Α'ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

on .

 XOULIARADES KASIKA

Χουλιαράδες - Κατσικά 0-1

Δια πυρός και σιδήρου πέρασε από το «Στάθης Τσανακτσής» η Κατσικά επικρατώντας 0-1 της πολύ καλής ομάδας των Χουλιαράδων.
Ένα παιχνίδι που κράτησε αμείωτο μέχρι το τέλος το ενδιαφέρον των φιλάθλων που το παρακολούθησαν είχε αρκετές ευκαιρίες, τρία δοκάρια και ένα γκολ.
Πολλά εύσημα στους δύο τερματοφύλακες Θοδωρή Νάκο και Ξενοφώντα Μάντζιο που είχαν πολλή δουλειά και έκαναν φοβερές αποκρούσεις και σε αυτούς οφείλεται σε πολύ μεγάλο κομμάτι το ότι το σκορ έμεινε στο ένα γκολ.
Η ομάδα του Σπύρου Τασιούλα είχε δύο διπλές μεγάλες ευκαιρίες προς το τέλος του πρώτου μέρους. Η πρώτη μεγάλη στιγμή στον αγώνα ήρθε στο 12’ με τον Γούλα να κάνει το σουτ, τον Νάκο να αποκρούει, η μπάλα έφτασε στον Ασωνίτη που έκανε το σουτ όμως και πάλι ο Νάκος απέκρουσε τη μπάλα σε κόρνερ. Η Κατσικά απείλησε και στο 16’ με τον Γούλα να εκτελεί κόρνερ, ο Νάκος πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Νέα ευκαιρία για τη Θύελλα στο 22’ με τον Νάκο να κάνει το σουτ, όμως, ο τερματοφύλακας της ΑΕΧ απέκρουσε για μια ακόμη φορά.
Οι Χουλιαράδες απείλησαν στο 42΄με τον Τζάλλα να εκτελεί κόρνερ, ο Πρέμος έκανε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε το δοκάρι έφτασε στον Τάτση Γ. που έκανε το σουτ με τον Μάντζιο να αποκρούει σε κόρνερ. Στο 43΄ο Τζάλλας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κακαράντζας έκανε την κεφαλιά απέκρουσε ο Μάντζιος, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και μετά από κόντρες έφτασε στον Πρέμο που έκανε το σουτ με τον Ασωνίτη να διώχνει τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν και το δεύτερο μέρος με μεγάλη ευκαιρία, με τον Τσακμάκη να κάνει τη σέντρα, ο Γρίβας βγήκε απέναντι από τον Μάντζιο, έκανε το σουτ με τον τερματοφύλακα της Θύελλας να αποκρούει τη μπάλα. Νέο σουτ του Γρίβα στο 55’και πάλι ο Μάντζιος ήταν εκεί και έβγαλε τη μπάλα. Η Κατσικά στο 67’ είχε δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γούλα. Δεύτερο δοκάρι για τη Θύελλα στο 77’ με καταπληκτικό σουτ του Γιωτάκη με τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι.
Εκεί που όλα έδειχναν ότι ο αγώνας θα τελείωνε χωρίς γκολ ήρθε η φάση του 85’που έκρινε και τον τελικό νικητή.
Ο Ριστάνης έκανε τη σέντρα και ο Νάκος με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.
Διαιτησία: Ζαμπαλάς (Κόλλιας-Πάνος Σ.).
Χουλιαράδες: Νάκος, Τσακμάκης, Κρανάς, Κακαράντζας, Μιχάλης, Τζάλλας, Γεράσης, Μιχαηλίδης (52’ Δάσκαλος), Πρέμος (89’ Τάτσης Α.), Γρίβας, Τάτσης Γ. (52’ Λώλης).
Κατσικά: Μάντζιος, Παππάς, Λισγάρας, Καλογερόπουλος, Πότσης (73’ Ριστάνης), Τάτσης, Γούλας (89’ Αντωνίου), Κωνσταντινίδης, Γιωτάκης (79’ Μαρούλης), Νάκος, Ασωνίτης.
* * *
METSOBO KONITSA

Μέτσοβο - Κόνιτσα 4-1

Πανίσχυρος στην έδρα του είναι ο ΠΑΣ Μετσόβου, καθώς κρατάει το αήττητο σε αυτήν, τα 2 και πλέον χρόνια σε αγώνες Πρωταθλήματος. Αυτή την φορά επικράτησε με 4-1 της Πίνδου Κόνιτσας, σε ένα από τα παιχνίδια που άνοιξαν την αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Α ερασιτεχνικής κατηγορίας.
Το παιχνίδι είχε δύο πρόσωπα, με το α΄ μέρος να είναι αρκετά ισορροπημένο και τις δύο ομάδες να έχουν γρήγορο ρυθμό και αρκετές ευκαιρίες, ενώ στο β΄ μέρος φαίνεται πως το ματς της Τετάρτης για τον θεσμό του Κυπέλλου ερασιτεχνών, επηρέασε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έπεσαν αισθητά, κάνοντας φανερή την κούρασή τους.
Στο 3΄ μόλις χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ Μετσόβου, με το σουτ του Τσουλιάη Θ. να αποκρούεται από τον Γεωλδάση. Στο 11΄ ο Λάμπρου βγήκε τετ α τετ με τον Μαργωμένο, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με τον τερματοφύλακα του Μετσόβου να αποκρούει την μπάλα. Στο 22΄ ο Τρίτος από το ύψος της περιοχής έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια της αντίπαλης εστίας. Αμέσως μετά και στο 23΄, από το χτύπημα φάουλ του Κίτσου, ήρθε ακόμη μια απειλή για τους γηπεδούχους, με τον Μαργωμένο ωστόσο, να απομακρύνει τον κίνδυνο. Στο 30΄ ο Κυριάκος Τσουλιάης έκανε την σέντρα, η μπάλα βρέθηκε στην περιοχή του Γεωλδάση, με τον Τρίτο να μην προλαβαίνει την μπάλα και να περνά άουτ. Στο 37’ ο Τσιόστας επιχείρησε σουτ στην κίνηση, με τον Γεωλδάση να μπλοκάρει χωρίς δυσκολία. Ο ίδιος παίκτης ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ αμέσως μετά, όταν από μπαλιά ακριβείας του Γεωργίου, ο Τσιόστας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε άμεσα, όταν στο 41΄ από την εκτέλεση φαουλ του Κίτσου, η μπάλα βρέθηκε στα καρέ του Μαργωμένου κι έπειτα από φάση διαρκείας, ο Σπανός Α. με σουτ από κοντά ισοφάρισε σε 1-1. Στο πιο παραγωγικό σημείο του παιχνιδιού, οι Μετσοβίτες πήραν και πάλι το προβάδισμα, κάνοντας το 2-1 στο 44΄ με την απευθείας εκτέλεση φαουλ του Παλαιοπάνου, αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή.
Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και ήταν η ομάδα που κυριάρχησε, χάνοντας ευκαιρίες και πετυχαίνοντας ακόμη δύο τέρματα. Στο 48’ ο Τσιόστας κάνει την σέντρα, με τον Τρίτο να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε στο 52΄ και το σουτ του Γιάννη Τσουλιάη. Στο 57΄ η Πίνδος προσπάθησε να απειλήσει, όταν από το κόρνερ του Καλέ, η μπάλα βρέθηκε στον Χαλούλο, ο οποίος με διαδοχικά σουτ, δεν κατάφερε να νικήσει την αντίπαλη άμυνα, με τον Μαργωμένο εν τέλει να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 76΄ ο Παλαιοπάνος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον μικρό Τσιαλαμάνη, και σκοράροντας από τα 11 βήματα, πέτυχε το 3-1 και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Γιοβανόπουλος με προβολή στο 83΄, έπειτα από ασιστ του Τρίτου. Στο 92΄ η Κόνιτσα κέρδισε πέναλτι, σε ανατροπή του Κίτσου, ο ίδιος παίκτης ανέλαβε την εκτέλεση, με τον Μαργωμένο να αποκρούει την μπάλα.
Διαιτησία: Λιόντος (Σπυρογιώτης – Παπαδημητρίου).
ΠΑΣ Μετσόβου (Κώστας Γκολφινόπουλος): Μαργωμένος, Γεωργίου (77΄ Μαγκλάρας), Τσιόστας. Τσουλιάης Ι., Κέντρος, Γοδέβενος, Παλαιοπάνος, Σιούτας (84΄Ζούβγιας), Τσουλιάης Κ. (72΄Γιοβανόπουλος), Τσουλιάης Θ., Τρίτος.
Πίνδος Κόνιτσας (Στέλιος Σιώτας): Γεωλδάσης, Σπανός Χ. (58΄ Μάρκος), Καλές, Σπανός Α. (85΄ λ. τρ. Γαλανός), Τσιαλαμάνης, Κυρτζόγλου (78΄ Σπανός Δ.), Κίτσος, Κυρτζόγλου Α., Λάμπρου, Χαλούλος (67΄Ρούστα), Μήτσος.
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ
* * *
KRYA KASTRITSA

Κρύα - Καστρίτσα 0-2
Παρότι δυσκολεύτηκε αρκετά από τη μαχητική και βελτιωμένη Κρύα, ο Αγροτικός Καστρίτσας επικράτησε με 0-2 στην Κρύα χάρη στα δύο γκολ του... μπόμπερ Κώστα Θανάση, διατήρησε το απόλυτο νικών και μετά την 5η αγωνιστική και απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής με 15 βαθμούς στην Α Ερασιτεχνική.
Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό των Μπισέλα και Κουκοδήμου, οι οποίοι συγκρούστηκαν στον αέρα κεφάλι με κεφάλι και χρειάστηκε να μεταφερθούν άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο προκειμένου να τους γίνουν ράμματα και ακτινογραφίες.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ουραγός Κρύα πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της το παιχνίδι με την πρωτοπόρο και αήττητη Καστρίτσα, όμως ο παίκτης που έκανε τη διαφορά ήταν και πάλι ο Κώστας Θανάσης, ο οποίος με δύο δικά του γκολ χάρισε τη νίκη στον Αγροτικό. Το σκορ άνοιξε στο 16' όταν η Καστρίτσα βγήκε στην αντεπίθεση, ο Στόλης της Κρύας υπέστη τράβηγμα την ώρα που κοντρόλαρε τη μπάλα, με αποτέλεσμα ο Θανάσης να κλέψει τη μπάλα και με εξαιρετικό τελείωμα από πλάγια αριστερά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Μπαλαούρα για το 0-1. Να σημειωθεί ότι ο Στόλης δεν κατάφερε να συνεχίσει μετά τον τραυματισμό του και αντικαταστάθηκε από τον Πανταζή. Οι γηπεδούχοι της Κρύας διαμαρτυρήθηκαν στον Κατσικογιάννη για φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης πάνω στον Μάντζαρη. Στο 22' η Καστρίτσα έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της όταν ο Μπισέλας έκανε τη σέντρα, ο Κατζιώτης βρέθηκε αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η κεφαλιά του έφυγε ελάχιστα άουτ. Η 15λεπτη διακοπή του παιχνιδιού λόγω του τραυματισμού των Μπισέλα και Κουκοδήμου επηρέασε τον ρυθμό του παιχνιδιού. Οι παίκτες της Κρύας έπαιζαν παθιασμένα, αλλά δεν κατάφερναν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Γρηγοριάδη, με αποτέλεσμα να προσπαθούν να απειλήσουν κυρίως με μακρινά σουτ.
Στην επανάληψη η Καστρίτσα έφτασε κοντά στο γκολ στο 59' όταν ο προωθημένος υψηλόσωμος Κρανάς πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Πότση, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Όσο το ρευστό 0-1 έμενε, οι παίκτες της Κρύας το πίστευαν και προσπαθούν να πιέσουν, ωστόσο η Καστρίτσα ήταν αυτή που τελικά σκόραρε.
Συγκεκριμένα, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και μετά από κόντρες, η μπάλα κατέληξε στον Θανάση, ο οποίος με συρτό σουτ νίκησε τον Μπαλαούρα και διαμόρφωσε το τελικό 0-2, χαρίζοντας στην ομάδα του την πέμπτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα της Α Ερασιτεχνικής.
Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Διαμάντης - Μάντζιος).
Κρύα (Αντώνης Δημητρίου): Μπαλαούρας, Λατίφι, Στόλης (17' λ.τρ. Πανταζής), Συμεωνίδης, Λαδιάς, Τζώρτζης, Οικονόμου, Τζούμας (56' Κακογλέπης), Κουκοδήμος (45+1' λ.τρ. Κοτσώνης (73' Στακόσας)), Μάντζαρης, Μπαμπούλιας Α.
Καστρίτσα (Μανώλης Λιαπάκης): Γρηγοριάδης, Δοβανάς, Ναυρόζογλου, Τσιλιγιάννης, Κρανάς, Κύρκος, Μπισέλας (45+1' λ.τρ. Γιάκος), Σπαλιάρας (66' Παπαβασιλείου), Θανάσης, Κατζιώτης (56' Ορφανός), Πότσης.
Θ. ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ
* * *
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σερβιανά-Κόντσικα 1-6
Κρύα-Καστρίτσα 0-2
Μέτσοβο-Πίνδος Κόνιτσας 4-1
Αετός Νήσου-Αγία Μαρίνα 0-2
Χουλιαράδες- Κατσικά 0-1
Αγρ. Αστέρας-Μικρασιάτες 4-1
Πέραμα-Κράψη 2-4
Ελεούσα-Κοσμηρά 1-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Καστρίτσα 15 13-1
2. Αγροτ. Αστέρας 13 13-4
3. Κατσικά 13 9-2
4. Αγία Μαρίνα 11 10-3
5. Κράψη 10 18-8
6. Χουλιαράδες 9 12-6
7. Κοσμηρά 9 9-3
8. Μέτσοβο 9 13-8
9. Πίνδος Κόνιτσας 7 7-6
10. Αετός Νήσου 6 10-12
11. Ελεούσα 4 7-10
12. Κόντσικα 4 9-13
13. Μικρασιάτες 3 5-16
14. Πέραμα 1 3-12
15. Κρύα 0 1-14
16. Σερβιανά 0 2-23

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(26, 27/10/2019)
Κόντσικα-Πέραμα
Κράψη-Κρύα
Πίνδος Κόνιτσας-Κατσικά
Αγρ. Αστέρας-Σερβιανά
Μικρασιάτες-Ελεούσα
Κοσμηρά-Μέτσοβο
Καστρίτσα-Αετός Νήσου
Αγία Μαρίνα-Χουλιαράδες