Εκτός δράσης για δύο εβδομάδες ο Λεό

on .

LEO PAS

• Η ατυχία δεν λέει να εγκαταλείψει τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μετά τους Κρίζμαν - Σκόνδρα στη λίστα των τραυματιών προστέθηκε από προχθές το βράδυ και ο Λεό, ο οποίος είχε αποχωρήσει υποβασταζόμενος στο 80΄ από το φιλικό παιχνίδι με την Λάρισα.
Χθες διαπιστώθηκε πως ο ποδοσφαιριστής υπέστη διάστρεμμα, το οποίο θα τον αφήσει εκτός προπονήσεων τουλάχιστον για δύο εβδομάδες.
Ευχάριστα είναι τα νέα για δύο εκ των άλλων τραυματιών. Κρίζμαν και Σκόνδρας έδωσαν κανονικά το παρών στην απογευματινή προπόνηση.
Χθες οι ποδοσφαιριστές έκαναν αποθεραπεία από το φιλικό με τη Λάρισα, ενώ σήμερα το πρόγραμμα προβλέπει διπλή προπόνηση (πρωϊ και απόγευμα).
Το προχθεσινό παιχνίδι είχε όπως… συνέπειες και για την φιλοξενούμενη ομάδα, καθώς ο Αλέξης Κούγιας, ενοχλημένος από την εικόνα που παρουσίασε η ΑΕΛ στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ απέλυσε χθες τον προπονητή Γκόρνταν Πέτριτς και τους δύο βοηθούς του.

Προαναγγελίες Αυγενάκη
Εν τω μεταξύ ειλημμένη φέρεται να είναι η απόφαση της Κυβέρνησης για μείωση των χρηματοδοτήσεων της ΕΡΤ στις ΠΑΕ. Συγκεκριμένα ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο Spor Fm, ανέφερε πως οι ομάδες θα υποστούν μια μικρή μείωση.
«Τα νούμερα, συνέχισε, ήταν εξαιρετικά μεγάλα. Μιλάμε για εκατομμύρια εκατομμυρίων για τα οποία ο κύριος Τσίπρας με περισσή ευκολία δεσμεύτηκε. Προεκλογική περίοδος γαρ… Τα νούμερα ξεπερνούσαν τα 63 εκατ. ευρώ, ενώ όλος ο προϋπολογισμός της ΕΡΤ ήταν 193 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει να υπάρχουν και τα σχετικά οφέλη. Η ΕΡΤ δεν πέτυχε να έχει τα ανάλογα έσοδα. Άρα πώς εσύ κύριε πρωθυπουργέ συμφωνείς με περισσή ευκολία να μοιράσεις 63-64 εκατ. ευρώ σε ομάδες που έχουν στηριχτεί σε αυτά για να κάνουν προϋπολογισμό; Συζητάμε για μια μικρή λελογισμένη μείωση.
Η διοίκηση της ΕΡΤ συζήτησε, εκείνη διαπραγματεύτηκε, εκείνη συμφώνησε. Μέσα σε ελάχιστες μέρες θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη σοβαρή διαδικασία διαπραγμάτευσης. Το πρωτάθλημα πρέπει να ξεκινήσει και θα ξεκινήσει. Υπάρχει μια καλή διάθεση και μια αντίληψη των δυσκολιών. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε στη λογική του κρατικοδίαιτου, γιατί δεν στέκει και δεν μπορούμε να το κάνουμε».