ΦΑΝΕΡΩΣΕ ΧΤΥΠΗΤΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ…

on .

PAS BEROIA 2 25 8 19

• Προβλημάτισε με την κακή απόδοση και τη συνολική εικόνα του ο ΠΑΣ Γιάννινα στο σαββατιάτικο φιλικό με τη Βέροια στο «Ζωσιμάδες».

Η ομάδα της Ηπείρου αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με τους Βεροιώτες, ξέχωρα όμως από το αποτέλεσμα, η εμφάνιση της δεν ήταν ανάλογη με τα προηγούμενα φιλικά κόντρα σε Λάρισα και Παναιτωλικό. Η Βέροια προηγήθηκε με τον Κανούλα (70') και ο ΠΑΣ ισοφάρισε με τον Λιάσο (84') μετά από ασίστ του Παμλίδη.
Σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα φιλικά τεστ κόντρα σε Λάρισα και Παναιτωλικό, ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν κακός και προβλημάτισε τους φιλάθλους του μένοντας στο 1-1 με τη Βέροια στο σαββατιάτικο φιλικό στο «Ζωσιμάδες».
Η ομάδα της Ηπείρου ήταν εμφανώς εκτός ρυθμού, ενδεχομένως και λόγω της αγωνιστικής απραξίας και της έλλειψης φιλικού αγώνα για δύο εβδομάδες. Το δεδομένο είναι πάντως ότι ο ΠΑΣ δεν θύμισε σε τίποτα τα πολύ καλά δείγματα γραφής και τις υποσχέσεις που είχε αφήσει στα δύο πρώτα φιλικά του τεστ. Αντίθετα, το Σάββατο ήταν ασύνδετος, χωρίς δημιουργικότητα στο παιχνίδι του και χωρίς πολλές τελικές προσπάθειες.

Πως έπαιξε ο ΠΑΣ
Ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε τον ΠΑΣ και πάλι με διάταξη 4-2-3-1, σύστημα το οποίο φαίνεται ότι θα είναι το κεντρικό της ομάδας στο επερχόμενο πρωτάθλημα, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται παραλλαγές ή διαφοροποιήσεις. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Περιστερίδης, δεξί μπακ ο Οικονομόπουλος και αριστερό ο Μπουκουβάλας, ενώ στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Σκόνδρας και Πανουργιάς. Ο Κάστρο με τον Καρτάλη αποτελούσαν το δίδυμο στα αμυντικά χαφ, δεξί χαφ ο Ξύδας και αριστερό ο Ελευθεριάδης, με τον Ράντοβατς σε επιτελικό ρόλο πίσω από τον Κρίζμαν που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.
Στο δεύτερο μέρος ο Τρικαλινός προπονητής έκανε 10 αλλαγές μαζεμένες, χωρίς να αλλάξει κάτι ουσιαστικά στο σχήμα. Ο Περιστερίδης κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Αποστολόπουλος και αριστερό ο Πήλιος, με τους Ζιούλη και Ζώγκο στο κέντρο της άμυνας. Σιόντης και Πίτου Γκαρσία ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ο Νικολιάς έπαιξε δεξί χαφ και ο Λώλης αριστερό, με τον Νάουμετς σε επιτελικό ρόλο πίσω από τον Παμλίδη.

Ανούσια κατοχή μπάλας
Το πρώτο ημίχρονο του σαββατιάτικου φιλικού ήταν μέτριο έως βαρετό από πλευράς ποιότητας και χαρακτηρίστηκε από μια ανούσια κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας από τους παίκτες του ΠΑΣ. Μετά το αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα της Ηπείρου είχε την πρώτη της τελική στο 11' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καρτάλη, την οποία μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Βέροιας Βοσνιάδης.
Στο 18' και πάλι ο Καρτάλης έκανε το σουτ από τον άξονα, έδιωξε με τις γροθιές ο Βοσνιάδης και στην εξέλιξη της φάσης ο Ελευθεριάδης από πλάγια αριστερά δεν κατάφερε να σουτάρει όπως θα ήθελε και η μπάλα έφυγε απελπιστικά άουτ.
Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Ξύδας έκανε καλή ατομική ενέργεια από δεξιά, σέντραρε παράλληλα για τον Ελευθεριάδη, ο οποίος σούταρε άστοχα πάνω από τα δοκάρια. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πέντα για τη Βέροια στο 45', με τη μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Περιστερίδη.

Προβάδισμα η Βέροια
Η μέτρια εικόνα του πρώτου μέρους συνεχίστηκε και στο μεγαλύτερο μέρος της επανάληψης. Βέβαια, το δεύτερο ημίχρονο είχε λίγο περισσότερο ενδιαφέρον, δράση και λίγο ένταση προς το τέλος. Από το 45' έως το 65' πάντως το σκηνικό ήταν βαρετό χωρίς φάσεις και ουσία, με τον ΠΑΣ να μην μπορεί να βρει διαδρόμους προς την εστία του Βοσνιάδη.
Η Βέροια αμύνονταν καλά και έψαχνε ευκαιρία να βγει στις αντεπιθέσεις. Στο 70' οι Βεροιώτες έφτασαν στο γκολ όταν Σιμόνι και Βεργώνης συνδυάστηκαν, ο τελευταίος με εξαιρετική κάθετη πάσα έβγαλε τον Κανούλα τετ α τετ με τον Γιαννίκογλου και ο επιθετικός της Βέροιας σούταρε κάτω από το σώμα του τερματοφύλακα του ΠΑΣ, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

PAS BEROIA 4 25 8 19

Απάντηση με Λιάσο ο ΠΑΣ
Το γκολ της Βέροιας αφύπνισε τους...κοιμισμένους παίκτες του ΠΑΣ και το θετικό είναι πως έδειξαν μια αντίδραση, κυρίως στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στο 84' οι Ηπειρώτες ισοφάρισαν με τον Λιάσο να πετυχαίνει το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΣ. Ο Παμλίδης κυνήγησε μια ουσιαστικά "τυφλή" απομάκρυνση της μπάλας, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του αμυντικού της Βέροιας, έκλεψε τη μπάλα και βγήκε απέναντι από τον τερματοφύλακα. Ο Παμλίδης προτίμησε να μην τελειώσει μόνος του τη φάση και πάσαρε στον αμαρκάριστο Λιάσο, ο οποίος σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο... σκοτάδι το παιχνίδι
Το τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού μαζί με τις καθυστερήσεις έγινε στο... ημίφως καθώς έπεσε το σκοτάδι και για προβολείς φυσικά ούτε λόγος. Αποτέλεσμα ήταν οι οπαδοί του ΠΑΣ στο πέταλο να προχωρήσουν σε ένα χιουμοριστικό στιγμιότυπο, ανάβοντας τους προβολείς από τα κινητά τους, αλλά και αναπτήρες.
Λίγο πριν το τέλος υπήρξε μια αψιμαχία του πρώτου βοηθού Λιόντου με τον Αποστολόπουλο με αφορμή ένα δυνατό μαρκάρισμα και τον Γιαννιώτη ρέφερι να ανοίγει διάλογο με τον πάγκο του ΠΑΣ.
Η τελευταία ευκαιρία του αγώνα ανήκε στη Βέροια και ήταν στο 80'. Ο Μπλέτσας, που είναι Γιαννιώτης, έκανε το σουτ από τον άξονα, αναγκάζοντας τον Γιαννίκογλου με εντυπωσιακή εκτίναξη να διώξει σε κόρνερ.
Το 1-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Ζαμπαλά. Ήταν ένα φιλικό που φανέρωσε τις αγωνιστικές αδυναμίες του φετινού ΠΑΣ του Αργύρη Γιαννίκη. Μπορεί ο Τρικαλινός προπονητής να ζητάει την μεταγραφική ενίσχυση, έστω και με έμμεσο τρόπο, όμως δεν είναι σίγουρο ότι αυτή θα έρθει.
Το επόμενο Σαββατοκύριακο ο ΠΑΣ έχει προγραμματισμένα δύο φιλικά και πάλι στα Γιάννινα. Το Σάββατο 31 Αυγούστου θα υποδεχτεί την Παναχαϊκή και μία ημέρα αργότερα, την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, τον Καραϊσκάκη Άρτας, αμφότερες ομάδες Super League 2 που θα αντιμετωπίσει και στο πρωτάθλημα.

Διαιτησία: Ζαμπαλάς (Λιόντος - Θανασιάς)

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Περιστερίδης (60' Γιαννίκογλου), Οικονομόπουλος (46' Αποστολόπουλος), Μπουκουβάλας (46' Πήλιος), Σκόνδρας (46' Ζιούλης), Πανουργιάς (46΄Ζώγκος), Καρτάλης (46' Σιόντης), Κάστρο (46' Πίτου Γκαρσία), Ξύδας (46' Λώλης), Ελευθεριάδης (46' Νικολιάς), Ράντοβατς (46' Νάουμετς - 76' Λιάσος), Κρίζμαν (46' Παμλίδης).
Βέροια (Σάκης Θεοδοσιάδης): Βοσνιάδης (58΄Μπλατσιώτης), Μουχάλης (57΄ Ζούρκος Αλ.), Λεφίδης (60΄ Τρούπκος), Στάμου, Μαραγκός (63΄Μουρατίδης), Βεργώνης (87΄ Βασίλτσης), Ζούρκος Ν. (46΄ Πολύζος), Πέντα (46΄ Μπλέτσας), Μελικιώτης (60΄ Μανιώτης), Κανούλας (81΄Ιωάννου), Σκαθαρούδης (60΄ Σιμόνι).

 

Δηλώσεις προπονητών: 

ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ (ΠΑΣ Γιάννινα):
«Καταρχήν πιστεύω ότι και στα δύο ημίχρονα αργήσαμε να βρούμε ρυθμό. Από τη μια φάνηκε ότι χάσαμε το ρυθμό μας λόγω της ακύρωσης του φιλικού με τον Παναιτωλικό, από την άλλη έπρεπε να ενσωματώσουμε παίκτες που ήρθαν αργά στην ομάδα όπως ήταν ο Κάστρο, ο Σκόνδρας που έκανε το πρώτο του φιλικό, ο Πίτου Γκαρσία και έχουμε παιδιά που έρχονται από τραυματισμό και έδειξε η ομάδα ότι δεν είχε ρυθμό.
Δεν είχαμε καλή αξιοποίηση χώρου, είχαμε αργές μεταβιβάσεις, αργές κινήσεις, σε κάθε ημίχρονο όμως είχαμε από 10’ όπου δείξαμε καλά στοιχεία, είχαμε και την ατυχία στο πρώτο μέρος με το οφσάιντ.
Αυτό που μου άρεσε ήταν ότι μετά το 1-1 το πεντάλεπτο όπου ανεβάσαμε στροφές, εκεί δείξαμε αυτό που θέλαμε να παίξουμε. Καλό το φιλικό χαίρομαι που έγινε απέναντι σε ένα καλά οργανωμένο αντίπαλο, για να έχουμε και πάλι μια προσγείωση σε αυτά που θέλουμε».
Για το αν υπήρχε κούραση: «Όχι, είχαμε απλά λανθασμένες μεταβιβάσεις, δεν πηγαίναμε σε οργανωμένο παιχνίδι και ήταν πολλά τα λάθη που κάναμε».
Για το αν η πίεση ψηλά της Βέροιας εμπόδισε τον ΠΑΣ να εφαρμόσει το παιχνίδι κατοχής: «Είχε καλό οργανωμένο πρέσινγκ ψηλά η Βέροια, αλλά όπως είπα εμείς ήμασταν αργοί στην πάσα και αυτό κάνει τον αντίπαλο να οργανώνεται. Αργή πάσα, κακές τοποθετήσεις, άσκοπες κινήσεις , όμως όταν είχαμε την καθαρή πάσα φτάναμε στο τελευταίο τρίτο και εκεί μπορούσαμε να απειλήσουμε».
Για το αν είναι ικανοποιημένος στο δημιουργικό κομμάτι: «Θα μπορούσαμε να ήμασταν καλύτερα. Όταν παίζεις απέναντι σε ένα οργανωμένο αντίπαλο αμυντικά και να βγάζεις φάσεις, θέλει λεπτομερή δουλειά για να βγάλεις φάσεις. Θες καλή πάσα, καλές επιλογές τις οποίες δεν είχαμε σήμερα γιατί δεν είχαμε το ρυθμό».
Για το αν ανησυχεί που η ομάδα δεν έβγαλε πολλές φάσεις: «Όχι καθόλου. Γνωρίζουμε καλά ότι μια ομάδα που πέρυσι έπαιζε ένα αμυντικό ποδόσφαιρο και πάμε τώρα να κάνουμε μια ομάδα που παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, αυτό είναι μια εξέλιξη που δεν γίνεται ποτέ ευθεία γίνεται με κύματα. Εμείς σήμερα (σ.σ. προχθές) είχαμε ένα κύμα, δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε να είμαστε, αλλά δεν με προβληματίζει καθόλου. Εγώ αυτά τα πράγματα τα ξέρω, τα έχω δει καθημερινά. Θέλει υπομονή, τα πολλά φιλικά και καλό είναι να προσέχουν μερικοί να έχουν την ακοή και την αυτοσυγκέντρωση σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε».
Για το αν θέλει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα 15 Σεπτεμβρίου η πιο αργά: «Δεν είναι στο χέρι μου. Εγώ με βάση το πλάνο για 15 Σεπτεμβρίου προετοιμάζω την ομάδα, αν πάει πιο αργά πήγε. Δεν ασχολούμαι με αυτά μόνο με την ομάδα να έχει την εικόνα, τη βελτίωση και την εξέλιξη που θέλουμε γιατί είναι λεπτομερής η δουλειά που γίνεται και θέλει καθαρό μυαλό».
Για το αν υπάρξει κάποια μεταγραφή και σε ποια θέση: «Αυτά είναι εσωτερικά θέματα. Η διοίκηση ξέρει σε ποιες θέσεις θα χρειαστούμε παίκτες».
Αν θα χρειαστεί παίχτες η ομάδα: «Θα χρειαστούμε παίκτες που στις θέσεις που αγωνίζονται θα ανεβάσουν το επίπεδο της ομάδας γιατί έχω βάλει ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Αν πάρουμε παίκτες θα πάρουμε σε ένα επίπεδο που θα βοηθήσει την ομάδα και όχι απλά να έχουμε έναν παίκτη».

 

ΣΑΚΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ (Βέροια):
«Να ευχηθώ στον ΠΑΣ καλή ποδοσφαιρική χρονιά και καλή τύχη, εύχομαι οι ποδοσφαιριστές του να έχουν υγεία και να πετύχουν τον στόχο τους, την επάνοδο στην παραπάνω κατηγορία.
Ένα ακόμη δυνατό φιλικό προετοιμασίας για την ομάδα μας, δεν στεκόμαστε στο αποτέλεσμα, ούτε στην εμφάνιση, αυτό που κοιτάω εγώ είναι να βλέπω σε κάθε παιχνίδι τους παίκτες μου να βελτιώνονται. Αξίζουν συγχαρητήρια γιατί ο βαθμός δυσκολίας ήταν μεγαλύτερος. Όσον αφορά στο τακτικό κομμάτι ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά στο πρώτο ημίχρονο μπορέσαμε να ακολουθήσουμε τον αντίπαλο να μην βγάλουν τα επιθετικά τους χαρακτηριστικά και από εκεί και πέρα στο δεύτερο μέρος διεκδικήσαμε με μεγαλύτερη πίστη το αποτέλεσμα και το πετύχαμε.
Δεν ενθουσιαζόμαστε, δεν μπορώ να έχω κριτήριο αυτό το παιχνίδι γιατί πάντα το κίνητρο είναι μεγαλύτερο.
Το πιο σημαντικό είναι ότι τα δικά μας παιδιά δουλεύουν σκληρά καθημερινά, παιχνίδι με παιχνίδι βελτιώνουμε τις αδυναμίες μας και χτίζουμε πάνω στα πλεονεκτήματα μας».
Για το ποιος είναι ο στόχος της Βέροιας στο πρωτάθλημα της Football League: «Όπως είπατε και εσείς τα τελευταία δύο χρόνια γίνεται μια επανεκκίνηση, υπάρχει μια σταθερή διοίκηση που επενδύει στις υποδομές, στο εργασιακό περιβάλλον, προπονητές και παίκτες δεν έχουν τίποτα άλλο να κάνουν από το να δουλεύουν σκληρά καθημερινά και να παρουσιάζονται βελτιωμένοι. Πέρυσι πετύχαμε ένα σημαντικό στόχο γιατί ήταν μεταβατική περίοδος για την ομάδα και κατορθώσαμε να βγει, ο στόχος είναι ίδιος και φέτος απέναντι σε μια πολύ δύσκολη κατηγορία με ιστορικές ομάδες, αλλά θεωρώ ότι με τη δουλειά και τη διάρκεια, με την προσήλωση στο στόχο θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να οδηγήσουμε την ομάδα στην παραπάνω κατηγορία».
Άρα στόχος είναι η άνοδος: «Όταν δεν υπάρχει τίποτε άλλο στο ποδοσφαιρικό τμήμα από τη σκληρή δουλειά, σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους όμως εμείς θα κάνουμε τα πάντα και το ταμείο θα γίνει στο τέλος».