Νέες υποδομές για να μετατραπούν τα Γιάννενα σε διεθνές κέντρο Κωπηλασίας!

on .

ELISAF MPERHS PALAIOPANOY POTSHS 16 9 19

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας Νέων, τόσο ο Ναυτικός Όμιλο, όσο και οι τοπικοί φορείς (Δήμος και Περιφέρεια) βάζουν στόχο την μετατροπή των Ιωαννίνων σε «ένα διεθνές κωπηλατικό κέντρο» που θα προσελκύει εθνικές ομάδες απ’ όλο τον κόσμο για προπονήσεις στον ανακατασκευασμένο υγρό στίβο της Παμβώτιδας.
Για να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός, απαιτούνται διάφορες προϋποθέσεις, όπως η συντήρηση των υπαρχουσών υποδομών του ΠΕΑΚΙ και η συμπλήρωσή τους με ορισμένες ακόμα, μέσω της σύμπραξης όλων των τοπικών φορέων, όπως τονίστηκε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στα «Λιθαρίτσια» από στελέχη της Διοίκησης του Ν.Ο.Ι., του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η συνέντευξη Τύπου
- Η Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Πρωταθλήματος Μάρθα Παλαιοπάνου, αφού αναφέρθηκε στην επιτυχημένη διοργάνωση, σημείωσε ότι στόχος πλέον είναι η δημιουργία ενός διεθνούς κωπηλατικού κέντρου στον υπέροχο φυσικό στίβο της Παμβώτιδας ζητώντας «τη δέσμευση και την αρωγή όλων των τοπικών φορέων για την υλοποίησή του ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε ξένες ομοσπονδίες, όλες αυτές που συμμετείχαν στο πρόσφατο Πανευρωπαϊκό, για να κάνουν τις προπονήσεις τους εδώ όπως συνέβη τα δύο προηγούμενα χρόνια με τον Καναδά».
Για να γίνει αυτό, η κ. Παλαιοπάνου υποστήριξε πως πρέπει να αποδοθούν στο σύνολό τους τα λεμβαρχεία του ΠΕΑΚΙ, τα οποία έγιναν το 1992 για τους Μεσογειακούς Αγώνες Κωπηλασίας στην Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία προκειμένου να φυλάσσονται σ’ αυτά οι λέμβοι των ξένων ομάδων που θα έρχονται στα Γιάννενα για προπονήσεις και να γίνει ένα γυμναστήριο με εργόμετρα και ειδικά βάρη για να μπορούν οι φιλοξενούμενοι κωπηλάτες να κάνουν τις εκτός νερού προπονήσεις τους.
- Ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου και Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Πανευρωπαϊκού Νέων Αλέξανδρος Μπερής τόνισε πως «εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι για τη διοργάνωση των πρόσφατων διεθνών αγώνων, με τη στήριξη και ανακαίνιση του πύργου, την επισκευή των κερκίδων, την ανακατασκευή του στίβου της λίμνης ο οποίος έχει πλέον οκτώ διαδρομές, αναγκαίες για διεθνείς αγώνες, προσπάθησαν από κοινού ο Ν.Ο.Ι., η Κωπηλατική Ομοσπονδία, ο Δήμος και φυσικά η Περιφέρεια και έτσι φτάσαμε στο επιτυχημένο αυτό αποτέλεσμα».
- Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Ναυτικό Όμιλο, ιδιαίτερα το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του στην Οργανωτική Επιτροπή, την Μ. Παλαιοπάνου και τον Αλ. Μπερή, για την άψογη συνεργασία στη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού.
Στόχος μας είναι, όπως είπε χαρακτηριστικά, «τα Γιάννενα να γίνουν ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο και με μεγάλη χαρά άκουσα ότι αυτός είναι και ο στόχος του Ν.Ο.Ι.. Για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζεται η συνεργασία όλων των φορέων…».
- Ο Οδυσσέας Πότσης, Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, Νεολαίας, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, τόνισε με έμφαση πως «Αυτό μας καθιστά υπόχρεους ως Περιφέρεια Ηπείρου να βάλουμε πλάτη όχι μόνο για κωπηλατικές εγκαταστάσεις και προετοιμασίες ομοσπονδιών, αλλά και για τη διεκδίκηση διοργάνωσης στον τόπο μας κι ενός παγκόσμιου πρωταθλήματος Κωπηλασίας»!
- Δηλώσεις έκαναν στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου και τα δύο Γιαννιωτόπουλα, πρωταθλητές Κωπηλασίας του Ν.Ο.Ι., που πρωταγωνίστησαν στο πρόσφατο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων κατακτώντας μετάλλια, ο Στέφανος Ντούσκος και ο Θανάσης Παλαιοπάνος.