Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

on .

xouliarades

Χουλιαράδες - Καστρίτσα 1-2

• Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν όσοι παρακολούθησαν ένα ακόμη παιχνίδι της Καστρίτσας και το λέμε αυτό μιας και στην αναμέτρηση με τους Χουλιαράδες ήταν πρωταγωνιστής για μια ακόμη φορά ο Κώστας Θανάσης.
Τι έκανε; Απλά αυτό που ξέρει καλύτερα ίσως από τον καθένα. Να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, εκεί που δεν το περιμένεις. Αυτό έκανε και το Σάββατο με δύο γκολ στις καθυστερήσεις των δύο ημιχρόνων, χάρισε τη νίκη στην Καστρίτσα και την παραμονή της στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Παιχνίδι για γερά νεύρα έγινε στο Ενωσιακό όχι τόσο από πλευράς θεάματος, αλλά από δύναμης και πάθος από τις δύο ομάδες.
Η Καστρίτσα μπήκε φουριόζα στο παιχνίδι και κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό της και μόλις στο 2’ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Ορφανό μέσα από την περιοχή να κάνει το σουτ και την μπάλα να φεύγει άουτ.
Ο Θανάσης προειδοποίησε για τις διαθέσεις του στο 16’ όταν ο Ορφανός εκτέλεσε κόρνερ και ο φορ της Καστρίτσας με σουτ έστειλε τη μπάλα να τραντάξει το δοκάρι.
Μεγάλη ευκαιρία για τους Χουλιαράδες στο 41’ με τον Λώλη να κάνει το σουτ και την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι.
Σουτ του Θανάση στο 42’ απέκρουσε ο Νάκος.
Ο μπομπέρ της Καστρίτσας Κώστας Θανάσης «χτύπησε» στις καθυστερήσεις το πρώτου μέρους με τον Ορφανό να κάνει τη σέντρα ο Θανάσης με καταπληκτική γυριστή κεφαλιά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στο Νάκο κάνοντας το 0-1.
Στο δεύτερο ημίχρονο πιο πολύ οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε κάποια σουτ από μακριά όπως του Ορφανού (47’, 52’ και 55’).
Η ευκαιρία χάθηκε για τους φιλοξενούμενους στο 72’με τον Θανάση να βρίσκει καταπληκτικά με τακουνάκι τον Ορφανό αυτός έκανε το σουτ και ο Νάκος απέκρουσε τη μπάλα.
Το παιχνίδι πήρε φωτιά στο 75’ όταν ο Δάσκαλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Κακαράντζας με κεφαλιά και αφού η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι ισοφάρισε σε 1-1.
Από εκεί και μετά και οι δύο ομάδες ανοίχτηκαν διεκδικώντας τη νίκη.
Στο 84’ εκτέλεση φάουλ του Δάσκαλου μπλόκαρε τη μπάλα ο Γρηγοριάδης. Μεγάλη ευκαιρία στο 85’ για την ΑΕΧ με τον Λώλη να βγάζει μπαλιά στον Κακαράντζα, αυτός απέναντι από τον Γρηγοριάδη σούταρε ψηλά άουτ. Στο 89΄πάλι οι δύο παίκτες των Χουλιαράδων ήταν πρωταγωνιστές με τον Λώλη να πασάρει στον Κακαράντζα αυτός έκανε το σουτ η μπάλα άουτ.
Και εκεί που όλοι έλεγαν ότι το παιχνίδι θα τελείωνε ισόπαλο ήρθε το 91’ και ο Κώστας Θανάσης να τους διαψεύσει όλους μαζί και εμάς.
Σε αυτό το σημείο ο Ναυρόζογλου εκτέλεσε φάουλ, ο Κρανάς πήρε την κεφαλιά απέκρουσε ο Νάκος, η μπάλα έφτασε στον Θανάση που έκανε το πλασέ η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα αφού οι αμυντικοί των Χουλιαράδων δεν πρόλαβαν να διώξουν πριν περάσει τη γραμμή.
Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Κόλλιας - Μωυσιάδης).
Χουλιαράδες: Νάκος, Τσακμάκης, Δάσκαλος Α. (46' Τάτσης Γ.) Κακαράντζας, Μιχάλης, Τζάλλας, Γεράσης, Μιχαηλίδης, Γρίβας (88' Σκλιβανίτης) Δάσκαλος Ι., Λώλης
Καστρίτσα: Γρηγοριάδης, Δοβανάς, Ρίζος, Τσιλιγιάννης, Κρανάς, Κύρκος, Γιάνος (65' Παπαβασιλείου), Σπαλιάρας (77' Μπισέλας) Θανάσης, Ορφανός, Ναυρόζογλου.

 

Μέτσοβο - Μικρασιάτες 5-2

• Στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα παραμένει ο ΠΑΣ Μετσόβου, ο οποίος επικράτησε με εμφατικό τρόπο (5-2) της ΑΕΜ.
Αγωνιστικά, οι Μετσοβίτες παρά τις ελλείψεις δεν δυσκολεύτηκαν απέναντι στην ενισχυμένη ΑΕΜ και πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης, της πέμπτης τους συνολικά στο πρωτάθλημα.
Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 11΄και ανήκε στους φιλοξενούμενους, με το σουτ του Κοτσώνη, να μπερδεύει τον Μαργωμένο, ο οποίος δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει την μπάλα. Ωστόσο, στο 13΄ οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ, με το σουτ του Σταχούλη μέσα από την περιοχή, να καταλήγει στα δίχτυα, για το 1-0.
Στα μέσα του ημιχρόνου, ο Μάντζιος βρήκε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή του και ο Παλαιοπάνος από τα 11 βήματα, διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του Μετσόβου.
Στο 36΄ και στο 38΄τα σουτ του Παλαιοπάνου, απέκρουσε ο Τσόλας.
Οι Μικρασιάτες στο 40΄''μπήκαν'' στο παιχνίδι, μειώνοντας σε 2-1, όταν από το χτύπημα φαουλ του Ναυρόζογλου, η μπάλα βρέθηκε στα καρέ του Μαργωμένου, με τον Ανανιάδη από κοντά να εκμεταλλεύεται την ασταθή απόκρουση του αντίπαλου τερματοφύλακα, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.
Λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους, το σουτ του Μπαλαντάνη πέρασε άουτ, δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
Στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι ξεκίνησε έτσι όπως τελείωσε, με το σουτ του Μπαλαντάνη για την ΑΕΜ, να καταλήγει αουτ.
Στο 57΄ ο Γιοβανόπουλος σε κενή εστία ''έγραψε'' το 3-1, έπειτα από μπαλιά, πάρε βάλε του Παλαιοπάνου.
Οι φιλοξενούμενοι, απειλούσαν κυρίως από στατικές φάσεις, μια από αυτές πραγματοποιήθηκε στο 61΄ με το φάουλ του Μαυρίδη σε πολύ καλό σημείο, να αποκρούεται εντυπωσιακά από τον Μαργωμένο.
Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα, στο 66΄ ο Σταχούλης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1, πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ, με απευθείας εκτέλεση φάουλ.
Επόμενη μεγάλη ευκαιρία για το Μέτσοβο, στο 70΄, με τον Γιοβανόπουλο να στέλνει με κεφαλιά, την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, έπειτα από σέντρα του Παλαιοπάνου.
Οι «κιτρινόμαυροι» μείωσαν εκ νέου στο 79΄ με τον Γιαννούλη να πετυχαίνει το 4-2 με σουτ εντός περιοχής, έπειτα από ωραία ατομική του προσπάθεια.
Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Γιοβανόπουλος, όταν από την εκτέλεση κόρνερ του Παλαιοπάνου, με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 5-2 ενώ στο 88΄ ο Τρίτος ''στόχευσε'' το κάθετο δοκάρι, με σουτ έξω από την περιοχή.
Διαιτησία: Ντάρας (Θανασιάς - Γεωργίου Β.)
ΠΑΣ Μετσόβου (Κώστας Γκολφινόπουλος): Μαργωμένος, Τσουλιάης Κ., Τσιόστας, Κέντρος, Μαγκλάρας, Γοδέβενος (46΄ λ.τρ. Ζούβγιας), Σταχούλης, Τρίτος, Γιοβανόπουλος (86΄ Καρνέζης), Τσουλιάης Θ., Παλαιοπάνος.
Α.Ε.Μ. (Δημήτρης Ξανθάκης): Τσόλας, Σιόντης, Μάντζιος (58΄ Παππάς), Μπαλαντάνης (84΄ Βάσιος), Ναυρόζογλου, Ανανιάδης, Μαυρίδης, Γιαννούλης, Αναγνωστόπουλος (67΄ Μητρογιάννης), Κοτσώνης, Αβραμίδης (76΄ Χατζηγιαννίδης).
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ

 

 Νησί-Κράψη 1-0

• Την τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Αετός Νήσου, καθώς επικράτησε με 1-0 του ΠΑΣ Κράψης για την 7η αγωνιστική της Hall of Brands A Eρασιτεχνικής.
Η Κράψη δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις αρκετές ευκαιρίες που είχε ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και όταν δέχθηκε το γκολ δεν έβγαλε κάποια αντίδραση, πέρα από τη φάση με τον Μάρκο στο φινάλε.
Το Νησί στο πρώτο μέρος άντεξε στην πίεση των φιλοξενούμενων, ευτύχησε να προηγηθεί, να ανεβάσει στροφές και να διατηρήσει το πολύτιμο προβάδισμα.
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πατέρα του τερματοφύλακα Γιώργου Τσαμητρόπουλου που έφυγε πριν από λίγες μέρες από τη ζωή.
Η Κράψη μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και μόλις στο 2’ έχασε την πρώτη της καλή στιγμή με τον Σταμούλη από αριστερά να σπάει τη μπάλα μέσα στην περιοχή για τον Βύζα που σούταρε άουτ.
Ο Σταμούλης στο 27’ σε ρόλο δημιουργού, έβγαλε τη σέντρα, ο Βύζας πετάχτηκε και πήρε την κεφαλιά με τον Τσαμητρόπουλο να διώχνει τη μπάλα σε κόρνερ.
Ωραία ενέργεια του Ζήση στο 36’ που έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει άουτ.
Μετά από ένα άοκνο πρώτο τέταρτο περίπου στην επανάληψη, το Νησί μπήκε σε θέση οδηγού στο ματς στο 58’. Σε φάση διαρκείας, οι αμυντικοί της Κράψης απομάκρυναν σε έναν χώρο όπου ο Γκόντζος έπιασε δυνατό σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βάσιου για το 1-0.
Στο 64’ σουτ του Γκόντζου πέρασε άουτ, ενώ στο 75’ ο Κοντογιάννης έστειλε τη μπάλα άουτ με κεφαλιά από τη σέντρα του Στογιάννη, σε ένα διάστημα που οι φιλοξενούμενοι δεν έβγαλαν ουσιαστική αντίδραση για το γκολ που δέχθηκαν.
Από την εκτέλεση φάουλ του Φαρμάκη από το κέντρο, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ στο 79’.
Οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν όταν ο Ζαμπέτας πάσαρε στον Μάρκο Β που νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Τσαμητρόπουλο.
Διαιτησία: Tάσης (Διαμάντης Δ. - Πάνος Σ.)
Νησί (Τόλης): Τσαμητρόπουλος, Γκόντζος, Τσιλίκης, Κάτσενος, Κασίμης, Στογιάννης, Τότσικας (63’ Κουβάτης), Κονδύλης, Κοντογιάννης (92’ Λούντζης), Μπίλης, Πρέντζας (86’ Πολύζος).
Κράψη (Αγγέλης): Βάσιος, Μάρκο Ν., Καρατζιάς, Φαρμάκης, Μάρκο Β., Καράσας (81’ Καρτάλης), Αλεξίου (59’ Τσομπάι), Ζήσης, Βύζας, Σταμούλης, Ζαμπέτας.
ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ

 

Ελεούσα - Αγροτικός Αστέρας 0-4

• Αν και δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο ο Αγροτικός Αστέρας πήρε τη νίκη 0-4 στο γήπεδο της Βουνοπλαγιάς από την Ελεούσα και παρέμεινε μόνος του στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, δύο βαθμούς πίσω από την Καστρίτσα.
Μόλις στο 1΄ ο Αλεξίου έκανε τη σέντρα ο Γκέκα το σουτ, η μπάλα άουτ. Ο Τσακανίκας Ι. στο 9΄ βρήκε τον Βελτσίστα αυτός προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Αρχοντάκη όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Σουτ του Γκέγκα στο 11’ η μπάλα άουτ. Στο 18’ σέντρα του Στραγάλη κεφαλιά του Ηλία απέκρουσε ο Μπάτζιος. Σουτ του Τζάλλα στο 19’ μπλόκαρε τη μπάλα ο Αρχοντάκης. Δυνατό σουτ του Κτενά στο 21’ έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Μεγάλη ευκαιρία στο 26’ για την Ελεούσα με τον Τσακανίκα Ι. να βρίσκει τον Τζουρμανά που βγήκε απέναντι από τον Αρχοντάκη έκανε το σουτ με τον τερματοφύλακα του Αγροτικού να αποκρούει σωτήρια. Ο Αγροτικός άνοιξε το σκορ στο 34’ όταν ο Γκέγκα έκανε τη σέντρα ο Ηλίας με τακουνάκι προσπάθησε να πετύχει το γκολ, ο Μπάτζιος, όμως, απέκρουσε, η μπάλα πήγε στον Κτενά που σε κενή εστία με πλασέ έκανε το 0-1. Στο 47’ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Αλεξίου από τον Πεπόνη το εκτέλεσε ο παθών αλλά ο Μπάτζιος απέκρουσε. Η Ελεούσα στο 53’ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Τζάλλα. Στο 56’ σουτ του Γκέγκα έξω από την περιοχή η μπάλα άουτ. Το 0-2 έγινε στο 58’ όταν ο Κτενάς έκανε την κεφαλιά η μπάλα έφτασε στον Γκέγκα που προσπάθησε να τη στείλει στα δίχτυα με τον Μπάτζιο να αποκρούει η μπάλα πήρε ύψος και ο Κτενάς με κεφαλιά έκανε το 0-2. Σουτ του Αλεξίου στο 61’ η μπάλα στο δοκάρι. Στο 69’ ο Οικονόμου τράβηξε τον Ηλία μέσα στην περιοχή όμως ο διαιτητής δεν έδωσε το πέναλτι. Το 0-3 έγινε στο 75’ με τον Αλεξίου να έχει την μπάλα στην κατοχή του, ο Τσακανίκας Ι. πήγε να την διώξει αυτή κόντραρε στα πόδια του Αλεξίου και ενώ ο τερματοφύλακας Μπάτζιος φαινόταν ότι θα την μπλοκάρει έφυγε μέσα από τα χέρια του και κατέληξε στα δίχτυα. Το τελικό 0-4 διαμόρφωσε στο 79’ ο Τσουμάνης.
Διαιτησία: Πάνος Ι. (Σπυρογιώτης - Σιόντης).
Ελεούσα: Μπάτζιος, Πεπόνης (81’ Μαμακής), Τσακανίκας Β., Οικονόμου, Τζουρμανάς, Λισγάρας (83’ Χαρλάς), Βάσιος (63’ Αγγέλης), Τσακανίκας Β., Βελτσίστας, Πασχάλης (81’ Μπανδέλης), Τζάλλας.
Αγροτικός: Αρχοντάκης, Στραγάλης, Ηλίας, Κλείτσας, Τάσσος, Τσουμάνης, Φαρμάκης, Κτενάς (66’ Ρούμπης), Γκέγκα (84’ Παππάς), Ηλίας Μ., Αλεξίου (77’ Γκόνης).

αποτελέσματα 7η

Σερβιανά-Πέραμα 0-6
Μέτσοβο-Μικρασιάτες 5-2
Αετός Νήσου-Κράψη 1-0
Πίνδος Κόνιτσας-Αγία Μαρίνα 0-2
Χουλιαράδες-Καστρίτσα 1-2
Ελεούσα-Αγροτ. Αστέρας 0-4
Κρύα-Κόντσικα 3-0
Κατσικά-Κοσμηρά 1-1

βαθμολογία

1. Καστρίτσα 21 17-3
2. Αγροτ. Αστέρας 19 20-4
3. Κατσικά 17 13-4
4. Μέτσοβο 15 21-12
5. Αγία Μαρίνα 14 13-6
6. Κράψη 13 24-9
7. Χουλιαράδες 12 16-9
8. Κοσμηρά 10 12-7
9. Αετός Νήσου 9 12-14
10. Πίνδος Κόνιτσας 7 8-11
11. Πέραμα 5 10-13
12. Κόντσικα 5 10-17
13. Ελεούσα 5 7-14
14. Μικρασιάτες 4 7-21
15. Κρύα 3 4-20
16. Σερβιανά 0 2-32

επομενη (9, 10/11/2019)
Κόντσικα-Αετός Νήσου
Κράψη-Χουλιαράδες
Ελεούσα-Σερβιανά
Πέραμα -Κρύα
Αγροτ. Αστέρας-Μέτσοβο
Μικρασιάτες-Κατσικά
Κοσμηρά-Αγία Μαρίνα
Καστρίτσα-Πίνδος Κόνιτσας