Ισοπαλία 2-2 και να πει «κι ευχαριστώ» ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS ERGOTELHS 4 11 19

• Δύο βαθμούς στην έδρα του άφησε χτες το απόγευμα ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς αναδείχτηκε ισόπαλος 2-2 με τον Εργοτέλη στην αναμέτρηση που ολοκλήρωσε την 3η αγωνιστική της Super League 2. Οι Κρητικοί προηγήθηκαν δύο φορές με τους Έφορντ (18’) και Ροβίθη (58’), αλλά ο ΠΑΣ απάντησε και τις δύο φορές με τον Παμλίδη (54’ και 73’).

Πως έπαιξε ο ΠΑΣ
Σε αλλαγή συστήματος σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματος προχώρησε ο Αργύρης Γιαννίκης καθώς παρέταξε τον ΠΑΣ με 4-3-2-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χουτεσιώτης, δεξιά στην άμυνα ο Αποστολόπουλος, αριστερά ο Μπουκουβάλας και κεντρικό αμυντικό δίδυμο αγωνίστηκαν οι Παντελάκης και Σκόνδρας. Στα αμυντικά χαφ οι Σιόντης και Πίτου Γκαρσία, αριστερά ο Νάουμετς, δεξιά ο Νικολιάς και ο Καρτάλης σε επιτελικό ρόλο πίσω από τον Παμλίδη που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Ψυχρολουσία από τον Εργοτέλη
Παρά την έντονη βροχόπτωση κατά τη διάρκεια της χτεσινής ημέρας, ο αγωνιστικός χώρος των «Ζωσιμάδων» ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και βοήθησε στο να γίνει καλό ποιοτικά παιχνίδι. Από την αρχή της αναμέτρησης οι δυο ομάδες είχαν την διάθεση να παίξουν επιθετικά, με τον ΠΑΣ να σπαταλάει την πρώτη καλή στιγμή στο 5’ με τον Καρτάλη που έκανε το σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ο Εργοτέλης απάντησε στο 10’ με τον Προβυδάκη να κάνει τη σέντρα και ο Τσέλιος σούταρε, όμως ο Χουτεσιώτης είχε την απάντηση. Ο Εργοτέλης «πάγωσε» το Ζωσιμάδες στο 18’. Από μια εκτέλεση κόρνερ για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Τσέλιος έκλεψε και τροφοδότησε τον Γροντή, ο οποίος βρήκε στο ανοιχτό γήπεδο τον Κουάτενγκ που ξεπέρασε σαν σταματημένους τους αμυντικούς του ΠΑΣ και πάσαρε στον Έφορντ που σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1.

Πήρε μπρος ο ΠΑΣ
Έπρεπε να περάσουν έντεκα λεπτά για να απαντήσει ο ΠΑΣ στο γκολ των Κρητικών. Ο Νικολιάς έκανε τη σέντρα και ο αρχηγός του ΠΑΣ Σκόνδρας έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ στο 33’ ο Πίτου εκτέλεσε το φάουλ με τον Σκόνδρα και πάλι να παίρνει την κεφαλιά αλλά να στέλνει τη μπάλα πάνω από την εστία.
Στο 36’ σε ωραία συνεργασία Μπουκουβάλα-Νικολιά από αριστερά ο Νάουμετς έπιασε μονοκόμματο σουτ με την μπάλα να περνάει άουτ. Ο Μπούσης έπιασε το δυνατό σουτ στο 38’ με τη μπάλα να φεύγει αόυτ,ενώ στο 39’ ο Νικολιάς σούταρε με τον Κατσιμήτρο να αποκρούει. Ο ΠΑΣ πήγε στα αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ 0-1 από τον Εργοτέλη και ήταν απαραίτητο να παίξει πιο επιθετικά στην επανάληψη.

Ισοφάριση με πέναλτι
Ο προπονητής του ΠΑΣ άλλαξε στην αρχή του δευτέρου μέρους το σύστημα σε 4-4-2, περνώντας τον Λέο αντί του Πίτου Γκαρσία. Ο Κουάτενγκ προσπάθησε να αιφνιδιάσει με σουτ τον Χουτεσιώτη που έδιωξε με τις γροθιές τη μπάλα. Ο ΠΑΣ στο 53’ είχε μια καλή στιγμή με τον Αποστολόπουλο να κάνει μια σέντρα σουτ αλλά ο Κατσιμήτρος έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε σωτήρια. Η ομάδα του Αργύρη Γιανίκη κέρδισε πέναλτι στο 54’, όταν ο Παμλίδης ανατράπηκε από τον Προβυδάκη και ο διαιτητής Κουκούλας έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Παμλίδης το εκτέλεσε εύστοχα και ισοφάρισε σε 1-1.

Νέο «κρητικό» χτύπημα
Ενώ θα περίμενε κανείς ο ΠΑΣ να αποκτήσει ψυχολογία και να πάρει τα ηνία του αγώνα, η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη σκόραρε και πάλι στο 58’, όταν Μπούσης και Κούατενγκ συνεργάστηκαν πολύ ωραία, ο τελευταίος πάσαρε παράλληλα στον Ροβίθη και αυτός πλάσαρε σωστά για το 1-2.
Γκολ-ποίημα ο Παμλίδης
Ο ΠΑΣ άγγιξε το γκολ στο 69’. Ο Μπουκουβάλας σέντραρε στην καρδιά της άμυνας του Εργοτέλη, ο Παμλίδης πετάχτηκε και έκανε την προβολή, ο Κατσιμήτρος απέκρουσε και στην επαναφορά ο Αποστολόπουλος σούταρε πάνω στα σώματα, η μπάλα έφτασε στον Καρτάλη που σούταρε με τη μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κατσιμήτρου.
Ο Παμλίδης έδωσε και πάλι τη λύση, πετυχαίνοντας το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα και συνολικά πέμπτο σε επίσημα ματς μαζί με τα δύο του Κυπέλλου. Ο Λιάσος έβγαλε εκπληκτική μπαλιά στον Παμλίδη και παρά την προσπάθεια του Πεϊου να τον σταματήσει τραβώντας τον από τη φανέλα. αυτός νίκησε με ψηλοκρεμαστό σουτ τον γκολκίπερ του Εργοτέλη Κατσιμήτρο και με πανέμορφο τρόπο έκανε το 2-2.
Ο ΠΑΣ «πήρε τα πάνω του» στη συνέχεια και έχασε νέα διπλή ευκαιρία να σκοράρει. Ο Λέο εκμεταλλεύτηκε τη λάθος απομάκρυνση της μπάλας από τον Κατσιμήτρο, έκανε το πλασέ που έδιωξε ο Κατσιμήτρος και η μπάλα έφτασε στον Νάουμετς που σούταρε χωρίς να ανησυχήσει τον Κατσιμήτρο.
Στο πρώτο λεπτό του έξτρα χρόνου, χάθηκε νέα απίστευτη ευκαιρία για τον ΠΑΣ να πάρει τη νίκη. Ο Νάουμετς σέντραρε, ο Σκόνδρας πήρε την πρώτη κεφαλιά, τη δεύτερη ο Λέο και ο Κατσιμήτρος αποσόβησε και πάλι τον κίνδυνο για την εστία του, διώχνοντας σωτήρια πάνω στη γραμμή.
Διαιτησία: Κουκούλας (Κωτούλας - Τυριακίδης).
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Μπουκουβάλας, Παντελάκης, Σκόνδρας, Αποστολόπουλος, Πίτου Γκαρσία (46’ Λέο), Σιόντης (66 Λιάσος), Καρτάλης, Νικολιάς (84’ Ξύδας), Νάουμετς, Παμλίδης.
Εργοτέλης (Γιάννης Ταουσιάνης): Κατσιμήτρος, Προβυδάκης, Μπούσης, Πεΐος, Ντομινίκ, Μπρους, Γροντής (75’ Μπουτσάκης), Τσέλιος, Έφορντ ( 82’ Μπαράτα), Ιατρούδης (43’ λ.τρ Ροβίθης), Κουάτενγκ.

Οι δηλώσεις των προπονητών
Ο Αργύρης Γιαννίκης: Εμφανώς στεναχωρημένος ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Αργύρης Γιαννίκης εμφανίστηκε στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα: «Δεχθήκαμε -είπε- ένα γκολ που ανέβασε τον βαθμό δυσκολίας για εμάς, μια ομάδα που είναι πάρα πολύ γρήγορη στην επιθετική μεταβίβαση. Παρόλα αυτά ρισκάραμε, προσπαθήσαμε, είχαμε τον έλεγχο, είχαμε τελειώματα από τα 20 μέτρα, σουτ και κόρνερ που δεν τα αξιοποιήσαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε το σύστημα πήγαμε σε πιο επιθετικό 4-4-2 ισοφαρίσαμε, αλλά δεχθήκαμε ένα δεύτερο γκολ και μας πήγε πάλι πίσω στο σκορ. Ωστόσο από εκεί και πέρα με την πρώτη πάσα που έκαναν οι παίκτες μου καταφέραμε να ισοφαρίσουμε θα μπορούσαμε με τις ευκαιρίες που είχαμε να πετύχουμε και τρίτο και τέταρτο γκολ αλλά εκεί μας έλειπε το καθαρό μυαλό. Σίγουρα δεν είναι το αποτέλεσμα που θέλαμε από το παιχνίδι, θα το αναλύσουμε το παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τα θετικά στοιχεία και να πάμε στην Κρήτη να πάρουμε το παιχνίδι».
Ο Γιάννης Ταουσιάνης: Ο προπονητής του Εργοτέλη Γιάννης Ταουσιάνης, πρώην βοηθός του Γιάννη Πετράκη στον πάγκο του ΠΑΣ, εξέφρασε τη χαρά του που γύρισε στην πόλη όπου έζησε τα προηγούμενα 2,5 χρόνια και γεννήθηκε το παιδί του αλλά και που είδε αγαπημένα πρόσωπα. Για το παιχνίδι ανέφερε ότι ήρθε το θετικό αποτέλεσμα σε μια περίοδο όπου το είχε ανάγκη η ομάδα, μιας και δεν ξεκίνησε καλά στο πρωτάθλημα, χαρακτηρίζοντας χορταστικό το παιχνίδι με πολλές φάσεις και πολύ καλό ρυθμό.