ΝΙΚΗ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΟΦΕΛΗ

on .

 PAS GIANNENA 10 11 2019

Με τρεις πολύτιμους βαθμούς και τη νίκη επέστρεψε ο ΠΑΣ Γιάννινα από την Κρήτη καθώς επικράτησε 0-1 των Χανίων και ανέβηκε στους 8 βαθμούς και την τρίτη θέση της βαθμολογίας με τη συμπλήρωση 4 αγωνιστικών στο πρωτάθλημα της Super League 2. Χωρίς να εντυπωσιάσουν με την απόδοση τους, οι Γιαννιώτες έφτασαν στη δεύτερη εκτός έδρας νίκη και διόρθωσαν μερικώς τη βαθμολογική «ζημιά» που έγινε από την ισοπαλία με τον Εργοτέλη, εκμεταλλευόμενοι τις ισοπαλίες του Απόλλωνα Σμύρνης και της Παναχαϊκής.
Κερδισμένος της 4ης αγωνιστικής της Super League 2 ήταν αναμφισβήτητα ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Γιαννιώτες επικράτησαν με 0-1 την Παρασκευή στα Χανιά και ανέβηκαν στους 8 βαθμούς και την τρίτη θέση της βαθμολογίας, εκμεταλλευόμενοι τις ισοπαλίες του Απόλλωνα Σμύρνης, της Παναχαϊκής και του Καραϊσκάκη Άρτας. Την Παρασκευή κοντράρονται μεταξύ τους οι πρωτοπόροι Πλατανιάς και Απόλλωνας και ο ΠΑΣ θα ανεβεί κι άλλο αν κερδίσει τον Απόλλωνα Πόντου.
Μπορεί ο ΠΑΣ να μην εντυπωσιάζει με τις μέχρι στιγμής εμφανίσεις του, ωστόσο η πορεία του μέχρι στιγμής δεν είναι κακή σε επίπεδο αποτελεσμάτων. Μετά τη Λιβαδειά, η γιαννιώτικη ομάδα έφυγε με το διπλό και από τα Περιβόλια Χανίων και συμπλήρωσε 6 επίσημα παιχνίδια αήττητη, 4 για το πρωτάθλημα και 2 για το Κύπελλο. Αν σε αυτά προσθέσει κανείς και τα φιλικά, ο αριθμός ανεβαίνει στα 16 παιχνίδια. Υπενθυμίζεται ότι ο ΠΑΣ ηττήθηκε με 0-1 από τη Λάρισα στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας και έκτοτε έδωσε 10 φιλικά, μετρώντας 8 νίκες και 2 ισοπαλίες.
Επιστροφή στο 4-4-2
Η νίκη στα Χανιά ήταν από αυτές που χαρακτηρίζονται «επαγγελματικές». Χωρίς να πιάσει ιδιαίτερα καλή απόδοση ο ΠΑΣ πήρε αυτό που ήθελε, τους τρεις βαθμούς της νίκης και ανέβηκε βαθμολογικά. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης ήταν η χρυσή αλλαγή του Γιαννίκη, ο Αλέξανδρος Καρτάλης, λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.
Κόντρα στον Εργοτέλη ο Γιαννίκης δεν είδε τον ΠΑΣ όπως θα ήθελε με το 4-2-3-1 και για τον λόγο αυτό επέστρεψε στο 4-4-2 στα Χανιά. Ο Τρικαλινός προπονητής έδωσε φανέλα βασικού στον Άγγελο Λιάσο, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής και ο νεαρός τον δικαίωσε πλήρως με την εμφάνισή του καθώς ήταν εκ των κορυφαίων του ΠΑΣ.
Σε αντίθεση με το ματς με τον Εργοτέλη που ήταν χορταστικό και με πολλές φάσεις εκατέρωθεν, το παιχνίδι της Παρασκευής στα Χανιά ήταν κακό ποιοτικά και με λιγοστές φάσεις. Μπορεί οι δύο ομάδες να προσπαθούσαν, ωστόσο το ματς κυρίως αναλώθηκε σε μονομαχίες στον χώρο της μεσαίας γραμμής.
Η κριτική των παικτών
Μετά το παιχνίδι με τη Βέροια και εκείνη την εκπληκτική διπλή επέμβαση, φαίνεται πως ο Χουτεσιώτης κερδίζει τη μάχη της ενδεκάδας από τον Γιαννίκογλου. Ο 25χρονος πορτιέρο δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα στα Χανιά και τη μοναδική φορά που χρειάστηκε να επέμβει στο 75' σε σουτ του Δημητριάδη από τον άξονα έκανε καλή απόκρουση. Την περισσότερη ώρα του αγώνα στα Περιβόλια ήταν θεατής καθώς τα Χανιά ήταν εντελώς ακίνδυνα επιθετικά.
Αισθητή βελτίωση σε σχέση με το παιχνίδι με τον Εργοτέλη είχε και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Σκόνδρας και Παντελάκης δεν αισθάνθηκαν ιδιαίτερη πίεση και ήταν καλοί στο ψηλό παιχνίδι και τις στημένες φάσεις της ομάδας των Χανίων. Βέβαια βρέθηκαν σε κακή μέρα και οι επιθετικοί των Χανίων. Βρεττός και Κουσκουνάς δεν απείλησαν σε καμία περίπτωση τον Χουτεσιώτη. Αποστολόπουλος και Μπουκουβάλας είχαν συχνά ανεβάσματατα και δεν περιορίστηκαν στα αμυντικά καθήκοντα. Άλλωστε το μοναδικό γκολ του ΠΑΣ ξεκινάει από ανέβασμα και σέντρα του Αποστολόπουλου και οι δύο μεγαλύτερες φάσεις των Γιαννιωτών στο παιχνίδι ξεκίνησαν από τον Μπουκουβάλα.
Στα αμυντικά χαφ ο Γιαννίκης εμπιστεύτηκε τους Κάστρο και Λιάσο, αφήνοντας στον πάγκο τους Πίτου Γκαρσία και Σιόντη. Ο Τρικαλινός προπονητής δικαιώθηκε για τη χρησιμοποίηση του νεαρού Λιάσου, ο οποίος ήταν εκ των κορυφαίων του ΠΑΣ. Έδωσε πολλές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή, στις περισσότερες εκ των οποίων βγήκε νικητής. Ο Κολομβιανός Κάστρο επέστρεψε δυναμικά μετά τον τραυματισμό του στο παιχνίδι με τη Βέροια και δικαίωσε τον Γιαννίκη που τον εμπιστεύτηκε παρότι προέρχονταν από τραυματισμό και είχε χάσει προπονήσεις.
Η εμφάνιση του Νικολιά στα Χανιά την Παρασκευή ήταν η καλύτερη φετινή μέχρι στιγμής. Ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΣ ήταν ορεξάτος και κινητικός και έχασε δύο εκ των σημαντικότερων ευκαιριών του ΠΑΣ. Ο Ουκρανός Νάουμετς δεν έπιασε την απόδοση των προηγούμενων παιχνιδιών παρότι ήταν κινητικός και αντικαταστάθηκε στην επανάληψη από τον Καρτάλη. Ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος του ΠΑΣ ήταν η «χρυσή» αλλαγή του Γιαννίκη πετυχαίνοντας το πρώτο του επίσημο γκολ με τους Ηπειρώτες. Ο Παμλίδης δεν έπιασε την απόδοση των προηγούμενων παιχνιδιών, ενώ ο Λέο έχασε στο 23' ένα τετ α τετ από αυτά που δεν χάνονται. Τέλος ο Κρίζμαν που μπήκε αλλαγή στην επανάληψη έδειξε εμφανώς επηρεασμένος από τον τραυματισμό και την πολυήμερη απουσία του. Ο Κροάτης έκανε τρία κακά τελειώματα σε φάσεις, ιδίως η τελευταία, που θα μπορούσε άνετα να σκοράρει.
Κόντρα στους δύο Απόλλωνες
Για να έχουν αξία το τρίποντο και η νίκη στα Χανιά ο ΠΑΣ Γιάννινα πρέπει οπωσδήποτε, να κερδίσει τον ουραγό Απόλλωνα Πόντου την ερχόμενη Δευτέρα στο «Ζωσιμάδες». Τις επόμενες δύο αγωνιστικές εντός του Νοεμβρίου ο ΠΑΣ έχει να αντιμετωπίσει τους δύο Απόλλωνες, τον ουραγό Απόλλωνα Πόντου στα Γιάννινα και τον πρωτοπόρο Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη. Για να πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής ο ΠΑΣ πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε τον Απόλλωνα Πόντου, προκειμένου να μειώσει την απόσταση που τον χωρίζει από την κορυφή μετά τις δύο ισοπαλίες με Παναχαϊκή και Εργοτέλη.
Από το αεροδρόμιο στο ΠΕΑΚΙ
Η αποστολή του ΠΑΣ επέστρεψε το μεσημέρι του Σαββάτου στη βάση της στα Γιάννινα και μάλιστα πήγε απευθείας από το αεροδρόμιο στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής για προπόνηση. Το σαββατιάτικο πρόγραμμα έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή, με τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στα Χανιά να κάνουν πρόγραμμα αποκατάστασης και αποφόρτισης, ενώ οι υπόλοιποι ακολούθησαν το κανονικό πρόγραμμα με αγωνιστικά τετράγωνα και παιχνίδια τακτικής.
Χτες Κυριακή και σήμερα Δευτέρα ο Αργύρης Γιαννίκης έδωσε ρεπό στους παίκτες, ως μια επιβράβευση για το διπλό στα Χανιά και προκειμένου να ξεκουραστούν ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Η επιστροφή στις προπονήσεις θα γίνει την Τρίτη, όταν και θα ξεκινήσει η προετοιμασία για την αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής με τον ουραγό Απόλλωνα Πόντου.
Επιτέλους Κυριακές ο ΠΑΣ
Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή η Super League 2 ανακοίνωσε το πρόγραμμα των υπόλοιπων παιχνίδιών του πρώτου γύρου που ολοκληρώνεται στις αρχές του 2020, κάτι που ζητούσε επιτακτικά ο ΠΑΣ Γιάννινα προκειμένου ο Αργύρης Γιαννίκης να μπορεί έγκαιρα να κάνει τον προγραμματισμό και τον σχεδιασμό του κάθε παιχνιδιού.
Στα υπόλοιπα 7 παιχνίδια του πρώτου γύρου ο ΠΑΣ θα παίξει μια φορά Παρασκευή, στις 13 Δεκεμβρίου στην Κέρκυρα, 5 φορές Κυριακή και μόλις μία Δευτέρα, στο παιχνίδι της ερχόμενης αγωνιστικής που υποδέχεται τον Απόλλωνα Πόντου στα Γιάννινα.
Επίσης, έγινε γνωστό και το τηλεοπτικό πρόγραμμα, δηλαδή ποια παιχνίδια θα έχουν τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ. Το παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής ανάμεσα στον ΠΑΣ και τον Απόλλωνα Πόντου τη μεθεπόμενη Δευτέρα (18/11) θα έχει τηλεοπτική κάλυψη, όχι όμως και το μεγάλο ντέρμπι με αντίπαλο τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη για την 6η αγωνιστική. Κυριακή θα αγωνιστεί ο ΠΑΣ με τον Πλατανιά για την 7η αγωνιστική, ματς που θα έχει τηλεοπτική κάλυψη, όπως και για την 8η αγωνιστική στο εντός έδρας με τη Δόξα Δράμας, επίσης Κυριακή.
Βραδινό και τηλεοπτικό θα είναι το παιχνίδι των Γιαννιωτών στο νησί των Φαιάκων με την Κέρκυρα που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 13/12. Η ηπειρώτικη μονομαχία του ΠΑΣ με τον Καραισκάκη Άρτας την Κυριακή 22/12 δεν θα μεταδοθεί, ενώ στο φινάλε του πρώτου γύρου η αναμέτρηση του ΠΑΣ με αντίπαλο τον Απόλλωνα Λάρισας εκτός έδρας θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Ιανουαρίου και θα έχει τηλεοπτική κάλυψη.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του ΠΑΣ Γιάννινα:
5η αγωνιστική Δευτέρα (18/11, 17:00) ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλων Πόντου
6η αγωνιστική Κυριακή (24/11 15:00) Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΣ Γιάννινα
7η αγωνιστική Κυριακή (01/12 19:30) ΠΑΣ Γιάννινα-Πλατανιάς
8η αγωνιστική Κυριακή (08/12 17:00) ΠΑΣ Γιάννινα - Δόξα Δράμας
9η αγωνιστική Παρασκευή (13/12 19:30) Κέρκυρα - ΠΑΣ Γιάννινα
10η αγωνιστική Κυριακή (22/12 17:00) ΠΑΣ Γιάννινα - Καραϊσκάκης Άρτας
11η αγωνιστική Κυριακή (05/01 14:45) Απόλλων Λάρισας - ΠΑΣ Γιάννινα
* * * 

Γκέλα ο Απόλλων Σμύρνης
Τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα απώλεσε χτες ο Απόλλων Σμύρνης καθώς αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με τη Δόξα Δράμας και τον έπιασε στην κορυφή και τους 10 βαθμούς ο Πλατανιάς.
Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» βρέθηκε πίσω στο σκορ χάρη στο γκολ του Κρητικού στο 14' για τη Δόξα Δράμας και παρότι ισοφάρισε σχετικά γρήγορα με τον Πατράλη στο 27', δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη. Μάλιστα η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου έμεινε με 10 παίκτες στο 68' λόγω αποβολής του Λαρέα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Ο ΠΑΣ έπιασε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας την Παναχαϊκή, η οποία αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με τον Απόλλωνα Λάρισας στη Φιλιππούπολη. Δύο πέναλτι ήταν τα γκολ αυτής της αναμέτρησης, ενώ η λαρισινή ομάδα ολοκλήρωσε το ματς με 9 παίκτες.
Με σκόρερ τους Νίλι και Λουκίνα ο Πλατανιάς πέρασε νικηφόρα από την Καλαμαριά επικρατώντας με 0-2 του Απόλλωνα Πόντου και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ισοπαλία του Απόλλωνα Σμύρνης.