Τα 10 χρόνια λειτουργίας γιόρτασε η Ακαδημία Μπάσκετ «ΝΤΟΥΓΙΑΣ»

on .

NTOUGIAS

• Συμπληρώθηκαν ήδη 10 χρόνια από την ίδρυση της Ακαδημίας Μπάσκετ Νίκου Ντούγια, η οποία και γιορτάστηκε σε ειδική εκδήλωση στα «Λιθαρίτσια».
Μία αθλητική κυψέλη που δημιουργήθηκε από τον Νίκο Ντούγια που έχει αφήσει το δικό του στίγμα στο ελληνικό μπάσκετ, αφού αγωνίστηκε σε πρωταθλήματα υψηλού επιπέδου (κολεγιακό πρωτάθλημα NCAA των ΗΠΑ και πρωταθλήματα Ρωσίας, Τουρκίας, Γερμανίας, Ισπανίας και Ιρλανδίας, αποκομίζοντας ιδιαίτερη εμπειρία από τις μεγαλύτερες σχολές basket.
Όπως ήταν λογικό, ένας άνθρωπός του μπάσκετ με τόσες σημαντικές εμπειρίες από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη, θέλησε να μεταδώσει τις γνώσεις του και στις επόμενες γενιές. Η Ακαδημία δημιουργήθηκε για να αγαπήσουν τα παιδιά ένα σπουδαίο άθλημα, παράλληλα διαμορφώνοντας χαρακτήρες και προσωπικότητα, με βάση το ευ αγωνίζεσθε.
Η ομάδα που έχει βάση την Ακαδημία, ο Θρύλος Ιωαννίνων, αγωνίζεται στην Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ, ενώ διαθέτει και ομάδα U21 που αγωνίζεται στη Γ’ ΕΣΚΑΒΔΕ. Σπουδαίοι παίκτες προέρχονται από τα σπλάχνα της Ακαδημίας. Ο Λευτέρης Μαντζούκας, αποτελεί ένα μεγάλο ταλέντο. Πριν λίγες μέρες αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων που διεξήχθη στο Μέτσοβο, βοηθώντας την ομάδα του Προμηθέα Πάτρας να αναδειχτεί πρωταθλήτρια. Μάλιστα ο Μαντζούκας έγραψε φέτος ιστορία καθώς έγινε ο νεότερος παίκτης της Α1 που αγωνίστηκε στην αρχική πεντάδα σε τελικό της Α1, φέτος απέναντι στον Παναθηναϊκό! Παράλληλα αγωνίστηκε στην Ευρώπη και το Champions League της FIBA με τον Προμηθέα.
Αλλά και στο γυναικείο μπάσκετ η Ακαδημία βγάζει ταλέντα! Η Κωνσταντίνα Κουσίνα είχε πάρει μεταγραφή στον Μαντουλίδη, και η Ελένη Πάφη στον ΠΑΣ Γιάννινα, η οποία ήταν και διεθνής με την Εθνική! Τον δρόμο των παραπάνω παικτών και παικτριών, αναμένεται να πάρουν και άλλα παιδιά, καθώς η Ακαδημία αποτελεί πόλο έλξης μεγάλων συλλόγων.
Στον σύντομο χαιρετισμό που έκανε ο Νίκος Ντούγιας στην εκδήλωση της προηγούμενης εβδομάδας τόνισε τα εξής:
«Φέτος φτάσαμε τα 10 χρόνια, και όπως βλέπετε έχουμε μεγαλώσει πολύ σαν Ακαδημία και κάθε χρόνο μεγαλώνουμε όλο και περισσότερο. Αυτό οφείλετε αποκλειστικά στην αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε κάθε χρόνο. Το ξεκίνημα δεν ήταν καθόλου εύκολο. Πολλές πόρτες ήταν κλειστές για εμάς. Η Ακαδημία μας δεν είχε σαν βάση κάποιο μεγάλο, εμπορικό και δημοφιλές όνομα της πόλης, για να προσελκύσει γονείς και αθλητές. Είχε σαν βάση τους ανθρώπους, γιατί οι άνθρωποι είναι αυτοί που δημιουργούν το όνομα και την ιστορία. Δουλέψαμε πολύ για να καταφέρουμε να φτάσουμε στο επίπεδο που είμαστε και να μας εμπιστευτεί ο κόσμος. Γύρισα στην πόλη μετά από 10 χρόνια που έπαιζα μπάσκετ στο εξωτερικό, με όραμα να δημιουργηθεί κάτι διαφορετικό, νέο και υγιές για τα παιδιά (πάντα με πολύ σεβασμό σε όλες τις υπάρχουσες ομάδες) με εφόδιο την αγάπη, την εμπειρία, τις γνώσεις, τις παραστάσεις και την τεχνογνωσία που αποκόμισα όλα αυτά τα χρόνια από την πορεία μου σαν επαγγελματίας αθλητής. Ξεκίνησα μονός αλλά στην πορεία βρεθήκαν άξιοι συνεργάτες να ενισχύσουν όλη την προσπάθεια. Σιγά σιγά ο κόσμος κατάλαβε ότι εδώ χτίζεται κάτι υγιές και διαφορετικό και η ανταπόκριση γινόταν όλο και μεγαλύτερη, φθάνοντας στο σήμερα. Σημαντικό είναι επίσης και το γεγονός ότι αρχίζουν αρκετοί άνθρωποι στον επιχειρηματικό χώρο της πόλης, βλέποντας την υγεία που εκπέμπουμε, να έρχονται κοντά μας και να αγκαλιάζουν την προσπάθειά μας και αυτό μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στο να συνεχίσουμε να παλεύουμε για το καλύτερο».
MVP ο Μαντζούκας
Μια ακόμη σημαντική διάκριση πέτυχε ο Λευτέρης Μαντζούκας, καθώς αναδείχτηκε πρωταθλητής στο πρωτάθλημα under 16 που διεξήχθη στο Μέτσοβο όπως επίσης πρώτος σκόρερ και MVP.
Ο Λευτέρης έχει αποδείξει με το ήθος και την εργατικότητα του ότι μπορεί να φθάσει πολύ ψηλά καθώς ήδη στην ηλικία των 16 ετών έχει διακρίσεις που κάνεις άλλος Έλληνας αθλητής δεν είχε καταφέρει στο παρελθόν στην ηλικία του.