πιο καλύτερα στο παιχνίδι.
Φάσεις στο δεύτερο μέρος από τις δύο ομάδες δεν είχαμε ωστόσο στο 71’ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ όταν ο Ηλίας Α. έκανε τη σέντρα έδιωξε τη μπάλα ο Γρηγοριάδης αυτή έφτασε στον Ρούμπη που έκανε το σουτ η μπάλα βρήκε στον Κύρκο και κατέληξε στα δίχτυα του Γρηγοριάδη ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίκτες και τον πάγκο του Αγροτικού.
Στο 76’ ο Θανάσης έκανε τη σέντρα η μπάλα πέρασε από τον Μπισέλα και απομακρύνθηκε από τον Κουλούρη.
Η φάση που ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες για τους γηπεδούχους έγινε στις καθυστερήσεις με τον Δρόσο να ανατρέπει τον Ναυρόζογλου ο διαιτητής Τάσης κάνει κίνηση προς το σημείο του πέναλτι ωστόσο το μετανιώνει και δείχνει τεχνική ποινή και δεύτερη κίτρινη κάρτα (κόκκινη) στον παίκτη της Καστρίτσας.
Μετά το τέλος του αγώνα υπήρξε εισβολή φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο που κινήθηκαν εναντίον του διαιτητή ωστόσο με την παρέβμαση των ψυχραιμότερων τα πράγματα ηρέμησαν.
Διαιτησία: Τάσης (Μάντζιος-Πάνος Σ.).
Καστρίτσα: Γρηγοριάδης, Δοβανάς, Ρίζος (60’ Μπισέλας), Τσιλιγιάννης, Κρανάς, Κύρκος, Γιάκος, Σπαλιάρας, Θανάσης, Ορφανός, Ναυρόζογλου.
Αγροτικός: Αρχοντάκης, Ηλίας Α., Κουλούρης (85’ Τάσσος), Ζότα, Δρόσος, Φαρμάκης, Τσουμάνης (85’ Γκόνης), Ρούμπης, Αλεξίου, Γκέγκα, Ηλίας Μ.
* * *
Χουλιαράδες - Κρύα 3-0

• Εύκολα οι Χουλιαράδες επικράτησαν 3-0 της αδύναμης ομάδας της Κρύας και παρέμειναν στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα σε αντίθεση με την Κρύα που δίνει μάχη για την παραμονή της στην κατηγορία.
Πολλά πράγματα δεν έγιναν στον αγώνα λιγοστές οι φάσεις, αλλά σημειώθηκαν τρία γκολ από τους γηπεδούχους που είχαν τον έλεγχο σε ολόκληρο το παιχνίδι. Η Κρύα από την πλευρά της δεν κατάφερε να απειλήσει με ορθόδοξο τρόπο την εστία του Θεμελή παρά μόνο με γεμίσματα και στημένα. Οι Χουλιαράδες άνοιξαν το σκορ στο 13’ με σουτ του Λώλη, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 24’ μετά από μπαλιά του Γρίβα διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του Σπύρου Τασιούλα.
Το 3-0 έγινε στο 48’ με τον Τζάλλα να κάνει τη σέντρα και ο Γρίβας με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κέτογλου. Σουτ του Πρέμου στο 70’ η μπάλα λίγο άουτ. Στο 84’ εκτέλεση κόρνερ του Τάτση Α. η μπάλα έφτασε στον Τάτση Γ. που έκανε το σουτ αλλά ο Κέτογλου απέκρουσε.
Διαιτησία: Μάντζιος (Θανασιάς-Γεωργίου Β.).
Χουλιαράδες: Θεμελής, Τσακμάκης (68’ Δάσκαλος Α.), Κρανάς, Μιχαηλίδης (83’ Σκλιβανίτης), Μιχάλης, Τζάλλας, Γεράσης (59’ Τάτσης Α.), Τάτσης Γ., Γρίβας (51’ Πρέμος), Δάσκαλος Ι., Λώλης
Κρύα: Κέτογλου, Λατίφι, Μπαμπούλιας Α., Στόλης, Συμεωνίδης, Τζώρτζης, Καραγεώργος (59’ Τζούμας), Κουκοδήμος, Μάντζαρης (71’ Πανταζής), Οικονόμου, Μπαμπούλιας Η. (49’ Λαζαρίδης).
* * *
PINDOS KONITSAS

Πίνδος Κόνιτσας - Πέραμα 3-1
Αν και ζορίστηκε από το Πέραμα η Κόνιτσα πήρε την πολυπόθητη νίκη με 3-1 και απομακρύνθηκε αισθητά από τη ζώνη των αγώνων μπαράζ όπου σε αυτή βρίσκεται η ομάδα του Περάματος.
Οι γηπεδούχοι έκαναν τα καλύτερο δυνατό ξεκίνημα αφού μόλις στο 9΄ άνοιξαν το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Δημόπουλου. Το Πέραμα έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 25’ να ισοφαρίσει με τον Μπισέλα να σημαδεύει το δοκάρι του Γεωλδάση, ωστόσο ο ίδιος παίκτης στο 38’ δεν αστόχησε κάνοντας έτσι το 1-1.
Στο δεύτερο ημίχρονο και στο 70’ η Κόνιτσα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μουρεχίδη, το εκτέλεσε ο ίδιος στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα και δίνοντας εκ νέου προβάδισμα 2-1 στο σκορ για την ομάδα του. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 86’ ο Γαλανός.
Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Διαμάντης Λ.-Σταματελόπουλος).
Κόνιτσα: Γεωλδάσης, Βλάχος Χ., Ζαχαρόπουλος, Ρούστα (46΄ Ράγγας), Σπανός Α., Μήτσος, Λάμπρου (86΄ Σπανός Δ.), Κυρτζόγλου Α., Κυρτζόγλου Σ. (46΄ Γαλανός), Δημόπουλος, Μουρεχίδης (89΄ Χαλούλος).
Πέραμα: Κόρρος, Σταματόπουλος (83΄ Λιανός), Μπαρούτας, Παλάσκας, Ντόβας Γ., Μηλίτσης, Λάππας (75΄ Βούρτσης), Στάθης (67΄ Σίμος), Ντοντοβέτσι (30΄ Μπισέλας), Μανιώτης, Δούβλης.
* * *
KRAPSH

Κράψη - Μικρασιάτες 1-1
Δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση Κράψη-Μικρασιάτες με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1 και την ΑΕΜ να παίρνει ένα πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία.
Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά το ματς, με τον πάγκο της Κράψης να έχει μείνει «ορφανός» μετά την απομάκρυνση του Χρήστου Αγγέλη χθες το βράδυ. Υπηρεσιακός προπονητής ανέλαβε ο Βαγγέλης Σήτος για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Η Κράψη προσπάθησε από την αρχή να πάρει τα ηνία του αγώνα, αλλά βρήκε μια σθεναρή αντίσταση με την Α.Ε.Μ. που είχε καλές επιθετικές αιχμές. Στο 14΄ μπαλιά-τρύπα του Κολιού στον Σταμούλη, εκείνος το πλασέ αλλά έδιωξε ο Τσόλας ενώ στο 19΄ η μπάλα έφτασε στον Μπαλάντανη εκείνος έκανε ωραίο σουτ έξω από την περιοχή και έκανε το 0-1. Στην αμέσως επόμενη φάση η Κράψη είχε δοκάρι με τον Σταμούλη ενώ στο 28΄ ο Φαρμάκης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσόλα με απ΄ ευθείας φάουλ. Στο 29΄ ο Πιλικίδης σούταρε με την μπάλα να περνάει άουτ, ενώ στο 45΄ και πάλι ο Φαρμάκης απείλησε με φάουλ χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι είχαν την καθολική υπεροχή και προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, με το ματς να γίνεται πιο δυνατό και να έχει δυνατές μονομαχίες. Η Κράψη κέρδισε κάποια στημένα τα οποία τα εκτέλεσε ο Φαρμάκης χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στο 61΄ ο Σταμούλης έκανε την προωθημένη στον Τσομπάι, εκείνος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, την «έκοψε» έξυπνα στον στον Ζαμπέτα ο οποίος με πλασέ έκανε το 1-1. Από εκεί και μετά η Κράψη πίεσε και για δεύτερο γκολ χωρίς όμως να έχει την μεγάλη ευκαιρία. Στο 86΄ ο Τσομπάι αποβλήθηκε για εξύβριση σε αντίπαλο, ενώ στο 89΄ η Α.Ε.Μ. απείλησε με ένα σουτ του Μητρογιαννη που μπλόκαρε ο Σταυρόπουλος.
Διαιτησία: Σιαμέτης (Τσάντας, Σπυρογιώτης)
Κράψη: Σταυρόπουλος, Μάρκο, Καρατζιάς, Φαρμάκης, Μάρκος, Κολιός, Βύζας, Καράσας (82΄ Καρτάλης), Ζαμπέτας, Σταμούλης, Αλεξίου (60΄ Τσομπάι)
Α.Ε.Μ.: Τσόλας, Σιόντης, Γιαννούλης, Μπαλαντάνης, Βάσιος, Ανανιάδης, Αναγνωστόπουλος, Πιλικίδης (65΄ Αβραμίδης), Μητρογιάννης, Ντασιάκης, Μάντζιος (74΄ Χατζηγιαννίδης).
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΓΚΑΣ

* * * 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 

Σερβιανά-Αετός Νήσου 1-9
Πίνδος Κόνιτσας-Πέραμα 3-1
Κράψη-Μικρασιάτες 1-1
Χουλιαράδες-Κρύα 3-0
Κατσικά-Μέτσοβο 4-2
Αγία Μαρίνα-Ελεούσα 2-1
Καστρίτσα-Αγροτ. Αστέρας 0-1
Κοσμηρά-Κόντσικα 2-2
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Καστρίτσα 30 27-6
2. Κατσικά 29 24-8
3. Αγροτ. Αστέρας 28 26-5
4. Χουλιαράδες 24 27-11
5. Αετός Νήσου 21 28-16
6. Μέτσοβο 21 33-20
7. Αγία Μαρίνα 18 16-12
8. Κράψη 17 29-15
9. Πίνδος Κόνιτσας 16 16-15
10. Κοσμηρά 14 17-15
11. Ελεούσα 8 19-22
12. Πέραμα 8 13-23
13. Κρύα 6 13-27
14. Κόντσικα 6 13-26
15. Μικρασιάτες 6 10-31
16. Σερβιανά 0 3-62
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(7, 8/12/2019)
Ελεούσα-Καστρίτσα
Κατσικά-Σερβιανά
Μέτσοβο-Αγία Μαρίνα
Αετός Νήσου-Χουλιαράδες
Πέραμα-Κοσμηρά
Κρύα-Πίνδος Κόνιτσας
Αγροτ. Αστέρα-Κράψη
Κόντσικα-Μικρασιάτες