Ο... νόμος των φαβορί επικράτησε στα ματς Κυπέλλου

on .

KYPELLO EPSIP

• Με 35 γκολ και χορταστικό θέαμα στα 8 εναπομείναντα παιχνίδια ολοκληρώθηκε, χθες, η Β' φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣΗΠ, με τα φαβορί να παίρνουν την πρόκριση για την φάση των «16» του θεσμού.
Το πιο αμφίρροπο παιχνίδι, το οποίο μάλιστα οδηγήθηκε και στην ημίωρη παράταση, διεξήχθη στην Αγία Μαρίνα, με την τοπική ομάδα να παίρνει την πρόκριση με 3-2 σε ένα δραματικό παιχνίδι.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με γκολ του Βραζιτούλη, είχαν δοκάρι με τον Νιτσιάκο, με την Αγία Μαρίνα να ισοφαρίζει στο 54’ με τον Παπαρούνα και να κάνει το 2-1 με τον Τσίκα στο 71’.
Η Κοσμηρά ισοφάρισε σε 2-2 με τον Νιτσιάκο στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας του αγώνα και το ματς πήγε στην παράταση όπου ο Γιαννιέτας στο 105’ διαμόρφωσε το 3-2, με την Κοσμηρά να έχει δοκάρι στο φινάλε με τον Βραζιτούλη.
Η Ανατολή πήρε εύκολα την πρόκριση στην Κόντσικα με σκορ 0-5. Χατ-τρικ πέτυχε ο Δήμος και από ένα οι Νάσιος και Πολυχρόνης.
Στους Λογγάδες, ο Τιτάνας προηγήθηκε με τον Καραλή, η Χρυσοβίτσα ισοφάρισε με τον Μπούγια αλλά στο 79’ με τέρμα του Γκόλια οι γηπεδούχοι πήραν την πρόκριση με 2-1.
Εύκολο έργο είχε το Κάστρο στη Λιμνοπούλα που φιλοδώρησε με οκτώ τέρματα το Ρωμανό. Χατ τρικ πέτυχε ο Τραγουδαρας και από ένα οι Τζωρτζης, Θεοδωρόπουλος, Καραντζας, Κουκα και Ζουμπας.
Στο βοηθητικό της Κατσικάς, η Καστρίτσα καθάρισε την υπόθεση-πρόκριση στο δεύτερο μέρος κόντρα στη Δαφνούλα, χάρη σε τέρματα των Θανάση και Ναυρόζογλου.
Στο Μέτσοβο, ο ΠΑΣ αν και στο ημίχρονο βρέθηκε πίσω στο σκορ από τους Ραφταναίους, πέτυχε πέντε γκολ στην επανάληψη, ενώ στο γήπεδο του Νεοχωρίου, η Θύελλα Ελεούσας επικράτησε με 3-1 της Ηλιόκαλης και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.
Τέλος, στο «Γ.Πρίσκας» η Προοδευτική Περάματος με γκολ που πέτυχαν οι Γιαννάκης και Ντολοβέτσι, επιβλήθηκε με 2-0 της Φλόγας Πετσαλίου και εξασφάλισε θέση για τους «16» του θεσμού.
Αναλυτικά τα χθεσινά αποτελέσματα:
Κάστρο - Ρωμανό 8-0
Πέραμα - Πετσάλι 2-0
Ελεούσα - Ηλιόκαλη 3-1
Μέτσοβο - Ραφταναίοι 5-1
Λογγάδες - Χρυσοβίτσα 2-1
Δαφνούλα - Καστρίτσα 0-2
Αγία Μαρίνα - Κοσμηρά 3-2 παράταση (2-2 κανονικός αγώνας)
Κόντσικα - Ανατολή 0-5
Οι 16 ομάδες που προκρίθηκαν στην Γ’ φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΗΠ είναι οι εξής:
Πωγωνάτος, Θύελλα Κατσικάς, Πίνδος Κόνιτσας, Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά, Κράψη, Ασβεστοχώρι, Νησί, Χουλιαράδες, Κάστρο, Προοδευτική Περάματος, Θύελλα Ελεούσας, Μέτσοβο, Λογγάδες, Καστρίτσα, Αγία Μαρίνα και Ανατολή.