Το «όνειρο» του Τόκιο παραμένει ζωντανό για τον Στέφανο Ντούσκο!

on .

KOPHLASIA

• Μπορεί να μην πήρε το εισιτήριο για το Τόκιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών, όμως το όνειρο του Στέφανου Ντούσκου παραμένει ζωντανό και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες την επόμενη χρονιά, στην προολυμπιακή ρεγκάτα της Λουκέρνης, όπου επίσης θα δοθούν αρκετά εισιτήρια!
Ο 22χρονος Πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων έδωσε τον καλύτερο εαυτό του στο Λιντζ της Αυστρίας, πέρασε στον μικρό τελικό του Σκιφ Ανδρών κι εκεί πήρε την πέμπτη θέση, μόλις δύο θέσεις πίσω από την πρώτη τριάδα που εξασφάλιζε το εισιτήριο για το Τόκιο. Ήταν μία κούρσα όπου οι αντίπαλοι του Στέφανου ήταν μεγαλύτεροι στην ηλικία και πιο έμπειροι. Στην παγκόσμια κατάταξη κατέλαβε την ενδέκατη θέση.
Όσον αφορά στον έτερο Πρωταθλητή του Ν.Ο.Ι. που έλαβε μέρος στο Παγκόσμιο Ανδρών, τον Θανάση Παλαιοπάνο, η ελληνική Δίκωπος στην οποία συμμετείχε με πλήρωμα τον Γιάννη Καλανδαρίδη από τον Βόλο, πήρε την τέταρτη θέση στον Δ΄ Τελικό τερματίζοντας σε 6.42.72. Έτσι το ελληνικό πλήρωμα ολοκλήρωσε την παρουσία του καταλαμβάνοντας την 22η θέση στη γενική κατάταξη.
Οι τρεις Πρωταθλητές, Ντούσκος, Παλαιοπάνος, Καλανδαρίδης, έφτασαν χθες αεροπορικώς στα Γιάννενα, προκειμένου να λάβουν μέρος με την ελληνική Εθνική Ομάδα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων που θα διεξαχθεί 7 και 8 Σεπτεμβρίου στην Παμβώτιδα. Στο Αεροδρόμιο τους υποδέχθηκαν θερμά παράγοντες, προπονητές και αθλητές του Ν.Ο.Ι., οι οποίοι ευχήθηκαν ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.