Μοίρασε γκολ (4-1) και ελπίδες ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS APOLLON LARISAS

• Το καλύτερο για το τέλος των φιλικών κρατούσε ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και επικράτησε με 4-1 του Απόλλωνα Λάρισας χτες το απόγευμα στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής.
Σκόρερ για τη γιαννιώτικη ομάδα οι Λέο (48’), Οικονομόπουλος (55’), Λώλης (65’) και Νάουμετς (81’).
Το γκολ της τιμής για τους Λαρισαίους πέτυχε με πέναλτι ο Σιφναίος (83’).
Πως έπαιξε ο ΠΑΣ
Ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε τον ΠΑΣ με 4-4-2 και πάλι, δοκιμάζοντας τον Νάουμετς στην επίθεση μαζί με τον Λέο. Ο Γιαννίκογλου ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Αποστολόπουλος και αριστερό ο Μπουκουβάλας, ενώ στο κέντρο της άμυνας στόπερ ήταν οι Σκόνδρας και Σιόντης. Αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Κάστρο και Πίτου Γκαρσία, αριστερά στα χαφ ο Καρτάλης και δεξιά ο Νικολιάς, ενώ το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι Νάουμετς και Λέο. Παρά τις αλλαγές στο β’ μέρος το 4-4-2 διατηρήθηκε και στην επανάληψη. Ο Χουτεσιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Οικονομόπουλος και αριστερό ο Πήλιος, ενώ στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Ζιούλης και Πανουργιάς. Στα αμυντικά χαφ οι Λιάσος και Ράντοβατς, δεξί χαφ ο Λώλης και αριστερό ο Νάουμετς, με τους Γροσδάνη και Παμλίδη στην κορυφή της επίθεσης.
«Άσφαιρο» πρώτο ημίχρονο
Ο ΠΑΣ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κυριάρχησε από τα πρώτα τα λεπτά. Μόλις στο 2’ ο Λέο με κεφαλιά απείλησε και ανάγκασε τον Γκέκα να διώξει σε κόρνερ, ενώ στο 3’ έφυγε άουτ η κεφαλιά του Κάστρο. Στο 12’ ο Νάουμετς κινήθηκε ωραία από δεξιά, έβγαλε παράλληλη σέντρα για τον Λέο, ο οποίος έκανε την προβολή στο πρώτο δοκάρι, όμως ο τερματοφύλακας Γκέκας και οι αμυντικοί στη συνέχεια έδιωξαν σε κόρνερ.
Παρά την υπεροχή του ΠΑΣ, ο Απόλλων Λάρισας ήταν η ομάδα που έφτασε πιο κοντά στο γκολ στο πρώτο μέρος. Οι Λαρισαίοι κέρδισαν πέναλτι στο 30’ σε ανατροπή του Τασιούλη από τον Μπουκουβάλα, όμως ο Χατζής που το εκτέλεσε στο 31’ δεν σημάδεψε σωστά και η μπάλα έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι και άουτ.
3 γκολ σε 17 λεπτά!
Το πρώτο εικοσάλεπτο της επανάληψης ήταν ότι καλύτερο παρουσίασε ο ΠΑΣ στα μέχρι τώρα φιλικά του. Η γιαννιώτικη ομάδα ήταν κινητική και ορεξάτη επιθετικά και με εξαιρετικές συνεργασίες πέτυχε 3 γκολ σε διάστημα 18 λεπτών. Το πρώτο γκολ ήρθε στο 48’ όταν ο Λέο δέχτηκε την κάθετη πάσα του Νάουμετς, βγήκε τετ α τετ με τον Γκέκα, είχε τον χρόνο και τον τρόπο να πλασάρει εύστοχα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Στο 55’ ήρθε και το δεύτερο γκολ για την ομάδα της Ηπείρου. Οι παίκτες του Γιαννίκη κινήθηκαν ωραία από αριστερά, ο Νικολιάς άνοιξε έξυπνα δεξιά στον Οικονομόπουλο, ο οποίος απέφυγε τον αντίπαλο του με ωραία προσποίηση και με συρτό σουτ νίκησε τον τερματοφύλακα της Λάρισας και έστειλε τη μπάλα στην κλειστή γωνία για το 2-0.
Το επιθετικό κρεσέντο του ΠΑΣ συνεχίστηκε και μετά το δεύτερο γκολ και στο 56’ ο Παμλίδης έφτασε κοντά στο γκολ μετά από τακουνάκι του Λέο, αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα και το σουτ του κόντραρε στους αμυντικούς του Απόλλωνα.
Το τρίτο γκολ του ΠΑΣ ήρθε τελικά στο 65’ όταν Παμλίδης με ωραίο σήκωμα της μπάλας έβγαλε τον Λώλη τετ α τετ, ο τερματοφύλακας έκανε άστοχη έξοδο και ο νεαρός παίκτης του ΠΑΣ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του αμυντικού του Απόλλωνα για το 3-0.
Από ένα γκολ  στα τελευταία 10΄
Στο 81’ ήταν η σειρά του Νάουμετς να χρηστεί σκόρερ. Ο ΠΑΣ βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση, ο Νάουμετς έκανε εξαιρετική ντρίπλα κάτω από τα πόδια του αμυντικού και με σουτ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 4-0.  Κερασάκι στην τούρτα για τον Ουκρανό που ήταν από τους καλύτερους του ΠΑΣ χτες, αν όχι ο καλύτερος.
Το μόνο που κατάφερε ο Απόλλων Λάρισας ήταν να μειώσει στο 83’ όταν ο Μπαστακός κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ζιούλη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σιφναίος, ο οποίος ευστόχησε και διαμόρφωσε το τελικό 4-1.
Διαιτησία: Νέος (Μπόσιας – Σπυρογιώτης)
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Γιαννίκογλου (46’ Χουτεσιώτης), Σκόνδρας (46’ Ζιούλης), Σιόντης (46’ Πανουργιάς), Αποστολόπουλος (46’ Οικονομόπουλος), Μπουκουβάλας (46’ Πήλιος), Κάστρο (46’ Λιάσος), Πίτου Γκαρσία (46’ Ράντοβατς), Καρτάλης (46’ Παμλίδης), Νικολιάς (62’ Λώλης), Νάουμετς, Λέο (62’ Γροσδάνης).
Απόλλων Λάρισας (Γιάννης Μπελά):  Γκέκας, Καρίκι, Κουρτεσιώτης, Καρατάσιος, Σκούπρας, Σουλιώτης, Χατζής, Νούσιος, Μπαστακός, Τασιούλης, Γκουστάβο.
Στο β’ μέρος αγωνίστηκαν και οι: Βασιλειάδης, Κούλπας, Κωστούλας, Γεωργακόπουλος, Νύκταρης, Μπιμάι, Καμπέρης, Μπαστακός, Ναζίμ, Βαγενάς, Σιφναίος.