Νίκη 2-1 επί του «Καραϊσκάκη» και στο… βάθος Λεβαδειακός

on .

PAS KARAISKAKHS 

Ένα ακόμα νικηφόρο φιλικό παιχνίδι έδωσε χτες ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος επικράτησε με 2-1 του Καραϊσκάκη Άρτας στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής.
Σκόρερ για τη γιαννιώτικη ομάδα ήταν οι Νάουμετς (33') και Καρτάλης (54'), μείωσαν οι Αρτινοί με τον Καψάλη (73').
Την όγδοη νίκη του στα έντεκα φιλικά προετοιμασίας που έδωσε πέτυχε χτες το απόγευμα ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς επικράτησε με 2-1 του Καραϊσκάκη Άρτας. Ήταν η δεύτερη νίκη επί των Αρτινών καθώς την 1η Σεπτεμβρίου είχαν ξαναδώσει φιλικό παιχνίδι, στο Ζωσιμάδες τότε, με το σκορ να είναι ακριβώς το ίδιο.
Πώς έπαιξε ο ΠΑΣ
Ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε τον ΠΑΣ και πάλι με σύστημα 4-4-2, δοκιμάζοντας ορισμένα πράγματα ενόψει Λεβαδειακού. Ο Χουτεσιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Αποστολόπουλος και αριστερό ο Μπουκουβάλας, ενώ στο κέντρο της άμυνας στόπερ ήταν οι Σκόνδρας και Παντελάκης. Αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Σιόντης και Κάστρο, δεξί χαφ ο Νικολιάς και αριστερό ο Νάουμετς, ενώ το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι Παμλίδης και Λέο.
Νωθρό ξεκίνημα
Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε νωθρά και άνευρα στο χτεσινό φιλικό, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Καραϊσκάκη Άρτας να κερδίσουν τη μεσαία γραμμή και να κάνουν πρώτοι τελικές προς την εστία του Χουτεσιώτη. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 4' με σουτ του Γυφτοκώστα που μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης, ενώ δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Παναγιώτου έφυγε άουτ.
Στο 15' ο ΠΑΣ έφτασε για πρώτη φορά με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Καραϊσκάκη με τον Νάουμετς που έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά, αλλά τον ανέκοψε τελευταία στιγμή ο Βλάχος, ενώ στο 16' ο Αποστολόπουλος έκανε τη σέντρα όμως ο Λέο από καλή θέση μέσα στη μικρή περιοχή δεν μπόρεσε να κάνει την κεφαλιά.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ΠΑΣ χάθηκε με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα όταν ο Νάουμετς έκανε την πάσα, ο Λέο άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και αυτή έφτασε στον Αποστολόπουλο, ο οποίος από πλάγια θέση έκανε το σουτ και ο Μέλκας απέκρουσε δύσκολα.
Προβάδισμα με Νάουμετς
Στο 32' ο Καραϊσκάκης έχασε καλή ευκαιρία για γκολ με τον Κυβελίδη να πλασάρει άστοχα από κοντινή θέση και δευτερόλεπτα αργότερα ήρθε το γκολ για τον ΠΑΣ. Οι Γιαννιώτες στο 33' βγήκαν στην κόντρα και ο Νάουμετς ήταν τελικός αποδέκτης της μπάλας. Ο Ουκρανός πλάσαρε εύστοχα νικώντας τον Μέλκα στο τετ α τετ και άνοιξε το σκορ για το 1-0.
Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΣ έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ όταν ο Αποστολόπουλος από δεξιά έκανε τη σέντρα, ο Παμλίδης στη μικρή περιοχή έπιασε την κεφαλιά όμως ο Μέλκας απέκρουσε σωτήρια, ενώ το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ένα καλό σουτ του Αποστολόπουλου στο 45'.
Στην επανάληψη ο ΠΑΣ μπήκε πιο ορεξάτος και είχε στο 47' καλή στιγμή όταν ο Γροσδάνης έκανε τη σέντρα σουτ, ο τερματοφύλακας Μέλκας έδιωξε και ο Πήλιος πήρε την κεφαλιά, όμως ο αμυντικός Καπίας απομάκρυνε με το σώμα του.
Το δεύτερο γκολ για τον ΠΑΣ ήρθε στο 54' με σκόρερ τον Καρτάλη. Οι παίκτες του Γιαννίκη συνδυάστηκαν ωραία από δεξιά, ο Οικονομόπουλος έστρωσε στον Καρτάλη και αυτός με συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μέλκα για το 2-0.
Μετά το 2-0 οι παίκτες του Γιαννίκη κατέβασαν στροφές, με αποτέλεσμα η αρτινή ομάδα να κάνει φάσεις και τελικά να φτάσει και στο γκολ. Στο 62' ο Γιαννίκογλου έδιωξε δύσκολα φάουλ του Παναγιώτου και ένα λεπτό αργότερα, ο Αλμπάνης κέρδισε κόντρες και πάσαρε στον Χατζηστραβό που σούταρε, όμως ο Γιαννίκογλου μπλόκαρε τη μπάλα. Ο πορτιέρο του ΠΑΣ ήταν σε ετοιμότητα και στο σουτ του Μέτσε στο 70'.
Οι Αρτινοί κατάφεραν τελικά να μειώσουν στο 73' μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του ΠΑΣ. Ο Αλμπάνης ταλαιπώρησε τους αμυντικούς της γιαννιώτικης ομάδας, ο Ζώγκος στην προσπάθεια του να απομακρύνει έστρωσε άθελα του τη μπάλα στον Καψάλη, ο οποίος με σουτ με εξωτερικό φάλτσο την έστειλε στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Γιαννίκογλου για το 2-1 που ήταν το τελικό σκορ.
Διαιτησία: Νέος (Μάντζιος - Τσάντας)
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης (46' Γιαννίκογλου), Αποστολόπουλος (46' Οικονομόπουλος), Παντελάκης (46' Ζιούλης), Σκόνδρας (46' Ζώγκος), Μπουκουβάλας (46' Πήλιος), Σιόντης (46' Λιάσος), Κάστρο (46' Πίτου Γκαρσία), Νάουμετς (46' Καρτάλης), Νικολιάς (46' Ξύδας), Παμλίδης (46' Γροσδάνης), Λέο (62' Μπούμπας).
ΑΕ Καραϊσκάκης (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Μέλκας, Καψάλης, Παναγιώτου (85' Μαργώνης), Καπίας (65' Καραγιαννίδης), Βλάχος (46' Γιαννιώτης), Μασούρας (74' Νταλακούρας), Μέτσε (74' Μελετίδης), Γυφτοκώστας (46' Κούστα), Τερεζίου (46' Αλμπάνης), Χατζηστραβός (85' Παππάς), Κυβελίδης (55' Τσούτσης).
Την Τρίτη (29/10) με Βέροια
Την Τρίτη 29 Οκτωβρίου στις 19:30 ορίστηκε το παιχνίδι Κυπέλλου του ΠΑΣ Γιάννινα με τη Βέροια για την 5η φάση του θεσμού, αναμέτρηση που θα έχει τηλεοπτική κάλυψη από το συνδρομητικό κανάλι του OTE.
Η ΕΠΟ όρισε τα παιχνίδια της 5ης φάσης του Κυπέλλου και έβαλε το παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα Τρίτη, κάτι το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής με τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία θα γίνει ημέρα Σάββατο. Μάλιστα, το παιχνίδι Κυπέλλου θα έχει τηλεοπτική κάλυψη καθώς η Cosmote TV ήρθε σε συμφωνία με την ΕΠΟ να μεταδώσει και τα παιχνίδια της 5ης φάσης.
Το παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα – Βέροια θα γίνει στο «Ζωσιμάδες» και θα είναι το πρώτο ματς που θα δώσουν οι Γιαννιώτες εκεί μετά τη συντήρηση και την επισπορά που έγινε στον αγωνιστικό χώρο του Εθνικού Σταδίου.