«Στόχος μας η παραμονή»…

on .

 GYNAIKES

• Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσαν στον «Π.Λ.» και τους Μιχάλη Τσάγκα και Αγγελική Σιώλου, το διοικητικό μέλος του Γιάννενα WFC Δήμητρα Τσίντα και η παίκτρια Χαρά Νεοφύτου. Η Δήμητρα Τσίντα αναλαμβάνει πρώτη φορά σαν διοικητικό στέλεχος αρμοδιότητες μιας ομάδας, παρά το ότι βρίσκεται στα γήπεδα χρόνια παρακολουθώντας ποδόσφαιρο λόγω ενασχόλησης του πατέρα και των αδελφών της με το άθλημα και μας εξηγεί τους λόγους που ασχολήθηκε, ενώ η Λεμεσιανή αμυντικός εκθέτει την εμπειρία της τόσο των προηγούμενων χρόνων στην Ελλάδα όσο και στις Εθνικές ομάδες της Κύπρου.

Δ. Τσίντα: Έχω να μάθω πολλά και από τις γυναίκες για το ποδόσφαιρο

Πώς πήρες την απόφαση να ασχοληθείς διοικητικά με μια ποδοσφαιρική ομάδα;
Αρχικά μου έγινε η πρόταση από τον κ. Παύλου. Δεν μου πήρε χρόνο να το σκεφτώ, αν και ήταν κάτι καινούριο για μένα αλλά και πολύ ενδιαφέρον. Έτσι πήρα άμεσα την απόφαση να πω το «ναι»
Πώς ήταν η «μετάβαση» από φίλαθλος σε μια «διοικητική» θέση;
Το άθλημα μου άρεσε από μικρή! Δεν μου είχε περάσει από το μυαλό να αγωνιστώ ποτέ, παρακολουθούσα κυρίως τον αδερφό μου, και το έβρισκα πάντα ενδιαφέρον, πόσο μάλλον τώρα...
Το γεγονός ότι είναι αρκετοί άνδρες στην διοίκηση, πιστεύεις ότι μαθαίνεις περισσότερα;
Κάθε μέρα μαθαίνω καινούρια πράγματα και σίγουρα οι έμπειροι διοικητικοί της ομάδας προσπαθούν να μου μεταφέρουν. Αυτό, ωστόσο δεν σημαίνει ότι δεν μαθαίνω από τις παίκτριες και όχι μόνο της ομάδας...
Ποιοι είναι οι φετινοί στόχοι της ομάδας;
Πρώτα από όλα θέσαμε ως στόχο την παραμονή μας στην κατηγορία και στη συνέχεια να φτιάξουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο.
Οι προσωπικοί σου στόχοι μέσω του διοικητικού σου πόστου;
Προσωπικό μου στοίχημα θα ήταν ναι είμαστε «ένα» παίκτριες και διοίκηση. Κάναμε από την αρχή ότι καλύτερο σαν Δ.Σ. για τις αθλήτριές μας και αυτό θα γίνει και στην πορεία.
Τι θα ευχόσουν για τη φετινή σεζόν;
Εύχομαι να δούμε ωραία παιχνίδια, χωρίς τραυματισμούς, και να φέρουμε εις πέρας τους στόχους που έχουμε θέσει...

Χ. Νεοφύτου: Βελτιώνεται συνεχώς το επίπεδο του γυναικείου ποδοσφαίρου

Χαρά, μίλησε μας για την πορεία σου έως τώρα στο ποδόσφαιρο...
Να πω την αλήθεια άργησα να ξεκινήσω, καθώς στα 12 μου χρόνια ήταν ένας θείος μου σε ακαδημία και ξεκίνησα το ποδόσφαιρο με αγόρια, και στη συνέχεια πήγα στον Απόλλωνα Λεμεσού Ladies το 2008. Έμεινα εκεί έως το 2014, ενώ τη σεζόν 2013-2014 είχα βγει η καλύτερη νεάνιδα και συμμετείχα στην Εθνική νεανίδων και γυναικών. Εν συνεχεία, έφυγα από την Κύπρο και μετακόμισα στην Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη, όπου πέρασα για σπουδές, μεταγραφικά στον Άρη, στη συνέχεια στην Δράμα, ενώ πέρυσι αγωνιστικά στην Α.Ε. Λάρισας. Φέτος συνεχίζω εδώ στο «Γιάννενα WFC».
Ποιοι είναι οι φετινοί σας στόχοι;
Να πραγματοποιήσουμε μια καλή πορεία, χωρίς τραυματισμούς και προσωπικά να κάνω καλές εμφανίσεις.
Ποιες δυσκολίες συνάντα μια κοπέλα στο συγκεκριμένο άθλημα;
Το ότι δεν είναι τόσο αποδεκτό, για κάποιους είναι μια έκπληξη, η προσέγγιση είναι διαφορετική και από τους προπονητές αλλά και στα αποδυτήρια. Φυσικά είναι διαφορετικό και το οικονομικό κομμάτι καθώς το γυναικείο ποδόσφαιρο το βλέπουν πιο ερασιτεχνικά.
Που πιστεύεις ότι είναι το «ταβάνι» σου;
Στόχος μου είναι να παίξω στο εξωτερικό. Σίγουρα εκεί είναι πιο υψηλό το επίπεδο.
Ποια η γνώμη σου για το πως αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο στην χώρα μας γενικά...
Βελτιώνεται συνεχώς το επίπεδο του γυναικείου ποδοσφαίρου. Πριν πέντε χρόνια υπήρχαν δυο ομάδες που κυριαρχούσαν, (Π.Α.Ο.Κ. και Δράμα), ενώ τα τελευταία 2 χρόνια έχουν μπει κι άλλες ομάδες όπως ο Άρης και τα Τρίκαλα που διεκδικούν πρωτάθλημα. Χρειάζεται όμως πολύ δουλειά και από την Ε.Π.Ο. και να υπάρχουν και άλλοι θεσμοί όπως το κύπελλο Γυναικών.
Έχεις εγκλιματιστεί στην πόλη και την ομάδα;
Στα Γιάννενα, επειδή μου αρέσει πολύ και η ενασχόληση με την φωτογραφία, ήθελα να έρθω εδώ, καθώς είναι ωραία πόλη, έχει φύση που μου αρέσει πολύ, ενώ ο κόσμος είναι πολύ φιλικός. Ήρθα εδώ και με το «καλημέρα» οι συμπαίκτριες μου και η διοίκηση με υποδέχθηκαν και με προσέγγισαν πολύ φιλικά.
Ποια είναι η παίκτρια-ίνδαλμα σου;
Μου αρέσει η Μάρτα και ας μην παίζουμε στην ίδια θέση. Σαν πρότυπο έχω μια πρώην συμπαίκτρια μου την Φλωρεντία Ολαρ, γιατί έπαιζε αριστερό μπακ, έχει όλα τα στοιχεία της καλή παίκτριας και με καθοδηγούσε.
Η θέση σου;
Αγωνίζομαι σαν αριστερό μπακ, αριστερό χαφ και αμυντικό χαφ
Τέλος τι θα ευχόσουν...
Να έχουμε μια γεμάτη και καλή χρονιά, να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας και να μην έχουμε τραυματισμούς...