Αναβρασμός και στάση αναμονής επικρατεί στον ΠΑΣ για τα τηλεοπτικά

on .

XRISTOBASILHS BRAKAS

• «Ταραχώδης» ήταν η εβδομάδα που πέρασε για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Και ενώ όλοι έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα ότι η ομάδα της Ηπείρου θα παίζει του χρόνου στην νεοσυσταθείσα Super League 2, φαίνεται ότι ακόμα και αυτό είναι στον αέρα, μιας και οι συναντήσεις των πρόεδρων των ομάδων που θα αγωνιστούν στην Super League 2, προέβησαν άκαρπες.
Τα τηλεοπτικά συμβόλαια για τα οποία είχε δεσμευθεί ο κ. Βασιλειάδης δεν πρόκειται να ενεργοποιηθούν καθώς, όπως προέκυψε από την συνάντηση της Παρασκευής του κ. Γιάννη Δρόσου (Δ/νοντα Συμβ. της ΕΡΤ) με αντιπροσωπεία ομάδων της Super League 2 τους ξεκαθάρισε ότι το ταμείο της Δημόσιας Τηλεόρασης δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα όσα υποσχέθηκε ο κ. Βασιλειάδης, ενώ «έριξε» το μπαλάκι στην πλευρά του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά χαρακτηρίζοντας την απόφαση πολιτική.
Όπως αναμενόταν, αυτή η εξέλιξη προκάλεσε αναταραχή στις συμμετέχουσες ομάδες οι οποίες διεμήνυσαν σε όλους τους τόνους, ότι τόσο το πρωτάθλημα της Super League 2, όσο και η Football League, δεν πρόκειται να ξεκινήσει! Μιλάμε για 26 σωματεία, με παίκτες, προπονητές, διοικήσεις, προσωπικό κ.λπ. που αυτή την στιγμή βρίσκονται στον αέρα καθώς δεν μπορεί να γίνει ο σχετικός προγραμματισμός μεταγραφών και άλλων θεμάτων!
Εντωμεταξύ, σήμερα ή αύριο επίκειται συνάντηση αντιπροσωπείας της Super League 2 και Football League με τους Τσακαλώτο και Παππά μήπως και βρεθεί λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με τα τηλεοπτικά αν και ο συνεταιρισμός της μικρής λίγκας κρατά μικρό καλάθι και κατά πάσα πιθανότητα το θέμα θα κληθεί να το διαχειριστεί η νέα κυβέρνηση.
Σήκωσε μανίκια ο Γιαννίκης
Στην πόλη μας βρίσκεται από την περασμένη Πέμπτη ο νέος προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Αργύρης Γιαννίκης για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη και τις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ.
Ήδη, έχει γνωρίσει τους συνεργάτες του κ. Χριστοβασίλη και άρχισε τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς τόσο σε οργανωτικό επίπεδο όσο και σε αγωνιστικό. Παρόλη την… αναμπουμπούλα που δημιουργήθηκε με τα τηλεοπτικά, ο νεαρός προπονητής έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι δεν θα επηρεαστεί στο ελάχιστο ο προγραμματισμός και ήδη έχει ξεκινήσει επαφές με παίκτες αλλά και άτομα το οποία θα στελεχώσουν το προπονητικό τιμ.
Ήδη, η ΠΑΕ ανακοίνωσε το Σάββατο την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή τερματοφυλάκων Σπύρο Χριστόπουλο. Ο κ. Χριστόπουλος έχει εργαστεί σε Δόξα Δράμας και Λαμία τα τελευταία χρόνια, ενώ έχει αγωνιστεί σε Ηλυσιακό, Λάρισα και Ολυμπιακό Βόλου.
Το σαββατοκύριακο ο κ. Γιαννίκης παρακολούθησε μέρος του 3ου Vikos Cola Cup δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για νεαρούς παίκτες των υποδομών του ΠΑΣ Γιάννινα και όχι μόνο.
* * *

Στις εγκαταστάσεις του ΠΑΣ Γιαννινα στο ΠΕΑΚΙ βρέθηκαν το Σάββατο ο Γ. Χριστοβασίλης και ο Κώστας Βρακάς, όπου και έκαναν δηλώσεις σχετικά με την αναδιάρθρωση και το γεγονός που κυβέρνηση και ΕΡΤ δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα, με συνέπεια το πρωτάθλημα της Super League 2 να είναι μετέωρο.
Ο Γ. Χριστοβασίλης
Ο Γιώργος Χριστοβασίλης ξεκαθάρισε ότι χωρίς χρήματα και χωρίς τήρηση των συμφωνηθέντων δεν πρόκειται να ξεκινήσει κανένα πρωτάθλημα, ενώ ζήτησε τη συνδρομή της ΕΠΟ να μη γίνει η κλήρωση του πρωταθλήματος της Super League 1 που είναι προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί τα δεδομένα να αλλάξουν σε λίγες μέρες. Πιο συγκεκριμένα:
«Ο κόσμος πρέπει να ενημερωθεί. Η αναδιάρθρωση έγινε με κάποια προαπαιτούμενα που όμως τώρα δεν ισχύουν. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ μας είπε χθες ότι χρήματα δεν υπάρχουν κι αν οι ομάδες της Super League 2 και της Football League θέλουν αυτά τα χρήματα, θα πρέπει να απευθυνθούν στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα στον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής κ. Ν. Παππά και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο. Είναι μία συνάντηση που ευελπιστούμε να κάνουμε τη Δευτέρα. Από την πλευρά μας πιέζουμε πάρα πολύ. Απ’ ό, τι έχει αποφασιστεί από τη Super League 2, η οποία ακόμα δεν συσταθεί σε σώμα, δεν πρόκειται να ξεκινήσει πρωτάθλημα μέχρι να τακτοποιηθεί το οικονομικό. Κανένας δεν θα λάβει μέρος στα πρωταθλήματα του ’19-’20. Θα ζητήσουμε και τη συνδρομή της ΕΠΟ να ακυρώσει την κλήρωση της Super League 1 την Τρίτη, γιατί το να παίζει ποδόσφαιρο μία κατηγορία και να μην υπάρχει τίποτα από εκεί και κάτω δεν είναι σωστό. Πιστεύω ότι ο κ. Γραμμένος πρέπει να επέμβει, γιατί και στην ΕΠΟ υπάρχουν δύο γνώμες. Άλλα λέει ο κ. Γραμμένος και άλλα ο Α’ αντιπρόεδρος κ. Αντωνίου.Θα δούμε από Δευτέρα ποιες θα είναι οι εξελίξεις».
Σε ερώτηση για το αν ο ΠΑΣ Γιάννινα μπορεί να είναι βιώσιμος σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι συμφωνίες και χαθούν τα χρήματα: «Το είπαμε και πριν ότι, αν δεν λυθεί το θέμα, δεν πρόκειται να παιχτεί ποδόσφαιρο στις δύο μικρότερες κατηγορίες φέτος. Οπότε δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω».
Ο Κ. Βρακάς
Ο κ. Βρακάς από την πλευρά του τόνισε ότι το κράτος έχει συνέχεια και από τη στιγμή που έχουν γίνει κάποιες συμφωνίες, αυτές πρέπει να τηρηθούν, διαφορετικά θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο πρόβλημα.
«Η αναδιάρθρωση ξεκίνησε με μια συγκεκριμένη φιλοσοφία να εξελιχθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και να μπει σε άλλες δομές. Αρχικά οι περισσότεροι το είδαν θετικά, γι’ αυτό και προχωρήσαμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Άσχετα αν κάποια στιγμή έγιναν δεύτερες σκέψεις και ειδικά από τους υπεύθυνους της κυβέρνησης που πήγαν πίσω κάποια πράγματα και δημιουργήθηκε σε πολλούς από εμάς η αίσθηση ότι κάτι άλλο μπορεί να συμβαίνει. Εν πάση περιπτώσει, η αναδιάρθρωση ψηφίστηκε και τώρα δημιουργείται ένα επόμενο πρόβλημα. Πριν καν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο μπέρδεμα που δημιουργεί πρόβλημα σε όλα τα πρωταθλήματα. Προσωπική μου άποψη, αλλά και της Ομοσπονδίας, είναι ότι το κράτος έχει συνέχεια. Δεν μπορεί μία κυβέρνηση να λέει κάτι και εν όψει εκλογών να παίρνονται οι αποφάσεις πίσω. Πρέπει να υπάρχει συνέχεια και να δοθεί μία λύση άμεσα απ’ όλες τις πλευρές».