Πρόβα – τζενεράλε του ΠΑΣ με τον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας

on .

PAS GIANNINA THESPROTOS LOGOTYPA

Το πέμπτο κατά σειρά φιλικό της καλοκαιρινής του προετοιμασίας δίνει σήμερα το απόγευμα (5:30 μ.μ.) ο ΠΑΣ Γιάνννινα καθώς υποδέχεται στο «Ζωσιμάδες» τον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας, ομάδα που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Football League.
Η ακύρωση του δεύτερου φιλικού με την ΑΕΛ ανάγκασε τους ανθρώπους του ΠΑΣ να ψάξουν αντίπαλο για αυτό το Σαββατοκύριακο και τελικά συμφωνήθηκε το σημερινό φιλικό με την ομάδα της Ηγουμενίτσας. Παραμένει ωστόσο άγνωστο το κατά πόσο το σημερινό φιλικό θα είναι η πρόβα τζενεράλε του ΠΑΣ Γιάννινα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Αυτό θα γίνει γνωστό την ερχόμενη Τρίτη, όταν και υπάρχει προγραμματισμένο κρίσιμο ΔΣ της Super League 2, το οποίο θα πάρει αποφάσεις για τα τηλεοπτικά συμβόλαιο και κατ' επέκταση για την ακριβή ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος.
Η σημερινή φιλική αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 17:30 και όχι στις 18:30 όπως τα προηγούμενα φιλικά. Ο λόγος έχει να κάνει φυσικά με το φαινόμενο που παρατηρήθηκε στα φιλικά με Βέροια και Καραϊσκάκη Άρτας, να πέφτει το σκοτάδι και το τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού να γίνεται χωρίς προβολείς.
Το σημερινό φιλικό με τον Θεσπρωτό αποτελεί μια ακόμα ευκαιρία για τον Αργύρη Γιαννίκη να δοκιμάσει την αγωνιστική ετοιμότητα των παικτών του, αλλά και όσα δουλεύει στις τελευταίες προπονήσεις με τους παίκτες. Ο Τρικαλινός προπονητής κάνει διάφορες δοκιμές σχημάτων και παραλλαγών με τριάδα στην άμυνα και ενισχυμένο κέντρο, εναλλακτικά σχέδια για το 4-2-3-1, το οποίο φαίνεται ότι θα είναι το κεντρικό σύστημα του ΠΑΣ μέσα στη σεζόν.
Ο Γιαννίκης θα έχει στη διάθεση του σήμερα τους Καρτάλη και Πανουργιά, οι οποίοι έμειναν εκτός της προπόνησης της Πέμπτης για προληπτικούς λόγους, όχι όμως τους δεδομένους τραυματίες Σεργκελασβίλι και Ελευθεριάδη. Ο νεοαποκτηθείς Παντελάκης αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής σήμερα καθώς λογικά θα παίξουν όλοι οι διαθέσιμοι παίκτες.
Το σημερινό φιλικό θα έχει κι αυτό, όπως και τα προηγούμενα, γενική είσοδο 5 ευρώ και η είσοδος θα γίνεται από τη θύρα 4 του Εθνικού Σταδίου.
Ο Θεσπρωτός του Ρότσα
Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, η παλιά δόξα του Παναθηναϊκού και του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει αναλάβει εδώ και λίγες ημέρες την τεχνική ηγεσία του Θεσπρωτού και θα οδηγήσει την ομάδα της Θεσπρωτίας στο πρωτάθλημα της Football League.
Ο Θεσπρωτός θα αντιμετωπίσει τη Νίκη Βόλου στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος όπως προέκυψε από την κλήρωση της Football League, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει στις 29 Σεπτεμβρίου. Το σημερινό θα είναι το πρώτο φιλικό με τον Ρότσα στον πάγκο της ομάδας και το πιο δυνατό τεστ για τους Θεσπρωτούς. Η ομάδα της Ηγουμενίτσας ανακοίνωσε χτες την απόκτηση του αμυντικού Γιώργου Λώλου από τον Ατρόμητο.