«Φρένο» στο σερί, Ανατολή - Α.Ε.Π. Καραγιαννίων 0-1

on .

aoa

• Την ήττα, μετά από τέσσερα επιτυχή αποτελέσματα, γνώρισε η Ανατολή στο «Ιωάννης Σιουμουντζόγλου» από την Α.Ε. Ποντίων Καραγιαννίων (0-1) για την 9η αγωνιστική στον 4ο όμιλο της Γ Εθνικής.
Οι παίχτες του Ανέστη Ζώη αν και προέρχονταν από τρομερή φόρμα και από το διπλό στην Κέρκυρα κόντρα στον Θιναλιακό, είχαν να αντιμετωπίσουν μια καλή ομάδα που είναι δεύτερη στον βαθμολογικό πίνακα.
Το γκολ του Ταφαρλή ήταν αρκετό για την Α.Ε. Ποντίων να αποδράσει με το διπλό από την Ανατολή, σε ένα γενικά κλειστό παιχνίδι, με το αποτέλεσμα να κρίνεται στις λεπτομέρειες.
Η Ανατολή μπορεί να λειτούργησε σχετικά καλά στον ανασταλτικό τομέα αλλά στο δημιουργικό κομμάτι υστερούσε και ήταν ακίνδυνη για την αντίπαλη εστία, προσπαθώντας από αντεπιθέσεις να κάνει παιχνίδι.
Στο πρώτο ημίχρονο, η Ανατολή ξεκίνησε μαχητικά το παιχνίδι, η Α.Ε.Π. όμως ήταν αυτή που πήρε σταδιακά την πρωτοβουλία των κινήσεων, είχε την υπεροχή και την φάση μέσα στο διάστημα αυτό που θα μπορούσε να σκοράρει.
Η πιο καλή στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν για την Α.Ε.Π., όταν στο 24’ ο Τσικόπουλος σούταρε εντός περιοχής και ο Γκάρας έδιωξε με τα πόδια, σε μια φάση που προηγουμένως οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για τη μη τήρηση του fair play από την Α.Ε.Π.
Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, η Ανατολή είχε μια σημαντική ευκαιρία, όταν ύστερα από εκτέλεση φάουλ, ο Ψαρράς έκανε κακή έξοδο, ο Νάσιος έκανε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.
Ανιαρό το πρώτο εικοσάλεπτο στην επανάληψη, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν την εστία του Γκάρα στο 67’.
Ο Ντινόπουλος έκανε το διαγώνιο σουτ και ο γκολκίπερ της Ανατολής υποχρεώθηκε σε εντυπωσιακή επέμβαση, διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ.
Το τέρμα που έκρινε τη τύχη της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 73’.
Ο Τσικόπουλος έβγαλε τη σέντρα, ο Πολυχρόνης απομάκρυνε, η μπάλα πήρε ύψος και στρώθηκε στον Ταφαρλή που με βολέ την έστειλε να ταρακουνήσει το οριζόντιο δοκάρι και να καταλήξει στα δίχτυα του Γκάρα για το 0-1.
Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια «ροκάνισαν» τον χρόνο σε αρκετές περιπτώσεις, με την Ανατολή να αδυνατεί να αντιδράσει και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες για να διεκδικήσει το βαθμό της ισοπαλίας.
Τις εντυπώσεις στο ματς έκλεψε ένα ελικόπτερο που προσγειώθηκε ανάμεσα από το πλαστικό και το γήπεδο με χόρτο της Ανατολής δευτερόλεπτα μετά την επίτευξη του γκολ αλλά και λίγη ώρα μετά τη λήξη της αναμέτρησης.
Διαιτησία: Κωστούλας (Μάνος-Νούσιας) Άρτας.
Ανατολή (Ανέστης Ζώης): Γκάρας, Μαρμούτας, Φίλιος, Νάσιος, Κλιτσινάρης, Πολυχρόνης (81’ Κολιούσης), Σκανδάλης, Εμβραΐζογλου, Χριστακόπουλος (61 Νούγιας), Τσουμάνης, Φωλίνας (77’ Δήμος).
Α.Ε.Π. Καραγιαννίων (Νίκος Κατακαλίδης): Ψαρράς, Ντούκα, Πασχαλίδης, Κοτταρίδης, Σερσέμης, Ταφαρλής, Εμμανουήλ (57’ Ντινόπουλος), Παπαδόπουλος, Θεοδουλίδης (90’ Μπόνιος), Τσικόπουλος (78’ Σβίρος), Παππάς (85’ Τσιάρας).
ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ

αποτελέσματα 9Η 

Απόλλων Ευπαλίου-Θιναλιακός 0-3
Λευκίμμη-ΠΑΣ Πρέβεζα 0-0
Τηλυκράτης Λευκάδας-Ναυπακτιακός Αστέρας 1-1
Σούλι Παραμυθιάς-Αστέρας Ιτέας 2-0
Α.Ε. Μεσολογγίου-Αναγέννηση Άρτας 3-1
Μακεδονικός Φούφα-Αχέρων Καναλακίου 0-0
Ανατολή-Πόντιοι Κοζάνης 0-1

βαθμολογία

1. Αχέρων Καναλακίου 21 12-3
2. Πόντιοι Κοζάνης 20 12-3
3. Θιναλιακός 17 11-3
4. Αναγέννηση Άρτας 16 19-12
5. Μακεδονικός Φούφα 13 7-8
6. ΠΑΣ Πρέβεζα 13 4-4
7. Τηλυκράτης Λευκάδας 12 7-7
8. Ανατολή 10 10-13
9. Α.Ε. Μεσολογγίου 10 9-7
10. Σούλι Παραμυθιάς 9 5-7
11. Λευκίμμη 8 3-10
12. Απόλλων Ευπαλίου 8 10-18
13. Ναυπακτιακός Αστέρας 8 4-11
14. Αστέρας Ιτέας 6 6-13

ΕΠΟΜΕΝΗ (24/11/2019)
Σούλι Παραμυθιάς-Τηλυκράτης Λευκάδας
Ναυπακτιακός Αστέρας-Α.Ε. Μεσολογγίου
Αστέρας Ιτέας-Λευκίμμη
Αναγέννηση Άρτας-Μακεδονικός Φούφα
ΠΑΣ Πρέβεζα-Ανατολή
Αχέρων Καναλακίου-Θιναλιακός
Πόντιοι Κοζάνης-Απόλλων Ευπαλίου