O ΠΑΣ «ξεμουδιάζει» σήμερα στο ΠΕΑΚΙ με την Κέρκυρα

on .

PAS GIANNINA SHMA 

Με δύο εντός έδρας φιλικές αναμετρήσεις θα μετριάσει ο ΠΑΣ Γιάννινα το Σαββατοκύριακο την έλλειψη επίσημων αγώνων, υποδεχόμενος σήμερα (5:00 μ.μ.) την Κέρκυρα και αύριο (3:00 μ.μ.) την Παναχαϊκή στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής.
Τα προβλήματα που αφορούν τα τηλεοπτικά της Super League 2 και η διαφωνία που υπάρχει με την ΕΡΤ δεν λένε να λυθούν και έτσι το πρωτάθλημα πήρε αναβολή για ακόμα μία εβδομάδα. Τα νεότερα από αυτό το θέμα αναφέρουν ότι η ΕΠΟ και συγκεκριμένα η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο προκειμένου να υπάρξει μια «χρυσή» τομή και να βρεθεί μια λύση μεταξύ Super League 2 και ΕΡΤ. Συγκεκριμένα, στην συνεδρίαση της Πέμπτης η Ε.Ε. της ΕΠΟ εξέτασε το θέμα και εξέφρασε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της προς τα σωματεία της Super League 2 και τους ποδοσφαιριστές τους, σημειώνοντας μάλιστα την ανησυχία για τις επαπειλούμενες αγωνιστικές και οικονομικές συνέπειες για το σύνολο των εθνικών πρωταθλημάτων.
Μάλιστα, η ΕΠΟ αποφάσισε να ζητήσει άμεση συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και αρμόδιο για θέματα επικοινωνίας Στέλιο Πέτσα. Στόχος της συνάντησης θα είναι η εξεύρεση συναινετικής λύσης και η οριστική διευθέτηση του προβλήματος που έχει προκύψει με το θέμα των τηλεοπτικων δικαιωμάτων των ομάδων της Super League. Από την ΕΡΤ πάντως εμφανίζονται αμετακίνητοι στο ποσοστό 50% της μείωσης σε σχέση με τα όσα είχε υποσχεθεί ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και η προηγούμενη κυβέρνηση με το σχετικό προσύμφωνο.
Δοκιμές από τον Γιαννίκη
Μετά και την αναβολή του ΔΣ της Super League 2 για την επόμενη εβδομάδα, αλλά και την οριστική απόφαση να μην διεξαχθούν αγώνες ούτε αυτό το Σαββατοκύριακο, οι άνθρωποι του ΠΑΣ έκλεισαν δύο φιλικά για το Σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα, σήμερα Σάββατο (5:00 μ.μ.) ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αντιμετωπίσει την Κέρκυρα στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής και αύριο Κυριακή (3 μ.μ.) θα υποδεχτεί την Παναχαϊκή, λίγες ημέρες μετά την αναμέτρηση της πρεμιέρας στην Πάτρα.
Τα δύο φιλικά του Σαββατοκύριακου θα πραγματοποιηθούν στο κεντρικό γήπεδο του Πανηπειρωτικού στην Ανατολή καθώς το «Ζωσιμάδες» δεν είναι ακόμα έτοιμο μετά την επισπορά που έχει γίνει στον χλοοτάπητα του Εθνικού Σταδίου. Στα δύο φιλικά κόντρα στους Κερκυραίους και τους Πατρινούς ο Αργύρης Γιαννίκης θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει την αγωνιστική ετοιμότητα όλων των παικτών του καθώς θα χρησιμοποιήσει όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές. Φυσικά θα απουσιάσουν οι τραυματίες Σεργκελασβίλι και Ελευθεριάδης. Αντίθετα, χρόνο συμμετοχής θα πάρει ο Ξύδας, ο οποίος επέστρεψε μετά το διάστρεμμα που είχε υποστεί.
Ο ΠΑΣ έχει αντιμετωπίσει πάλι την Κέρκυρα πριν από περίπου ένα μήνα, στις 15 Σεπτεμβρίου, με τον νεαρό Γροσδάνη τότε πρόσωπο του φιλικού και τον ΠΑΣ να επικρατεί με 2-0. Με την Παναχαϊκή υπήρχε προγραμματισμένο φιλικό στις 31 Αυγούστου, το οποίο είχε ακυρωθεί λόγω της κλήρωσης του πρωταθλήματος που είχε φέρει τις δύο ομάδες αντιμέτωπες στην πρεμιέρα.
Διαιτητές Τζόβας και Χατζηπαναγιώτου
Δυο νεαροί διαιτητές από τον σύνδεσμο διαιτητών της ΕΠΣΗΠ ορίστηκαν να διευθύνουν τα φιλικά του ΠΑΣ Γιάννινα με Κέρκυρα και Παναχαϊκή. Συγκεκριμένα, τη σημερινή αναμέτρηση με την Κέρκυρα θα διευθύνει ο Αλέξανδρος Τζόβας με βοηθούς τους Σωτήρη Πάνο και Δονάτο Παπαδημητρίου, ενώ τον αυριανό αγώνα με αντίπαλο την Παναχαϊκή θα διαιτητεύσει ο Δημήτρης Χατζηπαναγιώτου με βοηθούς τους Γιώργιο Μάντζιο και Δημήτρη Σπυρογιώτη.
Ελεύθερη η είσοδος
Τα δύο φιλικά με την Κέρκυρα και την Παναχαϊκή θα έχουν ελεύθερη είσοδο για τους φιλάθλους στο κεντρικό γήπεδο του Πανηπειρωτικού, όπως ενημέρωσε σχετικά και η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.
Οι φίλοι του ΠΑΣ θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά την ομάδα στις φιλικές αναμετρήσεις μιας και το πρώτο επίσημο ματς που θα δώσει στα Γιάννινα ο ΠΑΣ αργεί ακόμα και είναι η αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής με τον Εργοτέλη. Αρκετοί μάλιστα, θα βρεθούν στο ΠΕΑΚΙ από το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο καθώς νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι (2:00 μ.μ.) η γυναικεία ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα κάνει πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών κόντρα στον Ολυμπιακό.