Στα Γιάννενα τα καλύτερα «κουπιά» της Ευρώπης!

on .

KOPHLASIA PANEYROPAIKO AFISA 3 9 19

• Μία από τις μεγαλύτερες φετινές διεθνείς διοργανώσεις της Κωπηλασίας, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για αθλητές κάτω των 23 ετών, ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν τα Γιάννενα και η πόλη φοράει τα γιορτινά της.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 7 και 8 Σεπτεμβρίου στην Παμβώτιδα, η οποία κυριολεκτικά θα πλημμυρίσει από τα 192 πληρώματα, τα οποία θα δώσουν τη μάχη για τη διάκριση!
Οι προετοιμασίες στις κωπηλατικές εγκαταστάσεις του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την τελετή έναρξης την ερχόμενη Παρασκευή και για τις κούρσες που θα λάβουν χώρα στον υγρό στίβο της λίμνης.

Οι πρώτες αποστολές
Ήδη, ενόψει του Πρωταθλήματος, φτάνουν αεροπορικώς στα Γιάννενα οι πρώτες εθνικές αποστολές. «Ποδαρικό» έκανε προχθές η ομάδα του Αζερμπαϊτζάν, ενώ χθες ακολούθησαν οι ομάδες της Πολωνίας και της Γεωργίας. Ο μεγαλύτερος αριθμός ξένων αποστολών πρόκειται να φτάσει στην πόλη σήμερα, Τετάρτη.
Πιο συγκεκριμένα, αναμένονται οι ομάδες της Ρωσίας, της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Ουγγαρίας, της Λιθουανίας, της Νορβηγίας, της Λευκορωσίας, της Ρουμανίας, της Σουηδίας, της Βουλγαρίας, της Ιρλανδίας, της Σλοβενίας και της Εσθονίας. Αύριο θα φτάσουν στην πρωτεύουσα της Ηπείρου και οι υπόλοιπες ομάδες από Μεγ. Βρετανία, Γερμανία, Τσεχία, Ελβετία, Τουρκία, Ισραήλ και Λετονία. Μέσα στο διήμερο, αναμένονται, τέλος, οι αποστολές της Ιταλίας, της Αυστρίας, της Κροατίας και της Μολδαβίας, ενώ οδικώς θα έρθουν οι εθνικές ομάδες της Σλοβακίας και της Ουκρανίας.
Την μεγαλύτερη αποστολή, συνολικά 70 κωπηλάτες, θα φέρει στα Γιάννενα η Γερμανία. Ακολουθούν η Ρουμανία με 63 και η Ρωσία με 50 αθλητές.
Ο κωπηλατικός στίβος της Παμβώτιδας ανοίγει επίσημα αύριο, στις 8 το πρωί, οπότε και οι ομάδες θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν δοκιμαστικές προπονήσεις.

30 Ευρωπαϊκές χώρες…
Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για αθλητές κάτω των 23 ετών θα λάβουν μέρος 30 χώρες απ’ όλη την Ευρώπη, με συνολικά 192 πληρώματα, τα οποία θα δώσουν τη μάχη για το βάθρο σε 22 αγωνίσματα. Ανάμεσα στις βάρκες που θα αγωνιστούν συμπεριλαμβάνονται και δέκα Οκτάκωπες!
Τη διοργάνωση θα υποστηρίξουν προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες τους συνολικά 80 εθελοντές οι οποίοι έχουν εγγραφεί στη σχετική λίστα. Πρόκειται για πολίτες όλων των ηλικιών, που εκδήλωσαν την επιθυμία να συμμετέχουν ενεργά στη μεγάλη διοργάνωση και αν συμβάλουν στην επιτυχία της, ανάμεσα στους οποίους και πολλοί νεαροί αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων.
Τις κούρσες του διημέρου θα επιβλέψουν 14 διαιτητές της Διεθνούς Κωπηλατικής Ομοσπονδίας (FISA), υποστηριζόμενοι από 20 εθνικούς διαιτητές Κωπηλασίας.