Σέντρα στις 15 Σεπτεμβρίου στην Super League 2

on .

SUPER LEAGUE

• Με αιματολογικές εξετάσεις και εργομετρικά τεστ ξεκινάει τη Δευτέρα η νέα σεζόν για τον ΠΑΣ Γιάννινα, όμως πολλά θέματα παραμένουν ανοιχτά, κυρίως όσον αφορά το ρόστερ της ομάδας της Ηπείρου.
Σχετικά με το τεχνικό επιτελείο, το μόνο που απομένει είναι να γίνει γνωστός ο βοηθός προπονητή, ο άμεσος συνεργάτης του Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο. Οι υπόλοιπες θέσεις έχουν καλυφθεί και ο Σπύρος Χριστόπουλος θα είναι ο νέος προπονητής τερματοφυλάκων, ενώ ο Γιάννης Ντουρουντός θα είναι ο νέος γυμναστής της ομάδας, υπεύθυνος για την φυσική κατάσταση των παικτών.
Για τη θέση του βοηθού προπονητή έχουν ακουστεί τα ονόματα των Μάριου Παναγιώτου και Νίκου Μπαδήμα, των προπονητών δηλαδή από τις Κ 19 και Κ 17 της ομάδας αντίστοιχα, χωρίς να αποκλείεται ωστόσο να επιλεχθεί προπονητής της επιλογής του Γιαννίκη, ενδεχομένως κάποιος με τον οποίο έχει ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν.
Αναφορικά με το ρόστερ, οι ανακοινώσεις των επόμενων μεταγραφών θα γίνουν μόλις οι παίκτες περάσουν με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις, προκειμένου να αποφευχθούν αποτυχίες και φιάσκο του παρελθόντος.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα χρειάζεται ακόμα σοβαρή ενίσχυση και στοχευμένες μεταγραφικές κινήσεις, αν θέλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο επερχόμενο πρωτάθλημα της Super League 2. Τη δεδομένη χρονική στιγμή το ρόστερ του ΠΑΣ αποτελείται μεν από 23 ποδοσφαιριστές, ενδεχομένως όμως να υπάρξουν κι άλλες αποχωρήσεις, ενώ δεν είναι σίγουρο ότι όλοι θα πάρουν το «πράσινο φως» από τον Αργύρη Γιαννίκη. Ερωτηματικό υπάρχει και στην παρουσία των Σεργκελασβίλι, Κάστρο, Πάντελιτς και Κρίζμαν, με κάποιους εξ αυτών να μην εμφανίζονται πολύ θετικοί στο να παραμείνουν στην ομάδα.
Κούζικ και Ζώγκος επιστρέφουν μετά τον δανεισμό τους, ενώ επαγγελματικό συμβόλαιο έχουν και οι νεαροί Γώγος, Λιάσιος, Πήλιος και Παπαδόπουλος.
Αναλυτικά το ρόστερ του ΠΑΣ αυτή τη στιγμή αποτελούν οι: Γιαννίκογλου, Περιστερίδης, Βενετικίδης, Σκόνδρας, Γώγος, Ζώγκος, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Καρτάλης, Σεργκελασβίλι, Κάστρο, Σιόντης, Λιάσος, Παπαδόπουλος, Πάντελιτς, Πήλιος, Νικολιάς, Κούζικ, Νάουμετς, Ξύδας, Παμλίδης, Λέο, Κρίζμαν.

Σέντρα στις 15 Σεπτεμβρίου
Το Σαββατοκύριακο 15-16 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της νεοσυσταθείσας κατηγορίας Super League 2, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα στο χτεσινό διοικητικό συμβούλιο της κατηγορίας.
Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το θέμα της προκήρυξης του πρωταθλήματος και αγωνιστικά ζητήματα, ενώ αποφασίστηκε να εφαρμοστεί μοντέλο διεξαγωγής ανάλογο με την Super League 1, δηλαδή με αγώνες play off και play out. Επίσης, αποφασίστηκε ότι μέσω της διαδικασίας των play off θα προβιβαστούν στην Super League 1 δύο ομάδες, ενώ θα υποβιβαστούν μέσω των play out δύο ομάδες στην Football League.
Φυσικά όλα αυτά με την προαίρεση ότι θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα για την αναδιάρθρωση και τα τηλεοπτικά συμβόλαια. Στο θέμα αυτό αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η στάση της νέας αθλητικής ηγεσίας και συγκεκριμένα του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και της νέας διοίκησης της ΕΡΤ.
Τέλος, στο χτεσινό ΔΣ της Super League 2 αποφασίστηκε η διεξαγωγή νέου ΔΣ την Τετάρτη 24 του μηνός, όπου και θα εγκριθεί η προκήρυξη, αλλά και το αντίστοιχο πρωτάθλημα Νέων Κ19.