ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΙΛΙΚΗ ΝΙΚΗ!

on .

PAS 1

Με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον νεαρό Παύλο Γροσδάνη ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε με 2-0 της Κέρκυρας στο χτεσινό φιλικό στο «Ζωσιμάδες» και σημείωσε την πέμπτη του νίκη στα φιλικά προετοιμασίας. Βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με το παιχνίδι της περασμένης Παρασκευής κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου. Ελαφρύς αποδείχθηκε ο τραυματισμός του Ξύδα.
Ο νεαρός Παύλος Γροσδάνης, ο οποίος πρόσφατα υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο και προέρχεται από την Κ 17, ήταν το πρόσωπο του χθεσινού φιλικού του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς σημείωσε και τα δύο τέρματα και ανταποκρίθηκε με επιτυχία στη θέση του επιθετικού που τον χρησιμοποίησε ο Αργύρης Γιαννίκης. Στο 26’ και το 54’ τα δύο γκολ του ΠΑΣ που ήταν καλύτερος από την Κέρκυρα και είχε ευκαιρίες και για περισσότερα τέρματα.
Πως έπαιξε ο ΠΑΣ
Ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε και πάλι, όπως και με τον Ολυμπιακό Βόλου, τον ΠΑΣ με σύστημα 4-4-2, δοκιμάζοντας ως επιθετικό δίδυμο τους Γροσδάνη και Λέο. Ο Χουτεσιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ έπαιξε ο Οικονομόπουλος και αριστερό ο Πήλιος, με τους Παντελάκη και Πανουργιά στα στόπερ στο κέντρο της άμυνας. Στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Πίτου Γκαρσία και Λιάσος, δεξιά ο Ξύδας, αριστερά στα χαφ ο Νάουμετς και το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι Γροσδάνης και Λέο.
Στο β΄μέρος οι αλλαγές έγιναν με το ξεκίνημα της επανάληψης και στο 75’. Ο Περιστερίδης κάτω από τα δοκάρια, ο Αποστολόπουλος αντικατέστησε τον Οικονομόπουλο στο δεξί μπακ και ο Μπουκουβάλας τον Πήλιο από αριστερά, ενώ στα στόπερ έπαιξαν οι Γώγος και Ζώγκος και μετά το 75’ οι Σκόνδρας και Ζιούλης. Αμυντικά χαφ οι Κάστρο και Λώλης, δεξιά ο Ξύδας, αριστερά στα χαφ ο Καρτάλης και κορυφή επίθεσης οι Παμλίδης και Κρίζμαν.
Ευκαιρίες με Ξύδα ο ΠΑΣ
Η ομάδα της Ηπείρου κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο από τα πρώτα λεπτά και είχε τον έλεγχο και την κυκλοφορία της μπάλας. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή του φιλικού ήταν και μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΣ. Συγκεκριμένα, στο 6’ ο Λέο κινήθηκε ωραία από αριστερά και έβγαλε τη σέντρα, ο Ξύδας έκανε την κοντινή προβολή στο πρώτο δοκάρι, όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Κολιοφούκα.
Στο 14΄και πάλι ο Ξύδας δοκίμασε σουτ από πλάγια δεξιά, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Γιαννιώτη τερματοφύλακα της Κέρκυρας, Νίκου Κολιοφούκα. Στο 25΄ο καλός χτες Πίτου Γκαρσία πάσαρε στον Ξύδα και αυτός έκανε το σουτ στο 25', η μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα πρώτα 25 λεπτά και οι τρεις τελικές του ΠΑΣ ήταν από τον ίδιο παίκτη!
GROSDANHS

Παρθενικό γκολ του Γροσδάνη
Το γκολ για τον ΠΑΣ τελικά ήρθε στο 26’ με σκόρερ τον νεαρό Παύλο Γροσδάνη, ένα παιδί που υπέγραψε πρόσφατα επαγγελματικό συμβόλαιο και προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΣ Γιάννινα και συγκεκριμένα από την Κ 17 της ομάδας. Ο Ξύδας έκανε άστοχη σέντρα από δεξιά, απομάκρυναν λανθασμένα οι αμυντικοί της Κέρκυρας και η μπάλα πήγε στον Γροσδάνη, ο οποίος στόπαρε έκανε μια ντρίπλα και με σουτ από τον άξονα νίκησε τον Κολιοφούκα για το 1-0.
Ήταν το πρώτο γκολ του πιτσιρικά με την πρώτη ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα και το πανηγύρισε δεόντως. Γενικά ο Γροσδάνης αποτελεί την αποκάλυψη του φετινού καλοκαιριού από τους νεαρούς παίκτες που πήρε στην ομάδα ο Γιαννίκης και έχει δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει άμεσα, όπως και ο Πήλιος από τα αριστερά, αλλά και οι Λιάσος και Λώλης στα χαφ.
Χαμένο τετ α τετ η Κέρκυρα
Μετά το γκολ ο ΠΑΣ συνέχισε να είναι καλύτερος από την ακίνδυνη Κέρκυρα. Οι παίκτες του Γιαννίκη επιτίθονταν κυρίως από τα δεξιά, εκεί όπου ο Ξύδας έκανε πολύ καλό παιχνίδι με βοήθειες από τον Πίτου Γκαρσία, ενώ η Κέρκυρα προσπαθούσε να απειλήσει μόνο με αντεπιθέσεις και με σπασμωδικό τρόπο.
Σε μία από αυτές όμως στο 39’ οι Κερκυραίοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσουν με τον Βουκελάτο. Μετά από καραμπόλα και κόντρα της μπάλας από τους παίκτες του ΠΑΣ που μπερδεύτηκαν μεταξύ τους, η Κέρκυρα βγήκε στην αντεπίθεση από αριστερά και ο Βουκελάτος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Χουτεσιώτη και συνολικά τρεις επιτιθέμενοι παίκτες της Κέρκυρας με μόλις έναν αμυντικό του ΠΑΣ. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Χουτεσιώτης νίκησε τον Βουκελάτο στο μεταξύ τους τετ α τετ και τους συμπαίκτες του Βουκελάτου να χτυπιούνται που δεν τους πάσαρε σε κενή εστία.
Η τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους ανήκε στον ΠΑΣ και ήταν με τον Γροσδάνη. Συγκεκριμένα, στο 45’ ο Πίτου Γκαρσία βρήκε από δεξιά τον Λέο, ο Γάλλος σέντραρε προς τον Γροσδάνη, ο οποίος έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι και έτσι το 1-0 παρέμεινε μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου.
Δεύτερο γκολ του Γροσδάνη
Με την έναρξη της επανάληψης ο Γιαννίκης έκανε 5 αλλαγές για τον ΠΑΣ, αλλάζοντας πρόσωπα στο τέρμα, στο κέντρο της άμυνας αλλά και στα χαφ. Ο έμπειρος Πίτου Γκαρσία παρέμεινε και ήταν ο οργανωτής του παιχνιδιού του ΠΑΣ έχοντας δίπλα του τον Λώλη.
Στο 54΄ο ΠΑΣ έφτασε και σε δεύτερο τέρμα και πάλι με τον Γροσδάνη. Ο Ξύδας έκανε την ατομική ενέργεια και πάσαρε στον Νάουμετς, ο Ουκρανός έκανε το σουτ και η μπάλα πήγε στο κάθετο δοκάρι του Παγκράτη, όμως στη συνέχεια κινήθηκε παράλληλα με την εστία και εκεί βρέθηκε ο Γροσδάνης που την έσπρωξε στα δίχτυα για το 2-0. Ήταν το δεύτερο προσωπικό τέρμα του νεαρού παίκτη, ο οποίος ήταν αναμφισβήτητα το πρόσωπο του χθεσινού φιλικού.
Δύο λεπτά αργότερα, στο 56’ και πάλι ο Γροσδάνης πάσαρε για τον Ράντοβατς και ο Βόσνιος έκανε το σουτ από τον άξονα, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
Οι συνεχείς αλλαγές και των δύο προπονητών, του Αργύρη Γιαννίκη και του Λεωνίδα Βόκολου, μοιραία επέδρασαν και στον ρυθμό του παιχνιδιού, ο οποίος έγινε αργός και χωρίς φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.
Μελανό σημείο του παιχνιδιού ήταν στο 72’ ο τραυματισμός του Ξύδα, ο οποίος χτύπησε σε μονομαχία του με τον Παναγιωτίδη από δεξιά. Ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΣ αποχώρησε υποβασταζόμενος από τον αγωνιστικό και μεταφέρθηκε άμεσα για εξετάσεις στο νοσοκομείο, οι οποίες έδειξαν ότι γλίτωσε τα χειρότερα με ελαφρύ διάστρεμμα και αποχή από την αγωνιστική δράση για περίπου ένα δεκαήμερο.
Η τελευταία φάση του παιχνιδιού ήταν ένα σουτ του Καρτάλη στο 89', όμως η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και έτσι το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος.
Ήταν η πέμπτη νίκη στα φιλικά του ΠΑΣ Γιάννινα μετά από εκείνες με Παναιτωλικό, Καραϊσκάκη Άρτας, Θεσπρωτό και Ολυμπιακό Βόλου στα επτά φιλικά που έδωσε μέχρι τώρα η ομάδα της Ηπείρου. Το αν ήταν το τελευταίο φιλικό του ΠΑΣ θα εξαρτηθεί από την κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας που θα γίνει την Τρίτη. Αν πάντως υπάρξει κι άλλη αναβολή στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League 2 ή δεν υπάρξει παιχνίδι κυπέλλου τότε από τον ΠΑΣ υπάρχουν σκέψεις και για ακόμα ένα φιλικό.
Διαιτησία: Ζαμπαλάς (Τσάντας – Παπαδημητρίου)
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης (46’ Περιστερίδης), Παντελάκης (46’ Γώγος (69’ Ζιούλης)), Πανουργιάς (46’ Ζώγκος (75’ Σκόνδρας)), Πήλιος (75’ Μπουκουβάλας), Οικονομόπουλος (75’ Αποστολόπουλος), Πίτου Γκαρσία (62’ Κάστρο), Λιάσος (46’ Λώλης (75’ Σιόντης)), Νάουμετς (75’ Καρτάλης), Γροσδάνης (57’ Παμλίδης), Ξύδας (75’ Κρίζμαν), Λέο (46’ Ράντοβατς).
Κέρκυρα (Λεωνίδας Βόκολος): Κολιοφούκας, Αγιώτης, Πέδρο Μαρλόν, Παναγιωτίδης, Τσιμπούκας, Πιαστόπουλος, Αμαραντίδης, Παυλής, Γεωργακόπουλος Κ.Λ., Βασιλούδης, Βουκελάτος.
Στο β’ μέρος αγωνίστηκαν και οι: Παγκράτης, Ζερβόπουλος, Γκασίδης, Γενιτσαρίδης, Κρητικός, Γεωργακόπουλος Κ. του Κ., Νικολούδης, Τσάνης, Μίσκου.

* * *

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ (ΠΑΣ Γιάννινα):
«Πιστεύω ότι είχαμε γενικά ρυθμό στο παιχνίδι. Δεχθήκαμε μια-δυο αντεπιθέσεις που είχαμε κάλυψη στα κόρνερ. Είμαι γενικά ευχαριστημένος από τη προσπάθεια, ειδικά σε φάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Είχαμε κινητικότητα, κατοχή μπάλας, τον πλήρη έλεγχο. Στα δύο τελευταία φιλικά πετύχαμε 5 γκολ και δεν δεχτήκαμε κανένα κι αυτό μας κρατάει ικανοποιημένους».
Αν έμεινε ικανοποιημένος περισσότερο από το αμυντικό ή το επιθετικό κομμάτι: «Σε κάθε φιλικό είχαμε καλή αμυντική λειτουργία, ο αντίπαλος δεν είχε πολλές ευκαιρίες, ενώ σε αυτό το φιλικό είχαμε και καλή τακτική κατάσταση, τοποθετήσεις και κατοχή μπάλας που θέλουμε. Στο τελευταίο 1/3 του γηπέδου είναι δουλειά που θα διαρκέσει όλη τη σεζόν. Είναι το πιο δύσκολο κομμάτι για να γίνει. Χρειάζεται καλό τάιμινγκ, καλές πάσες, καλές αποφάσεις και να βελτιωνόμαστε. Σε όλα τα φιλικά βάλαμε γκολ, είχαμε ευκαιρίες και πήγαμε καλά αμυντικά. Σίγουρα μπορούμε και καλύτερα».
Για το αν έχει βάθος η ομάδα στον πάγκο: «Πιστεύω ότι φάνηκε ότι έχουμε καλούς παίχτες, κάθε παίκτης έχει τις δυνάμεις του, τις ικανότητές του, τα ατού του ή πράγματα που πρέπει να βελτιώσει. Μας δίνει λύσεις το βάθος πάγκου σε πολλές θέσεις, ώστε ανάλογα το τεχνικό πλάνο και τον αντίπαλο να έχουμε λύσεις. Ο ανταγωνισμός σε πολλές θέσεις είναι καλός για να μας κρατάει συγκεντρωμένους».
Για την απόδοση του Γροσδάνη και γενικότερα των νεαρών παιχτών: «Πιστεύω τους είδαμε όλους τους παίκτες, δεν βγάζουμε πλέον λαγούς από το καπέλο. Είναι νεαρά παιδιά που θέλουν εξέλιξη και δουλειά. Είναι εύκολο να παίξεις σ’ ένα φιλικό παιχνίδι, αλλά η φανέλα στα επίσημα είναι άλλο θέμα, είναι διαφορετικό. Είμαι όμως ευχαριστημένος».

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΟΚΟΛΟΣ (ΚΕΡΚΥΡΑ)
«Για εμάς, που έχουμε ξεκινήσει αργά την προετοιμασία μας μιας και διανύουμε την τέταρτη εβδομάδα, τηρουμένων των αναλογιών, μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος από τη προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά. Είμαστε μια νέα ομάδα και ηλικιακά και σαν ομάδα, είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα πολύ καλό αντίπαλο. Το αποτέλεσμα θεωρώ ότι ήταν δίκαιο, ήταν καλύτερα τα Γιάννενα από εμάς. Προσπαθήσαμε, είχαμε κάποια διαστήματα αρκετά καλά, τα φιλικά για μας είναι παιχνίδια που βλέπουμε πράγματα και βγάζουμε χρήσιμα συμπεράσματα και ο στόχος μας είναι σε δυο εβδομάδες που ξεκινάμε το πρωτάθλημα να παρουσιαστούμε όσο γίνεται πιο έτοιμοι και να μπούμε έτσι ώστε να πετύχουμε το στόχο μας».
Για το γεγονός ότι καθυστερεί η έναρξη του πρωταθλήματος: «Το έχουμε πει αυτό, σε άλλες χώρες ο προγραμματισμός γίνεται από τον Μάρτιο και γνωρίζουν ακριβώς τι θα συμβεί την επόμενη χρονιά. Εμείς έχουμε φτάσει σχεδόν μια εβδομάδα πριν τα επίσημα παιχνίδια και δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Είναι αρνητικό για τις ομάδες που ξεκίνησαν από τέλη Ιουλίου την προετοιμασία. Για εμάς που καθυστερήσαμε για άλλους λόγους, είναι καλή η καθυστέρηση για να κερδίσουμε λίγο χρόνο, αλλά για τη χώρα και το πρωτάθλημα δεν είναι καλή η καθυστέρηση του πρωταθλήματος».