Καλές εντυπώσεις άφησε στο πρώτο τεστ ο ΠΑΣ

on .

PAS LARISA 7 8 19

• Την ήττα με 0-1 γνώρισε χτες το απόγευμα ο ΠΑΣ Γιάννινα στο «Ζωσιμάδες» από τη Λάρισα στο πρώτο φιλικό της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Η ομάδα της Ηπείρου είχε καλή εικόνα στο πρώτο μέρος, έχοντας την κατοχή της μπάλας και την κυκλοφορία, όμως η ΑΕΛ ήταν καλύτερη στο β’ μέρος και επικράτησε χάρη σε ένα εκπληκτικό και σπάνιο γκολ του Ζίβκοβιτς με απευθείας εκτέλεση κόρνερ.
Ο Αργύρης Γιαννίκης δείχνει μια πρώτη προτίμηση στο 4-2-3-1 και παρέταξε και στο χτεσινό φιλικό τον ΠΑΣ με αυτή τη διάταξη, ενώ αντίθετα για την ΑΕΛ ο Γκόρνταν Πέτριτς προτίμησε ένα σύστημα 3-5-2 με τριάδα στόπερ. Για τον ΠΑΣ ο Γιαννίκογλου ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Αποστολόπουλος και αριστερό ο Μπουκουβάλας, με τους Ζιούλη και Πανουργιά στα στόπερ στο κέντρο της άμυνας. Αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Σιόντης και Καρτάλης, δεξιά στην επίθεση ο Νικολιάς, αριστερά ο Ελευθεριάδης και επιτελικό χαφ ο Νάουμετς πίσω από τον Παμλίδη που έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.
Μετά το πρώτο αναγνωριστικό τέταρτο ο ΠΑΣ ήταν αυτός που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθούσε να αναπτυχθεί κυρίως από τα πλάγια με τους Νικολιά και Ελευθεριάδη, αλλά και ανεβάσματα των Αποστολόπουλου και Μπουκουβάλα. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 26’ όταν ο Καρτάλης τροφοδότησε τον Παμλίδη, αυτός βρέθηκε απέναντι από τον Κρίστινσον, όμως το σουτ που επιχείρησε έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
Δύο λεπτά αργότερα, στο 28’ ο ΠΑΣ έχασε ίσως τη μεγαλύτερη του ευκαιρία στο παιχνίδι όταν Ελευθεριάδης σέντραρε από αριστερά, ο Νικολιάς «τρύπωσε» στην άμυνα της ΑΕΛ και πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κρίστινσον.
Προς το τέλος του πρώτου μέρους η ΑΕΛ ισορρόπησε και είχε δοκάρι στο 41’ όταν ένα σουτ του Ζίζιτς κόντραρε πάνω στον Ζίβκοβιτς, η μπάλα άλλαξε πορεία και βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γιαννίκογλου πριν καταλήξει άουτ.

Αλλαγή εικόνας
Στην επανάληψη, οι αλλαγές του Γιαννίκη που έδωσε χρόνο συμμετοχής και στους πιτσιρικάδες του ΠΑΣ έδωσαν την ευκαιρία στην ΑΕΛ να γίνει πιο απειλητική. Οι Λαρισινοί πέτυχαν το μοναδικό γκολ της χτεσινής φιλικής αναμέτρησης στο 56’ με σκόρερ τον Ζίβκοβιτς και με ένα πολύ σπάνιο τρόπο, με απευθείας εκτέλεση κόρνερ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το εκπληκτικό γκολ του Σέρβου της ΑΕΛ χειροκροτήθηκε από τους Γιαννιώτες φιλάθλους, αλλά ακόμα και από τον Αργύρη Γιαννίκη.
Ο ΠΑΣ είχε την ευκαιρία να απαντήσει στο 60’ μετά από σέντρα του Οικονομόπουλου από δεξιά, όμως ο Λέο δεν έκανε καλή κεφαλιά και η ευκαιρία χάθηκε. Στο τελευταίο μισάωρο του παιχνιδιού ο Γιαννίκης έδωσε χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς Πήλιο, Γώγο, Ζώγκο, Λώλη και Γροσδάνη, με κάποιους εξ αυτών να δείχνουν καλά στοιχεία στις θέσεις που αγωνίστηκαν.
Το επόμενο φιλικό του ΠΑΣ είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Κυριακή 11 Αυγούστου με αντίπαλο τον Παναιτωλικό στο «Ζωσιμάδες».
Διατησία: Τσέτσιλας (Μωϋσιάδης – Θανασιάς)
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Γιαννίκογλου (46’ Περιστερίδης), Αποστολόπουλος (46’ Οικονομόπουλος), Μπουκουβάλας (46’ Λιάσος), Ζιούλης (63’ Γώγος), Πανουργιάς (63’ Ζώγκος), Σιόντης (46’ Ράντοβατς), Καρτάλης (63’ Λώλης), Ελευθεριάδης (46’ Ξύδας), Νικολιάς (63’ Πήλιος), Νάουμετς (63’ Γροσδάνης), Παμλίδης (46’ Λέο).
Λάρισα (Γκόρνταν Πέτριτς): Κρίστινσον (63’ Ρίστιτς), Καρανίκας (63’ Φιλίποβιτς), Μπράλιτς (63’ Γκόλιας), Ζίζιτς (46’ Μόρας), Μιχαήλ (63’ Μπέρτος), Ζίβκοβιτς (63’ Σικάφκα), Σεσέροβιτς (63’ Χαλάτσης), Φατιόν (63’ Μπάλλας), Νταουντά (63’ Γκοΐκοβιτς), Μπούστος (63’ Γιάκος), Νούνιτς (63’ Στάνκοβιτς).