Στα Γιάννενα… κληρώθηκε το Κλειστό του Ελληνικού!

on .

KLEISTO ELLHNIKOY

• Από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού θα έρθει στα Γιάννενα, όπως όλα δείχνουν, το τρίτο κλειστό γυμναστήριο που θα εντάξει η πρωτεύουσα της Ηπείρου στις αθλητικές της υποδομές!
Αυτή είναι η λύση που προωθεί η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών, προκειμένου να καλύψουν με μικρότερη δαπάνη απ’ ό,τι απαιτεί η κατασκευή νέου κλειστού τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες στην πόλη για χώρους προπόνησης και αγώνων μπάσκετ.

Ειλημμένη απόφαση
Τη σχετική ανακοίνωση έκανε χθες ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος τόνισε πως είναι οριστική η απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη να παραχωρηθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου το προκάτ κλειστό γυμναστήριο που σήμερα είναι εγκατεστημένο στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού.
Αυτό, όπως είπε ο Περιφερειάρχης, προέκυψε από τη συνάντηση που είχε μαζί του και τη συζήτηση που ακολούθησε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας LAMDA Development S.A. κ. Αθανασίου, στην οποία έχει περιέλθει πλέον το πρώην αεροδρόμιο. Όπως ανέφερε ο κ. Καχριμάνης, το κόστος κατασκευής ενός Πανηπειρωτικού Κλειστού Γυμναστηρίου στην πόλη των Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στον Βοτανικό, όπως προέκυψε από τη μελέτη που είχε ζητηθεί από την προηγούμενη αθλητική ηγεσία, υπολογίζεται περίπου στα 15 εκατ. ευρώ, ενώ το κόστος αποσυναρμολόγησης και συναρμολόγησης του προκάτ κλειστού του Ελληνικού είναι κατά πολύ μικρότερο.

Ο χώρος εγκατάστασης
Το προκάτ κλειστό του Ελληνικού, το οποίο έχει χωρητικότητα περίπου 13.000 θεατές, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα τοποθετηθεί στον Βοτανικό. Ο Περιφερειάρχης τόνισε χθες πως οι προγραμματικές που είχαν υπογραφεί στο παρελθόν έχουν λήξει, για το θέμα υπάρχει συνεργασία με το Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, ενώ ο χώρος εγκατάστασης του κλειστού Γυμναστηρίου πιθανόν να μην είναι ο Βοτανικός, αλλά το Κάτω Νεοχωρόπουλο ή και τα Καρδαμίτσια. Όπως ανέφερε καταλήγοντας, «θα είναι μεγάλη υπόθεση αν καταφέρουμε να το μεταφέρουμε στα Γιάννενα».