Α' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

on .

ELEOUSA XOULIARADES

Ελεούσα - Χουλιαράδες 1-5

• Με τον πιο εμφατικό τρόπο επέστρεψαν στις νίκες οι Χουλιαράδες όπου μετά την ήττα της περασμένης αγωνιστικής με 0-4 από τον Αγροτικό επικράτησαν το Σάββατο στο γήπεδο Νεοχωρίου εύκολα με 1-5 της Ελεούσας.
Η ομάδα του Σπύρου Τασιούλα κυριάρχησε από την αρχή μέχρι το τέλος μέσα στον αγωνιστικό χώρο και έφτασε σε μια εύκολη νίκη που ίσως ούτε και οι ίδιοι να την περίμεναν.
Από την άλλη πλευρά η Ελεούσα έδειξε αρκετές αδυναμίες στο παιχνίδι τόσο στην άμυνα όσο και στον οργανωτικό τομέα και πραγματοποίησε μια εμφάνιση που θα πρέπει να προβληματίσει τον προπονητή Λεωνίδα Μαλισσόβα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Από νωρίς φάνηκε η κυριαρχία των Χουλιαράδων και στην πρώτη καλή και οργανωμένη επίθεση κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ όταν ο Κακαράντζας έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Λώλη με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κεφάλα.
Το γρήγορο γκολ έδωσε φτερά στα πόδια των φιλοξενούμενων που πίεζαν την εστία του Κεφάλα ώστε να πετύχουν και δεύτερο γκολ χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες όπως αυτή του Κακαράντζα στο 15’που δεν κατάφερε από κοντά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Ότι δεν κατάφερε ο Κακαράντζας το έκανε στο 22’ ο Γρίβας που αξιοποίησε τη σέντρα του Δάσκαλου και με σουτ στην κίνηση έκανε το 0-2.
Μια ακόμη ευκαιρία για τους Χουλιαράδες χάθηκε στο 32’ με τον Τσακμάκη για να φτάσουμε στο 44’ όπου οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Λώλη από τον Κεφάλα. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Μιχάλης κάνοντας έτσι το 0-3.
Τα πάντα στο παιχνίδι είχαν κριθεί ήδη από το πρώτο ημίχρονο οπότε το δεύτερο μέρος ήταν απλώς μια τυπική διαδικασία.
Ωστόσο η ομάδα των Χουλιαράδων δεν έριξε στροφές απεναντίας κατάφερε να πετύχει δύο ακόμη γκολ.
Συγκεκριμένα στο 52’ ο Γρίβας έκανε το διαγώνιο σουτ απέκρουσε ο Κεφάλας η μπάλα έφτασε στον Λώλη που με νέο σουτ την έστειλε για τέταρτη φορά στα δίχτυα.
Η Ελεούσα κατάφερε να μειώσει σε 1-4 στο 70’με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πασχάλη.
Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είπαν την τελευταία λέξη στο παιχνίδι και στο 87’ο νεαρός Μιχαηλίδης μετά από πάσα του Δάσκαλου διαμόρφωσε το τελικό 1-5.
Διαιτησία: Τάσης (Ματακούλης-Χαρίσης).
Ελεούσα: (Λ. Μαλισσοβας): Κεφάλας, Τσακανίκας, Φώτος (53΄ Γερούκαλης), Λισγάρας, Τζουρμανάς, Οικονόμου (77΄ Μπανδέλης), Πεπόνης Θ., Βάσιος (53΄ Τσίντας), Βελτσίστας, Πασχάλης, Πεπόνης Ι. (72΄ Μπαλανίκας).
Χουλιάραδες (Σ. Τασιούλας): Θεμελής, Τσακμάκης, Κρανάς, Κακαράντζας, Μιχάλης, Γεράσης, Πρέμος (55΄ Μιχαηλίδης), Γρίβας (74΄ Δάσκαλος), Δάσκαλος Ι. (89΄ Τάτσης), Λώλης (86΄ Σκλιβανίτης).
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΓΚΑΣ
* * *
KRYA KATSIKA

Κρύα - Κατσικά 0-1
Τη δεύτερη νίκη της πανηγύρισε το απόγευμα του Σαββάτου η Κατσικά καθώς επικράτησε έστω και δύσκολα με 0-1 της Κρύας για την 3η αγωνιστική της Α Ερασιτεχνικής, έχοντας οδηγό και σκόρερ τον Γιαννάκη.
Πάλεψε η Κρύα, είχε δοκάρι με τον Μπαμπούλια Η. και συνολικά βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Τι κι αν πάτησε τα 40, ο Πένια του γιαννιώτικου ερασιτεχνικού παραμένει πάντα ένας καλός επιθετικός που έχει εξαιρετική επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, κάτι που πιστοποίησε και κόντρα στην Κρύα. Η Κατσικά πήρε πολύ δύσκολα το διπλό κόντρα στην μαχητική Κρύα, η οποία σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες ήττες της από Ελεούσα και Μέτσοβο πάλεψε στα ίσια το ματς και έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες στο τέλος για να πάρει την ισοπαλία.
Το πρώτο μέρος ήταν κακό ποιοτικά και με ελάχιστες φάσεις και στιγμές μπροστά στις δύο εστίες. Στο 14' ο Μπαμπούλιας Η. έκανε το σουτ και ο Γιατζόγλου έδιωξε με διπλή προσπάθεια. Ο τερματοφύλακας της Κατσικάς στη δεύτερη προσπάθεια του χτύπησε με τον Μάντζαρη, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στα δάχτυλα του χεριού και να αντικατασταθεί από τον Μάντζιο, ενώ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Δυστυχώς οι εξετάσεις έδειξαν σπάσιμο και τη Δευτέρα θα τοποθετηθεί νάρθηκας στον άτυχο τερματοφύλακα της Κατσικάς. Στο 22' ο Γούλας συνδυάστηκε με τον Νάκο και αυτός έκανε το σουτ, όμως η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Κέτογλου.
Το δεύτερο μέρος είχε περισσότερο δράση και φάσεις. Στο 55' ο Γιωτάκης έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο προωθημένος Λισγάρας έκανε την προβολή, αλλά ο Κέτογλου έσωσε με τις γροθιές. Στο 60' ο Γιαννάκης έκανε το σουτ με το δεξί, αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα της Κρύας να διώξει δύσκολα σε κόρνερ. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης ήρθε στο 64' με σκόρερ τον Γιαννάκη για την Κατσικά. Νάκος και Γούλας συνδυάστηκαν ωραία από δεξιά, ο τελευταίος έσωσε ασίστ πάρε-βάλε στον Γιαννάκη και ο Πένια πλάσαρε εύστοχα για το 0-1 μέσα σε πανηγυρισμούς. Δύο λεπτά αργότερα στο 66' η Κατσικά έχασε τεράστια ευκαιρία να κλειδώσει το ματς με τον Νάκο να αστοχεί σε τετ α τετ μετά από πάσα και πάλι του Γούλα. Στο 73' και πάλι ο Πένια έχασε καλή ευκαιρία με προβολή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Το τελευταίο δεκάλεπτο ανήκε στην Κρύα, η οποία έφτασε δύο φορές πολύ κοντά στο γκολ. Στο 85' ο Μπαμπούλιας Η. βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση ύστερα από γέμισμα του Κοτσώνη και σούταρε, αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Μάντζιου. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα για τους γηπεδούχους χάθηκε στις καθυστερήσεις όταν ο Μάντζαρης βγήκε τετ α τετ μετά από ασίστ του Μπαμπούλια, αλλά καθυστέρησε και ο Πότσης με τάκλιν αυτοθυσίας έβαλε την κόντρα και έσωσε την ομάδα του από την ισοφάριση.
Διαιτησία: Τζόβας (Κόλλιας-Κατσικογιάννης)
Κρύα (Αντώνης Δημητρίου): Κέτογλου, Πανταζής (76' Κακογλέπης), Κουκοδήμος, Καραγεωργός, Λαδιάς, Στόλης, Κοτσώνης, Οικονόμου, Μάντζαρης, Μπαμπούλιας Η., Μπαμπούλιας Α.
Θύελλα Κατσικάς (Πέτρος Κοντοδήμας): Γιατζόγλου (17 λ.τρ. Μάντζιος), Παππάς, Λισγάρας, Τάτσης (71' Αντωνίου), Πότσης, Βαρτζιώτης (36' λ.τρ. Γιωτάκης), Γούλας, Κωνσταντινίδης, Γιαννάκης, Νάκος, Ασωνίτης.
* * *
MIKRASIATES KOSMHRA

Μικρασιάτες - Κοσμηρά 0-3
Σε ένα παιχνίδι με τις φάσεις να είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού η Κοσμηρά πέτυχε τρία γκολ μέσα στους Μικρασιάτες και πήρε μια πολύτιμη νίκη.
Από την άλλη πλευρά η ΑΕΜ είναι κολλημένη στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και με αυτό που είδαμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα φέτος για την παραμονή της στην κατηγορία.
Η Κοσμηρά μπήκε καλά στο ματς και στο 15’ ο Νιτσιάκος έχασε διπλή ευκαιρία με την κεφαλιά να την αποκρούει ο Τσόλας και στη συνέχεια το σουτ κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ. Η υπεροχή των φιλοξενούμενων καρποφόρησε στο 21’ όταν ο Τσούρης ανατράπηκε από τον Σιόντη με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι (οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν ότι αρχικά ο Τσούρης ήταν οφσάιντ). Το πέναλτι το εκτέλεσε εύστοχα ο Φερούλης κάνοντας το 0-1. Στο 27’ μπήκε ένα φανταστικό γκολ με εκτελεστή τον Ζάραγκα ο οποίος είδε εκτός θέσης τον Τσόλα και με ένα σουτ από 40 μέτρα «κρέμασε» τον τερματοφύλακα της ΑΕΜ και έτσι έγινε το 0-2. Ο Φερούλης στο 52’ «κλείδωσε» ουσιαστικά το τρίποντο για την Κοσμηρά κάνοντας το 0-3. Ένα φάουλ που εκτέλεσε στο 57’ ο Μάης η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Σουτ του Φερούλη στο 60’ απέκρουσε τη μπάλα ο Τσόλας. Η ΑΕΜ είχε στο 67’ την ευκαιρία να μειώσει το σκορ όμως ο Αβραμίδης δεν μπόρεσε στην προβολή που έκανε στη σέντρα του Πιλικίδη να βρει τη μπάλα.
Διαιτησία: Σιαμέτης (Ντόντης Σ.-Σιόντης).
Μικρασιάτες: Τσόλας, Σιόντης, Γιαννούλης, Μπαλαντάνης, Χρυσοστόμου, Ανανιάδης, Μαυρίδης, Αβραμίδης, Πιλικίδης (80’ Δημόπουλος), Μητρογιάννης, Τότσικας.
Κοσμηρά: Κάτσενος, Ευθυμιάδης, Νάκιας (72’ Βραζιτούλης), Ζήσης, Περώνης, Νούσης, Τσούρης, Ζάραγκας (79’ Σιουκουλάνη), Φερούλης, Νιτσιάκος, Μάης (58’ Ζώτος).
* * *
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σερβιανά-Κράψη 1-8
Κρύα-Κατσικά 0-1
Κόντσικα-Καστρίτσα 1-4
Ελεούσα-Χουλιαράδες 1-5
Μικρασιάτες-Κοσμηρά 0-3
Αγροτ. Αστέρας-Πίνδος Κόνιτσας 1-0
Πέραμα-Αγία Μαρίνα 0-3
Αετός Νήσου-Μέτσοβο 4-2
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Καστρίτσα 9 8-1
2. Αγροτ. Αστέρας 9 8-2
3. Κοσμηρά 7 7-1
4. Κατσικά 7 5-1
5. Αετός Νήσου 6 9-7
6. Χουλιαράδες 6 10-5
7. Μέτσοβο 6 9-5
8. Αγία Μαρίνα 5 6-3
9. Κράψη 4 10-5
10. Πίνδος Κόνιτσας 4 5-2
11. Ελεούσα 3 6-8
12. Πέραμα 1 1-5
13. Κόντσικα 1 2-8
14. Κρύα 0 1-10
15. Σερβιανά 0 1-13
16. Μικρασιάτες 0 0-12
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(12, 13/10/2019)
Κράψη-Κόντσικα
Πίνδος Κόνιτσας-Ελεούσα
Κατσικά-Αετός Νήσου
Χουλιαράδες-Μέτσοβο
Μικρασιάτες-Σερβιανά
Κοσμηρά-Αγροτ. Αστέρας
Καστρίτσα-Πέραμα
Αγία Μαρίνα-Κρύα