Γκερέρο: Βασικός φορ του Ολυμπιακού για τον Μαρτίνς

on .

@miguel9guerrero

 

Κατά τη διάρκεια των προκριματικών για τους ομίλους του UEFA Champions League, ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο έδειξε ότι βρίσκεται σε εκπληκτική φόρμα, αφού σημείωσε δύο σημαντικά γκολ και έφερε τον Ολυμπιακό ακόμα πιο κοντά στη φάση των ομίλων.

Ο Γκερέρο ανέλαβε ηγετικό ρόλο σε μια κρίσιμη στιγμή του Ολυμπιακού. Ο 29χρονος Ισπανός άνοιξε το σκορ εναντίον της Κρασνοντάρ στο Στάδιο Καραϊσκάκη, αφού μετά από μια θαυμάσια προσπάθεια, τοποθετήθηκε σε θέση βολής και έφερε σε απόγνωση τον  Ματφέι Σαφόνοφ. Το εξαιρετικά σημαντικό αυτό γκολ του Γκερέρο ενέπνευσε τον Ολυμπιακό να πραγματοποιήσει έναν αξέχαστο θρίαμβο στον Πειραιά.

 

Εξάλλου, o Ισπανός είχε σκοράρει άλλο ένα γκολ ζωτικής σημασίας για τους Ερυθρόλευκους νωρίτερα στον διαγωνισμό: όταν ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τη Βικτόρια Πίλζεν στη ρεβάνς του δεύτερου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ και σημείωσε τέσσερα εντυπωσιακά γκολ μετά από μια ισχυρή εμφάνιση στην επανάληψη. Από τα τέσσερα γκολ αυτά, το δεύτερο ήταν του Γκερέρο. Ο Ισπανός  έλαβε τη μπάλα στην αριστερή πλευρά, πέρασε άνετα μέσα από την άμυνα της Πίλζεν και πλάσαρε τη μπάλα κάτω από τον τα πόδια του τερματοφύλακα για να διπλασιάσει το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γκερέρο έχει βασικό ρόλο σε προκριματικά παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Τη σεζόν 2018/2019, ο επιθετικός σημείωσε συνολικά τρία γκολ στις δύο νίκες των Ερυθρόλευκων εναντίον της Λουκέρνης (4-0, 3-1), στα πλαίσια των προκριματικών του Europa League.

Μετά τον πρώτο αγώνα με τη Κρασνοντάρ, ο Γκερέρο ήλπιζε να πραγματοποιήσει μια ακόμα δυνατή εμφάνιση στη ρεβάνς και να βοηθήσει την ομάδα να σφραγίσει την είσοδό της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως, οι ενοχλήσεις που αισθάνθηκε στον οπίσθιο μηριαίο κατά τη διάρκεια του ζεστάματος, τον κράτησαν εκτός 18άδας. 

 

Και καθώς δεν είχε ξεπεράσει τον τραυματισμό αυτό ο Ισπανός επιθετικός του Ολυμπιακού, δεν ήταν σε θέση να παίξει ούτε στον αγώνα με τη Λάρισα, για τη 2η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1. Τη θέση του στον πάγκο πήρε ο Λεονάρντο Κούτρης, ενώ ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει το διπλό έπειτα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ματιέ Βαλμπουενά.

 

Την περασμένη σεζόν και έπειτα από τη μεταγραφή του από τη Λεγανές, ο Γκερέρο έκανε συνολικά 35 εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό και σημείωσε δέκα γκολ και τρεις ασίστ σε όλους τους αγώνες. Ο σκληρά εργαζόμενος, φυσικός επιθετικός, εκτιμάται σε δύο εκατομμύρια ευρώ από την Transfermarkt.