Νίκη – χρυσάφι οι γυναίκες του ΠΑΣ Γιάννινα, 75-64 τον ΠΑΟΚ

on .

BASKET GYNAIKES

• Στην μεγαλύτερη έως σήμερα νίκη της η γυναικεία ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα «κατάπιε» την αντίστοιχη του ΠΑΟΚ με 75-64 κάνοντας ένα τεράστιο βήμα για την σωτηρία της.
Με οδηγούς τις τρεις ξένες της ομάδας του ΠΑΣ Γιάννινα, οι οποίες πέτυχαν τους 54 από τους 75 πόντους της ομάδας, τα κορίτσια του Γιώργου Σιαμέτη πέτυχαν ίσως την μεγαλύτερη νίκη του συλλόγου… μέχρι την επόμενη. Γιατί αν συνεχίσουν έτσι με το ίδιο πάθος και ζήλο, οι μελλοντικές επιτυχίες είναι δεδομένες. Με την χθεσινή του νίκη ο ΠΑΣ Γιάννινα αναρριχήθηκε στο μέσο της βαθμολογίας και με ρεκόρ 3 νίκες και 4 ήττες ισοβαθμεί με τον χθεσινό του αντίπαλο. Εκτός από την μεγάλη νίκη, η χθεσινή μέρα συνοδεύτηκε και από την επιστροφή στην αγωνιστική δράση της νεαρής Έλενας Πάφη, η οποία μετά από 8 μήνες απουσίας λόγω τραυματισμού αγωνίστηκε, προσθέτοντας ακόμα ένα όπλο στην φαρέτρα του Γ. Σιαμέτη. Ο ΠΑΣ ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και γρήγορα έχτισε μια μικρή διαφορά 8 πόντων στα μισά του πρώτα δεκαλέπτου. Οι φιλοξενούμενες έφεραν γρήγορα το ματς στα ίσα, αλλά οι παίκτριες του Γ. Σιαμέτη έκλεισαν το δεκάλεπτο προηγούμενες με 23-19. Έχοντας πρωταγωνίστριες τις Τακ, Καλχούν και Μοντγκόμερι ο ΠΑΣ Γιάννινα έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενος με 43-34, βάζοντας γερές βάσεις για το δεύτερο ημίχρονο. Στα πρώτα τρία λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου οι παίκτριες του Γιώργου Σιαμέτη μεγάλωσαν την διαφορά στο +17 (51-34) με την Καλχούν να κάνει το καλύτερό της παιχνίδι με την φανέλα του ΠΑΣ. Η διαφορά διατηρήθηκε σε διψήφιο νούμερο και το δεκάλεπτο τελείωσε με 59-44. Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι παίκτριες του Μασλαρινού προσπάθησαν να αντιδράσουν όμως ο ΠΑΣ Γιάννινα διαχειρίστηκε σωστά την διαφορά που απέκτησε και το τελικό 75-64 βρήκε τις Γιαννιώτισσες να πανηγυρίζουν μια πολύ μεγάλη νίκη.
Τα δεκάλεπτα: 23-19, 43-34, 59-44, 75-64
Διαιτητές: Ζάχαρης-Γεωργούλης-Μπούγλος
ΠΑΣ Γιάννινα (Σιαμέτης): Ντόκου, Montgomery 19(2), Πάφη, Κατσαμούρη 2, Ξανθοπούλου 2, Τζήμου 9(1), Calhoun 21(2), Χρηστάκη, Ντάλα 8(1), Tac 14.
ΠΑΟΚ (Μασλαρινός): Καρλάφτη 5(1), Λύμουρα 9(1), 11 ασ., Κωτούλα 8, Σύρρα 2, Λέξα 4(1), Ταρπάγκου 10(1), Καρακούλα, Mulligan 8, Vaioleama 14(1), Κιλαζίδου 4