Επάξια στη Β’ Εθνική ο Πύρρος Ιωαννίνων

on .

pyros

• Μια ακόμη διάκριση για τον ομαδικό γιαννιώτικο αθλητισμό τη φετινή χρονιά, με την επιτυχία αυτή τη φορά να έρχεται από την υδατοσφαίριση και συγκεκριμένα από τον Πύρρο Ιωαννίνων.
Η γιαννιώτικη ομάδα μετείχε στη τελική φάση της Γ Εθνικής Κατηγορίας, τα παιχνίδια της οποίας διεξήχθησαν το διάστημα 25-28 Ιουλίου στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πεντέλης στην Αττική.
Η ομάδα του Μιχάλη Λώλη τα πήγε περίφημα στη φάση των ομίλων, όπου πέτυχε τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και προκρίθηκε ως πρώτη από τον δεύτερο όμιλο στα ημιτελικά.
Συγκεκριμένα, επικράτησε με 13-10 του ΣΑΠΚ Νεάπολης, 11-2 της Καστέλλας , 7-5 του Νηρέα Λαμίας και με 11-7 του Μακεδονικού, με τη γιαννιώτικη ομάδα και αυτή της Λαμίας να παίρνουν από αυτόν τον όμιλο τόσο το εισιτήριο για την ημιτελική φάση αλλά και της ανόδου στη Β Εθνική. Από τον Α’ Όμιλο ανέβηκαν ο Τρίτων Αμαρουσίου και ο Ν.Ο Ναυπλίου.
Την ομάδα της Αργολίδας αντιμετώπισε η ομάδα του Μιχάλη Λώλη στον ημιτελικό που έγινε το πρωί της Κυριακής. Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 8-8 και οδηγήθηκαν στη ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι με τον Ν.Ο Ναυπλίου να παίρνει τη νίκη με 3-1 και μαζί την πρόκριση στον τελικό.
Στον μικρό τελικό, χθες το απόγευμα στο ίδιο κολυμβητήριο, Πύρρος Ιωαννίνων και Νηρέας Λαμίας στην κανονική διάρκεια ήρθαν ισόπαλοι με σκορ 7-7, με την ομάδα από την Φθιώτιδα να πετυχαίνει το γκολ της ισοφάρισης στο τέλος.
Στα πέναλτι η γιαννιώτικη ομάδα πήρε τη νίκη με συνολικό σκορ 12-11. Στο τελευταίο καθοριστικό πέναλτι για κάθε ομάδα, ο Παπανικολάου έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι με τον Γεωργιάδη του Πύρρου να είναι εύστοχος και τον Πύρρο να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο. Στον μεγάλο τελικό ο Ν.Ο Ναυπλίου επικράτησε με 11-6 του Τρίτωνα Αμαρουσίου, κατακτώντας το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής.