Οριστικά χωρίς πρωτάθλημα και αυτό το Σαββατοκύριακο

on .

PAS PROPONHSH 4

• Οριστική είναι από χτες η νέα αναβολή του πρωταθλήματος της Super League 2 καθώς μετά την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την παραγωγή των τηλεοπτικών μεταδόσεων το θέμα πήρε παράταση έως την ερχόμενη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου.
Ο λόγος έχει να κάνει με την ΕΡΤ, η οποία με νέο της έγγραφο, ζήτησε η τηλεοπτική παραγωγή να αφορά προϊόν και εικόνα υψηλής ευκρίνειας, δηλαδή High Definition και όχι Standard Definition, όπως προβλέπονταν αρχικά. Μοιραία, ο προηγούμενος διαγωνισμός, ο οποίος είχε συγκεντρώσει τουλάχιστον 8 προσφορές από εταιρείες, κρίθηκε άσκοπος και ακυρώθηκε, παρότι χτες ήταν η ημέρα που θα ανοίγονταν οι φάκελοι των προσφορών.
Νέα καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση προσφορών με High Definition πλέον προδιαγραφές ορίστηκε η ερχόμενη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου. Παράλληλα, αναβλήθηκε το προγραμματισμένο για σήμερα ΔΣ της Super League, το οποίο μετατέθηκε για την επόμενη εβδομάδα. Επομένως, αγωνιστική δράση δεν θα υπάρχει οριστικά το προσεχές Σαββατοκύριακο και πλέον το ερωτηματικό είναι αν θα τρέξουν την άλλη εβδομάδα οι εξελίξεις κι αν θα υπάρξει συμφωνία προκειμένου να επανεκκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο 18-19 Οκτωβρίου.
Το βασικό και κυρίαρχο θέμα που απασχολεί τις ομάδες της Super League 2 είναι τα τηλεοπτικά συμβόλαια και κυρίως τα έσοδα που θα προκύψουν από αυτά. Η υποχωρητικότητα πάντως που δείχνει η διοργανώτρια Super League 2 στις απαιτήσεις της ΕΡΤ, δείχνει ότι οι ομάδες είναι κοντά στο να κατεβάσουν τις απαιτήσεις τους και να δεχτούν την αντιπρόταση της ΕΡΤ για μείωση 50% των ποσών που ανέφερε το προσύμφωνο που είχε υπογραφεί πριν την αναδιάρθρωση των κατηγοριών.

Συνεχίζονται οι προπονήσεις
Η νέα αναβολή του πρωταθλήματος μετά και τις χτεσινές εξελίξεις σίγουρα βγάζει τον ΠΑΣ Γιάννινα ακόμα περισσότερο εκτός πλάνου και αγωνιστικού ρυθμού καθώς η ομάδα θα μείνει για σχεδόν 20 ημέρες χωρίς επίσημο παιχνίδι.
Πλέον, ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης σε συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή Γιώργο Ντάσιο αναζητούν αντιπάλους για φιλικό ή φιλικά παιχνίδια, προκειμένου να σταματήσει η αγωνιστική αδράνεια.
Παράλληλα, συνεχίζονται οι καθημερινές προπονήσεις υπό την καθοδήγηση του Τρικαλινού προπονητή και του υπόλοιπου τεχνικού επιτελείου.
Η χτεσινή προπόνηση περιελάμβανε αρχικό ζέσταμα, ασκήσεις τακτικής και ταχύτητες, παιχνίδια σε υποομάδες 8Χ8, τελειώματα φάσεων και οικογενειακό διπλό. Απόντες ήταν οι Σεργκελασβίλι και Ελευθεριάδης, ενώ ο Κάστρο δεν συμμετείχε στα τελειώματα φάσεων.
Η επόμενη προπόνηση του ΠΑΣ είναι και πάλι πρωινή και είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 10:30 στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής.

Χωρίς απόφαση για την Παναχαϊκή
Ούτε χτες έγινε γνωστή η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου της ΕΠΟ για τη δίωξη που ασκήθηκε στην Παναχαϊκή για τη μη καταβολή εγκαίρως των διαιτητικών εξόδων στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον ΠΑΣ στην Πάτρα.
Η αχαϊκή ΠΑΕ υποστηρίζει ότι το παιχνίδι διεξήχθη σωστά και νομότυπα παρότι δεν είχε καταβάλει έγκαιρα τα έξοδα διαιτησίας. Μάλιστα, ο νομικός σύμβουλος της πατρινής ομάδας Χάρης Γρηγορίου παρουσίασε σειρά αποφάσεων, προερχόμενες από το περσινό πρωτάθλημα, όπου Απόλλων Λάρισας, Αιγινιακός και Κέρκυρα είχαν απλήρωτα έξοδα και δεν τιμωρήθηκαν, θέλοντας έτσι να ισχυριστεί ότι υπάρχει νομικό προηγούμενο και δεδικασμένο. Παράλληλα, προσκόμισε και την απόδειξη πληρωμής της Παναχαικής προς τους διαιτητές της αναμέτρησης της πρεμιέρας με τον ΠΑΣ.
Σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ. 8 β και γ η κάθε ΠΑΕ έχει δικαίωμα να καταβάλει τα έξοδα διαιτησίας σε διάστημα 30 ημερών και αν δεν το πράξει της αφαιρείται ένας βαθμός. Επομένως, αφού η Παναχαϊκή εξόφλησε τα διαιτητικά έξοδα, το πιθανότερο είναι να γλιτώσει την αφαίρεση βαθμού και να της επιβληθεί μόνο ένα χρηματικό πρόστιμο.