ίχαν στήσει παράνομα τροχόσπιτα και σκηνές σε παραλία της Πρέβεζας

on .

TROXOSPITO

• Χθες το πρωί στην παραλία Κερέντζας Βαλανιδορράχης Πρέβεζας συνελήφθησαν δέκα άτομα, πέντε ημεδαποί (ηλικίας από 37 έως 65 ετών) και πέντε αλλοδαποί (ηλικίας από 32 έως 75 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις ειδικών ποινικών νόμων που αφορούν στην εγκατάσταση τροχόσπιτων και σκηνών σε αιγιαλούς.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων σε τουριστικές περιοχές, οι κατηγορούμενοι κατελήφθησαν από τους αστυνομικούς να έχουν προβεί στην παραλία Κερέντζας Βαλανιδορράχης Πρέβεζας στην εγκατάσταση -κατά περίπτωση- ρυμουλκούμενων τροχόσπιτων και σκηνών.

53χρονος καλλιεργούσε δενδρύλλια  κάνναβης στην αυλή του σπιτιού του!
• Για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών συνελήφθη σε χωριό της Άρτας ένας 53χρονος ημεδαπός.
Ειδικότερα, σε στοχευμένη έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω: τρία δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,6 έως 3,6 μέτρων, φυτεμένα στον αύλιο χώρο της οικίας και συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 7,42 γραμμαρίων.

Σύλληψη για μικροποσότητα
Στο Κανάλι Πρέβεζας συνελήφθη ένας 35χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Επιχείρησαν να διαρρήξουν σπίτι αλλά συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω

• Στο Πέραμα Ιωαννίνων συνελήφθησαν δύο ημεδαποί διαρρήκτες, ηλικίας 47 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής. Ειδικότερα, ως προς το χρονικό σύλληψης, προηγήθηκε τηλεφωνική κλήση στο R/T Κέντρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων για διάρρηξη σε οικία στο Πέραμα και στο πλαίσιο άμεσης κινητοποίησης, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω οι δύο δράστες τη στιγμή που επιχειρούσαν να παραβιάσουν παράθυρο του σπιτιού. Παράλληλα, στα πλαίσια της έρευνας, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή στην παραπάνω υπόθεση διάρρηξης, ενός 32χρονου ημεδαπού, ο οποίος αναζητείται. Οι συλληφθέντες, επρόκειτο να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Με νοικιασμένο αυτοκίνητο  μετέφερε παράνομα αλλοδαπό
• Στο 109ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού (στο ύψος του Μετσόβου) συνελήφθη ένας 23χρονος αλλοδαπός, για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα, σε έναν μη νόμιμο αλλοδαπό. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τον έλεγχο, ο νεαρός μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έναν 22χρονο μη νόμιμο αλλοδαπό, προκειμένου να διευκολύνει την έξοδό του από τη χώρα. Κατασχέθηκαν: το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, το χρηματικό ποσό των 2.165 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.