Νέα του ερασιτεχνικού

on .

arxontakis

Με Αρχοντάκη στα γκολπόστ ο Αγροτικός
• Σε μια σημαντική μεταγραφή στη νευραλγική θέση του τερματοφύλακα προχώρησε ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά ανακοινώνοντας την απόκτηση του Δημήτρη Αρχοντάκη από τον Θρίαμβο Σερβιανών.
Ο πολύπειρος τερματοφύλακας ήταν ίσως ό,τι καλύτερο κυκλοφορούσε στην αγορά στη θέση αυτή μιας και έχει δείξει όλα τα χρόνια που αγωνίζεται ότι είναι από τους κορυφαίους.

Επιστροφή στο Βελισσάριο για Τομαρά
• Μετά τον Δημήτρη Κίτσιο, ακόμη ένας ποδοσφαιριστής που έχει φορέσει τη φανέλα του Βελισσαρίου, ο Παύλος Τομαράς επιστρέφει στην ομάδα για να την ενισχύσει στο νέο της ξεκίνημα στη Γ’ Ερασιτεχνική.
Ο Τομαράς τη περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο Δροσοχώρι,ενώ έχει φορέσει τη φανέλα της Καστρίτσας για δυο σεζόν, πετυχαίνοντας μάλιστα το γκολ κόντρα στην Αγία Μαρίνα στο μπαράζ ανόδου το 2018.Έχει αγωνιστεί, επίσης, σε Θύελλα Κατσικά και Κράψη.

Η Ανακοίνωση του Βελισσαρίου
Ο Αθλητικός Όμιλος Βελισσαρίου καλωσορίζει στην ομάδα του ένα ακόμη δικό του παιδί, τον Παύλο Τομαρά . Με την εμπειρία του και τις παραστάσεις του σε πολλές ομάδες του Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος αναμένεται να βοηθήσει στην επανεκκίνηση της ομάδας μας.

Στους Χουλιαράδες ο Βαγγέλης Τζάλλας
• Την απόκτηση του 28χρονου αμυντικού Ευάγγελου Τζάλλα από το Πέραμα ανακοίνωσαν οι Χουλιαράδες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
Η διοίκηση είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του 28χρονου αριστερού πλάγιου αμυντικού Ευάγγελου Τζάλλα από την Προοδευτική Περάματος.
Ο έμπειρος αμυντικός έχει αγωνιστή σε Ερασιτέχνη ΠΑΣ, Βουνοπλαγιά, ΑΟΒ,Μουσιωτίτσα ,Πέραμα και έρχεται στην ομάδα να βοηθήσει με την εμπειρία του την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.
Η ομάδα είναι κοντά ακόμη σε δύο μεταγραφές, ενώ η προετοιμασία θα ξεκινήσει στις 5//8/19 και τα φιλικά είναι 21/8 Κ17, 24/8 Κατσικά, 28/8 Αγ Μαρίνα, 31/8 Αγροτικός και 4/9 Κόνιτσα.

Στο Νεοχωρόπουλο ο Περικλής Μούτας
• Σε μια ακόμη μεταγραφή προχώρησε η νεοφώτιστη στη Β' κατηγορία ομάδα του Νεοχωρόπουλου αποκτώντας τον αριστερό μέσο Περικλή Μούτα από τον Πωγωνάτο.
Ο Μούτας έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν σε Πανζαγορισιακό και Ελεούσα και θα βοηθήσει και αυτός με τη σειρά του ώστε η ομάδα να πετύχει τους στόχους της.
Εντός των ημερών αναμένονται και άλλες ανακοινώσεις παικτών από τη διοίκηση η οποία δείχνει να κινείται αρκετά και προσπαθεί να συμπληρώσει το ρόστερ της ομάδας όσο πιο νωρίς γίνεται.

Λέττας: «Παραιτούμαι από τη Βουνοπλαγιά, δεν μπορώ να παλεύω μόνος»
• Την παραίτηση του από πρόεδρος της Βουνοπλαγιάς υπέβαλε ο Γιάννης Λέττας και εξηγώντας τους λόγους τόνισε ότι έμεινε μόνος του τη φετινή χρονιά χωρίς βοήθεια από κανέναν και παρότι όπως είπε έκανε τρεις Γ.Σ. δεν προσήλθε κανείς.
Ο κ. Λέττας στις ίδιες δηλώσεις κάνει κάλεσμα στους παλαίμαχους παίκτες της ομάδας λέγοντας ότι τους παραδίδει μια ομάδα που δεν χρωστάει πουθενά και 23 δελτία.
Η δήλωση Λέττα:
Είμαι 2 χρόνια πρόεδρος. Παρέλαβα την ομάδα όταν ήταν Γ κατηγορία με σκοπό να ανέβει στη Β και να σταθεροποιηθεί εκεί.
Η ομάδα ανέβηκε εύκολα μάλιστα πρώτη .Στη Β η ομάδα κατάφερε να μείνει στην κατηγορία.
Την πρώτη χρονιά η βοήθεια που είχα ήταν μικρή ενώ τη δεύτερη χρονιά ήταν μηδαμινή. Σχεδόν μόνος κράτησα την ομάδα οικονομικά ενώ εκτός από τον Παπαδημητρίου Νίκο δεν είχα καμία άλλη βοήθεια στό τρέξιμο της ομάδας
.Σε παιχνίδια της ομάδας μας εντός έδρας οι φίλαθλοι μας ήταν 3 εως 6 άτομα.
Προκήρυξα δυο φορές Γ.Σ. με σκοπό την εκλογή νέου Δ.Σ αλλά δεν ήρθε κανένας.
Εγώ από σήμερα πάυω να είμαι πρόεδρος και καλώ τους 100 τουλάχιστον που υπήρξαν ποδοσφαιριστές και παράγοντες της ομάδας να ενδιαφερθούν για την ομάδα του χωριού τους.
Τους παραδίδω μια ομάδα ξεχρεωμένη με 23 δελτία ποδοσφαιριστών καθώς και πλήρη εξοπλισμό.
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ποδοσφαιριστές που τα έδωσαν όλα αφιλοκερδώς, τους ελάχιστους που με βοήθησαν αυτά τα δυο χρόνια, τον ορθοπαιδικό κ. Παπακώστα που παρότι δεν είναι από το χωριό η οικονομική και ιατρική του βοήθεια ήταν τεράστια και τέλος το Δήμο Ζίτσας που βοήθησε για το γήπεδο το δρόμο και τα αποδυτήρια.

Μεταγραφή από Φλώρινα για τη Ζωοδόχο
• Σημαντική προσθήκη ανακοίνωσε ο Α.Ο. Ζωοδόχου για την αριστερή του πτέρυγα και η μεταγραφή έρχεται εκ Φλωρίνης.
Συγκεκριμένα στην ομάδα της Ζωοδόχου θα αγωνίζεται για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν ο αριστεροπόδαρος Χρήστος Παλιάρης, που μπορεί να αγωνιστεί σε όλη την αριστερή πλευρά, είτε επιθετικά, είτε αμυντικά.
Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί για 3 χρονιές με τα χρώματα του Π.Α.Σ. Φλώρινας και μια χρονιά με την Ελλάς Άνω Καλλινίκης, που πέρυσι τερμάτισε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ. Φλώρινας.
Η μεταγραφή είναι προσωπική επιλογή του προέδρου της ομάδας, Κωστή Βλάχου, και η διοίκηση της ομάδας τον καλωσορίζει και του εύχεται υγεία και επιτυχίες.

Στην Ελεούσα ο Λισγάρας
• Την απόκτηση του κεντρικού αμυντικού Ελευθέριου Λισγάρα από το Πέραμα ανακοίνωσε η Θύελλα Ελεούσας.
Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
"Το Δ.Σ. και ο προπονητής του Α.Σ. Θύελλα Ελεούσας καλωσορίζει τον έμπειρο αμυντικό Λισγάρα Ελευθέριο και του ευχόμαστε υγεία και καλή ποδοσφαιρική σεζόν.
Και συνεχίζουμε..."

Νέος πρόεδρος στα Σερβιανά ο Χρήστος Κατερίνης
• Στην τελευταία και καταληκτική γενική συνέλευση κατάφερε ο Θρίαμβος Σερβιανών να εκλέξει διοικητικό συμβούλιο με τον Χρήστο Κατερίνη να είναι ο νέος πρόεδρος της ομάδας, ενώ ο πρώην πρόεδρος Παναγιώτης Νάσσης αναλαμβάνει χρέη Αντιπροέδρου.
Αναλυτικά το νέο Δ.Σ. είναι το εξής:
Πρόεδρος: Χρήστος Κατερίνης
Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Νάσσης
Γενικός Αρχηγός: Αλκιβιάδης Πεπές
Ταμίας : Απόστολος Κωστής
Γραμματέας : Σταυρούλα Κωστή
Έφοροι Υλικού: Ιωάννης Γαβριήλ, Δημήτριος Μπάκας
Υπ. Δημ. Σχέσεων: Μαίρη Καχριμάνη
Μέλη: Βασίλης Μπάτσας, Θεόδωρος Μπάκας, Ανδρέας Μπάκας
Η νέα διοίκηση έχει δύσκολο έργο μιας και ήδη από την ομάδα έχουν αποχωρήσει αρκετοί ποδοσφαιριστές, ενώ δεν έχει και προπονητή οπότε όλα αυτά θα πρέπει να τα τρέξει με γοργούς ρυθμούς ώστε να καλυφθούν τα κενά και να είναι έτοιμοι για το ξεκίνημα της προετοιμασίας.

Κερδισμένος ο ΣΔΗΠ στις αξιολογήσεις-Επιστροφή  Κατσικογιάννη στη Super League 1
• Μεγάλη επιτυχία για την ΕΠΣ Ηπείρου και τον ΣΔΗΠ όπου μετά την ανακοίνωση των πινάκων για τους διαιτητές, τους βοηθούς και τους παρατηρητές διαιτησίας για την αγωνιστική περίοδο 2019-20 όχι μόνο δεν χάθηκε καμία θέση απεναντίας κερδήθηκαν μια θέση στη Super League 1 με την επιστροφή του Αλέξανδρου Κατσικογιάννη αλλά και την παραμονή του Γιώργου Τάση, μια θέση στη Super League 2 με την άνοδο του Γιάννη Πάνου από τη Γ' Εθνική, μια θέση διαιτητή στην Γ΄ κατηγορία με τον Λεωνίδα Τζόβα και δύο θέσεις βοηθών με τους Γεώργιο Μάντζιο και Δονάτο Παπαδημητρίου.
Στους παρατηρητές διαιτησίας μπήκαν για πρώτη φορά στους πίνακες της Γ΄ κατηγορίας οι Κωνσταντίνος Κατσουλίδης, Δημήτριος Γούκος και Δημήτριος Θάνος.
Αυτό δείχνει τόσο την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του προέδρου της ΕΠΣΗΠ Κώστα Βρακά και της τοπικής Ε.Δ., αλλά φυσικά και την πολύ καλή εικόνα που έχουν οι Γιαννιώτες διαιτητές σε όσα παιχνίδια επιλέχθηκαν να διευθύνουν από την ΚΕΔ.
Αναλυτικά οι διαιτητές, οι βοηθοί και οι παρατηρητές της ΕΠΣ Ηπείρου και του ΣΔΗΠ σε όλες τις κατηγορίες:
Στην Super League 1 παραμένει ο Γιώργος Τάσης ενώ επιστρέφει μετά από ένα χρόνο απουσίας ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης ο οποίος πέρυσι είχε μια καταπληκτική χρονιά με την ΚΕΔ να του δίνει όλα τα ντέρμπι στη Football League και στη Γ' Εθνική.
Στην ίδια κατηγορία στους βοηθούς θα βρίσκονται και τη νέα σεζόν οι Θεόφιλος Μωυσιάδης και Αθανάσιος Κόλλιας, ενώ στους παρατηρητές διαιτησίας θα είναι ο Κων/νος Δάλλας.
Πάμε τώρα στη νεοσύστατη κατηγορία στη Super League 2 εκεί όπου θα υπάρχουν δύο διαιτητές, ο Σπύρος Ζαμπαλάς και ο Γιάννης Πάνος που ανέβηκε από τη Γ΄Εθνική.
Στους βοηθούς θα είναι και φέτος οι Αθανάσιος Θανασιάς και Κωνσταντίνος Λιόντος, ενώ δεν έχουμε παρατηρητή.
Στην Γ΄ κατηγορία όπου στους διαιτητές θα είναι οι Κωνσταντίνος Μπούμπας, Κωνσταντίνος Νέος, ενώ προστέθηκε μια ακόμη θέση για τον ΣΔΗΠ με τον Λεωνίδα Τζόβα,
Στους βοηθούς θα βρίσκονται οι Γεώργιος Μάντζιος, Σωτήριος Πάνος, Δημήτριος Τσάντας και Δονάτος Παπαδημητρίου.
Όσον αφορά τους παρατηρητές διαιτησίας σε αυτή την κατηγορία θα είναι οι Βασίλης Μπίτας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, Γεώργιος Γεωργάκης, Δημήτριος Θάνος, Δημήτριος Γούκος, Νίκος Χατζηνικολάου και Κωνσταντίνος Κατσουλίδης.
Να σημειώσουμε ότι οι διαιτητές και οι βοηθοί θα αγωνιστούν στις κατηγορίες που έχουν επιλεχθεί εφόσον περάσουν τις γραπτές εξετάσεις και τα αγωνιστικά τεστ.

Χαμπίπης και Ασπρούδης στον Βοτανικό
• Σε ακόμη δυο μεταγραφές προχώρησε ο Ολυμπιακός Βοτανικού, ο οποίος ενισχύθηκε στη μεσαία γραμμή με την απόκτηση του Στέφανου Χαμπίπη από το Ασβεστοχώρι, ενός παίκτη που έχει πολλές εμπειρίες αγωνιζόμενος με την Ανατολή, την Κρανούλα και το Πέραμα. Στην άμυνα με τον κεντρικό αμυντικό Παντελή Ασπρούδη από τους Λογγάδες.
Η ενίσχυση σύμφωνα με πληροφορίες θα συνεχιστεί με τον πρόεδρο Γιώργο Τζήμα και τον προπονητή Σωτήρη Δογορίτη να προσπαθούν να εντάξουν στο δυναμικό της ομάδας παίκτες που θα μπορέσουν να προσφέρουν ουσιαστικά για να επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου.

Τα ηνία της Αμφιθέας στον Γιάννη Καραφέρη
• Έναν προπονητή με πολλές παραστάσεις στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου επέλεξε η διοίκηση της Αμφιθέας, δίνοντας τα ηνία της ομάδας στον Γιάννη Καραφέρη.
Μετά τη συμφωνία με τον προπονητή η διοίκηση πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Καραφέρη θα προχωρήσει τόσο στο ποιοι παίκτες θα παραμείνουν τη νέα χρόνια, όσο και στις μεταγραφικές κινήσεις που θα γίνουν, ώστε να ενισχυθεί η ομάδα, αλλά και στο πότε θα ξεκινήσει η προετοιμασία.