Εγκαινιάστηκε το γήπεδο – στολίδι στην Κληματιά του Δήμου Ζίτσας

on .

 KLHMATIA

• Με κάθε επισημότητα τελέστηκαν ανήμερα της Εθνικής Επετείου, τα εγκαίνια του γηπέδου της Κληματιάς με συνθετικό χλοοτάπητα, ενώ μετά την τελετή ακολούθησε ο αγώνας της Κληματιάς, με την οποία αγωνίστηκαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Λίμα και Μπατίστα με τους βετεράνους του ΠΑΣ Γιάννινα.
Το κλίμα στην Κληματιά το μεσημέρι της Δευτέρας μόνο εορταστικό θα μπορούσε να ήταν.
Ο κύριος λόγος ήταν φυσικά τα εγκαίνια ενός γηπέδου-στολίδι για την περιοχή με την τοπική ομάδα να αγωνίζεται φέτος στο «σπίτι της», έχοντας ως έδρα τα προηγούμενα χρόνια γήπεδα άλλων χωριών, όπως Καρυές, Βουνοπλαγιά, Ροδοτόπι.
Ο δεύτερος λόγος που προσέδωσε περισσότερο εορταστικό χαρακτήρα στην τελετή είναι το γεγονός ότι η Α.Ε Κληματιάς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς στο φετινό πρωτάθλημα.
Παρουσίες
Αρκετοί ήταν οι εκπρόσωποι φορέων που βρέθηκαν στην τελετή εγκαινίων του νέου γηπέδου. Παρέστησαν ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αμυράς, ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Βασίλης Καλούδης και ο Βασίλης Παπαχρήστου (που ήταν ο προπονητής των Βετεράνων του ΠΑΣ στο φιλικό), ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζίτσας και δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της ΕΠΣΗΠ Κ. Βρακάς, εκπρόσωποι των φορέων της Κληματιάς, οι κ. Κοντογεωργάκης και Γκλασμάνης, βετεράνοι του ΠΑΣ και φυσικά οι καλεσμένοι της ομάδας που έχουν τιμήσει κατά το παρελθόν με την παρουσία τους το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο προπονητής του Θεσπρωτού Χουάν Ραμόν Ρότσα.
Ο Αντώνης Μανίκας που έχει παίξει και στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο παλαίμαχος του Πανιωνίου Νόνι Λίμα και ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής με την Εθνική Ελλάδος αλλά και του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, Ντανιέλ Μπατίστα.
Ο Δήμαρχος Ζίτσας
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος τόνισε ότι μόλις η Δημοτική Αρχή ανέλαβε κατά την περασμένη θητεία, είχε θέσει το θέμα στα διοικητικά συμβούλια ομάδας, συλλόγων, κοινότητας για το αν θα έπρεπε να γίνει γήπεδο 5Χ5 ή το γήπεδο αυτό και η απόφαση ήταν ομόφωνη για να γίνει το γήπεδο στην Κληματιά.
Καλωσόρισε τις δόξες του παρελθόντος που διέπρεψαν για δεκαετίες στα γήπεδα και αποτελούν πρότυπο για τη νεολαία, ενώ ανέφερε ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός και σε ό,τι άλλο χρειαστεί. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι στο Δήμο Ζίτσας θα ολοκληρωθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα τα γήπεδα σε Ελεούσα και Πρωτόπαππα και ακολουθεί αυτό της Ζίτσας που είναι ενταγμένο στον Φιλόδημο.
Ο Γ. Αμυράς
Στον χαιρετισμό του, ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αμυράς έδωσε συγχαρητήρια στη Δημοτική Αρχή για το νέο γήπεδο, ευχόμενος καλούς αγώνες στο γήπεδο και για την Κληματιά… στο Τσάμπιονς Λιγκ!
Βραβεύσεις
Τις περισσότερες βραβεύσεις έκανε ο Πρόεδρος της Α.Ε Κληματιάς Άγγελος Σιαράβας, τιμώντας όσους βοήθησαν με κάθε τρόπο στο να γίνει το γήπεδο αλλά και σε όσους έχουν τιμήσει με την παρουσία τους το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Αναμνηστικά κύπελλα δόθηκαν στον Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο, πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Μπισέλα, τον Ιερέα της ενορίας Κληματιάς π. Στέφανο Κεφάλα, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Κληματιάς, τον Σύλλογο Γυναικών Κληματιάς. Τον πρώτο πρόεδρο της ομάδας Ν. Μαρμούτα και τους πρώην προέδρους Παναγιώτη Μαρμούτα και Παναγιώτη Γκουγιάννο. Τον Αλέκο Πότση, τους Αλ. Γκλασμάνη, Ε. Κοντογεωργάκη, τον Ν. Λιάκο.
Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΗΠ Κ. Βρακάς κατά τη βράβευσή του έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα και τον Δήμο, τόνισε ότι υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τη νεολαία και τον αθλητισμό.
Στη συνέχεια βραβεύτηκε ο Αντώνης Μανίκας, ο παλαίμαχος του Πανιωνίου από το πράσινο ακρωτήρι Νόνι Λίμα και ο Ντανιέλ Μπατίστα, ο οποίος κατά τη βράβευσή του αποκάλυψε ότι στον παρελθόν είχε έρθει στον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά ήταν μικρός σε ηλικία και δεν παρέμεινε. Είπε για το γήπεδο ότι είναι σημαντικό για τα παιδιά να αθλούνται και ευχήθηκε στην Κληματιά και ως… ΑΕΚ να μεγαλουργήσει.
Ισόπαλο το φιλικό
Ο φιλικός αγώνας μεταξύ της Κληματιάς και των Βετεράνων έληξε 3-3, με τον Ντανιέλ Μπατίστα να αγωνίζεται με την Κληματιά και να πετυχαίνει δυο γκολ.
Για την Κληματιά με προπονητή τον Σπ. Μάνθο αγωνίστηκαν οι: Μπαλατσός, Γιαννάκης, Μπουτσουρής έπαιξε και με τις δυο ομάδες, Σπυρόπουλος, Παπαλάμπρης, Γκουγιάννος, Τζιάλλας, Τσιλοτάι, Μάντζιος, Βλαχόπουλος, Μαλάτος, Γόντικας, Λίμα, Μπατίστα.
Για τους βετεράνους του ΠΑΣ με προπονητή του κ. Παπαχρήστου οι: Μάστακας, Κώνστας, Γήτας, Κλείτσας, Τζάλλας,Κοντοδήμας, Τζάλλας, Παπαβασιλείου, Νέος, Κοζανίτης, Στεργίου, Ντάσιος, Γκλοφινόπουλος, Θεοδωρής, Παπαρούνας, Ζώης, Λιάκος, Ζαβογιάννης, Τσιατούρας, Κατερίνης, Οικονόμου και Σκούφαλης.
Διαιτητές του φιλικού ήταν οι Μπαδήμας,Αρβανίτης και Τσίτος.

ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ