«Ξύπνησε» στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS APOLLON PONTOY 18 11 19

• Παρότι έδειξε το κακό του αγωνιστικό πρόσωπο, ένα δεκάλεπτο στο τέλος του παιχνιδιού στάθηκε αρκετό για τον ΠΑΣ Γιάννινα που επικράτησε με 3-0 του αξιόμαχου Απόλλωνα Πόντου και ανέβηκε στην 2η θέση της Super League 2 με 11 βαθμούς. Παμλίδης (78’), Κρίζμαν (80’) και Λέο (84’) τα γκολ για τους Γιαννιώτες, δοκάρι ο Απόλλωνας με τον Μπρίτο (42’).

Πρώτη απειλή με Ολαιτάν
Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ ήταν επιθετικά ακίνδυνος, ασύνδετος, χωρίς φαντασία στο παιχνίδι του και χωρίς να βρει τρόπους για να φτάσει με αξιώσεις στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.
Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν για τον Απόλλωνα στο 8’. Ύστερα από μπαλιά του Θεολόγου, ο Ολαιτάν βρέθηκε σε θέση βολής αλλά πριν σουτάρει, ο Σκόνδρας έβαλε την κόντρα και παραχώρησε κόρνερ. Στο 23’ ζευγάρωσε τις ευκαιρίες ο Απόλλων, όταν ύστερα από αδράνεια στην άμυνα του ΠΑΣ, ο Λουφάκης έκανε το πλασέ και ο Χουτεσιώτης έδιωξε σωτήρια με τα πόδια.

Δοκάρι ο Μπρίτο
Μετά από ένα εντελώς ανιαρό εικοσάλεπτο, οι Πόντιοι της Καλαμαριάς άγγιξαν το γκολ στο 42’. Ο Μπρίτο έκανε το σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή του ΠΑΣ, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάι της εστίας του Χουτεσιώτη και στην επαναφορά ο Λουφάκης αστόχησε, με τον ΠΑΣ να γλιτώνει τα χειρότερα.

Αποδοκιμασίες από την κερκίδα
To πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε μέσω αποδοκιμασιών από τους φιλάθλους του ΠΑΣ που πραγματοποίησε μια αποκαρδιωτική εμφάνιση, ίσως, το χειρότερό του στα φετινά του επίσημα παιχνίδια.
Η δυσφορία των φιλάθλων στην κερκίδα δεν «αφύπνισε» τους παίκτες του Γιαννίκη ούτε στην αρχή της επανάληψης παρά την καλή στιγμή με τον Ξύδα στο 46’ και το σουτ που εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας Πολίτης. Η έξοδος του Νάουμετς και η είσοδος του Κρίζμαν στο ματς διαφοροποίησαν τα «φτερά» της επίθεσης του ΠΑΣ, με τον Παμλίδη να πηγαίνει δεξιά και τον Ξύδα αριστερά, χωρίς όμως να υπάρχει αποτέλεσμα. Ο Γιαννίκης προσπάθησε να διορθώσει την κακή εικόνα της μεσαίας γραμμής ρίχνοντας στο ματς τον Πίτου Γκαρσία στη θέση του Λιάσου και λίγο αργότερα τον Κάστρο στη θέση του Σκόνδρα, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη μέση.

Κομβικό σημείο η αποβολή
Το 0-0 παρέμενε και ο εκνευρισμός στο στρατόπεδο του ΠΑΣ Γιάννινα πολλαπλασιάζονταν όσο περνούσε η ώρα. Ένα σουτ του Ξύδα στο 69’ έφυγε ψηλά άουτ χωρίς να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Απόλλωνα.
Το σημείο «κλειδί» που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του ΠΑΣ ήταν η αποβολή του Πουρτουλίδη. Η ομάδα της Καλαμαριάς έμεινε με 10 παίκτες στο 72’ όταν ο διαιτητής Πουλικίδης «κιτρίνισε» για δεύτερη φορά τον Πουρτουλίδη για μαρκάρισμα και τράβηγμα πάνω στον Λέο.
Ο ΠΑΣ εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό του πλεονέκτημα στο έπακρο πετυχαίνοντας τρία γκολ σε διάστημα 7 λεπτών. Πρώτα ο Κρίζμαν έχασε τεράστια ευκαιρία στο 77’ όταν βγήκε απέναντι από τον Πολίτη ύστερα από ασίστ του Πίτου Γκαρσία, αλλά έκανε ένα άψυχο πλασέ με την μπάλα να καταλήγει εύκολα στα χέρια του τερματοφύλακα.

Τρία γκολ σε έξι λεπτά
Η λύτρωση για τον ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε στο 78’ με τον πρώτο σκόρερ της ομάδας Γιώργο Παμλίδη να δίνει τη λύση και πάλι. Ο Μπουκουβάλας έκανε τη σέντρα από αριστερά η μπάλα κόντραρε με αποτέλεσμα να φτάσει στον Παμλίδη που έκανε το αρχικό κοντρόλ, πασάροντας ουσιαστικά στον εαυτό του και στη συνέχεια έκανε το σουτ που κόντραρε πάνω σε αμυντικό και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.
Το γκολ του Παμλίδη έδωσε ώθηση στους παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη και ταυτόχρονα η Καλαμαριά κατέρρευσε αμυντικά. Το δεύτερο γκολ ήρθε από τον Κρίζμαν δύο λεπτά μετά το τέρμα του Παμλίδη. Ο Κροάτης επιθετικός πήρε τη μπάλα αρκετά έξω από την περιοχή, έκανε ατομική ενέργεια ξεφεύγοντας από τους αντιπάλους του και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.
Το τρίτο γκολ του ΠΑΣ ήρθε στο 83’ με σκόρερ τον Λέο και δημιουργό και πάλι τον Μπουκουβάλα από αριστερά. Ο έμπειρος μπακ κέρδισε μια κόντρα και «έσπασε» τη μπάλα μέσα στην περιοχή για τον Λέο και ο Γάλλος με δυνατό σουτ με το αριστερό νίκησε τον Πολίτη στην κλειστή του γωνία και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.
Το τελικό σκορ και τα τρία γκολ δεν αντικατοπτρίζουν την εικόνα του παιχνιδιού και τη συνολικά κακή εμφάνιση του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ στο πρώτο μέρος ο Απόλλωνας θα μπορούσε κάλλιστα να είχε σκοράρει. Ο Γιαννίκης και οι παίκτες πρέπει να αφυπνιστούν καθώς ακολουθεί την Κυριακή το μεγάλο ντέρμπι με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, το οποίο θα κρίνει πολλά στην κορυφή της βαθμολογίας.
Διαιτησία: Πουλικίδης (Κουβαλάκης – Αρμακόλας).
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Μπουκουβάλας, Παντελάκης, Σκόνδρας (67’ λ.τρ. Σκόνδρας), Αποστολόπουλος, Λιάσος (56’ Πίτου Γκαρσία), Σιόντης, Ξύδας, Νάουμετς (46’ Κρίζμαν), Λέο, Παλμίδης.
Απόλλων Πόντου (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Πολίτης, Γεωργιάδης, Πουρτουλίδης, Καλογέρης (52’ λ.τρ. Καλαϊτζίδης), Λουφάκης (74’ Δόρης), Σαμαράς, Μπρίτο, Θεολόγου (34’ λ.τρ Κοντοές), Αμαραντίδης, Χασομέρης, Ολαιτάν.