Η ΕΡΤ δεν τηρεί τη συμφωνία για τη χρηματοδότηση της Super league 2

on .

GHPEDO KAMERA

• Έτοιμο να τιναχτεί στον αέρα το… νεοσύστατο πρωτάθλημα της Super League 2, όπου συμμετέχει και ο ΠΑΣ Γιάννινα.
Ο λόγος; Τα τηλεοπτικά συμβόλαια για τα οποία είχε δεσμευθεί ο κ. Βασιλειάδης δεν πρόκειται να ενεργοποιηθούν καθώς, όπως προέκυψε από την χθεσινή συνάντηση του κ. Γιάννη Δρόσου (Δ/νοντα Συμβ. της ΕΡΤ) με αντιπροσωπεία ομάδων της Super League 2 τους ξεκαθάρισε ότι το ταμείο της Δημόσιας Τηλεόρασης δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα όσα υποσχέθηκε ο κ. Βασιλειάδης, ενώ «έριξε» το μπαλάκι στην πλευρά του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά χαρακτηρίζοντας την απόφαση πολιτική.
Όπως αναμενόταν, αυτή η εξέλιξη προκάλεσε αναταραχή στις συμμετέχουσες ομάδες οι οποίες διεμήνυσαν σε όλους τους τόνους, ότι τόσο το πρωτάθλημα της Super League 2, όσο και η Football League, δεν πρόκειται να ξεκινήσει! Μιλάμε για 26 σωματεία, με παίκτες, προπονητές, διοικήσεις, προσωπικό κ.λπ. που αυτή την στιγμή βρίσκονται στον αέρα καθώς δεν μπορεί να γίνει ο σχετικός προγραμματισμός μεταγραφών και άλλων θεμάτων!
Σφοδρή η αντίδραση του ΠΑΣ
Άμεση και σε υψηλούς τόνους ήταν η αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, με ευθείες βολές τόσο κατά του Βασιλειάδη όσο και κατά του Νίκου Παππά κάνοντας λόγο για εξαπάτηση.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΠΑΣ:
«Η αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου, που σήμαινε και τη μεταβολή της δομής των κατηγοριών του πρωταθλήματος και του αριθμού των ομάδων που μετέχουν σε αυτές, πραγματοποιήθηκε και λόγω της αναδιάρθρωσης υποβιβάστηκε και ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ που διαφορετικά ως τρίτη ομάδα από το τέλος στον βαθμολογικό πίνακα της Super league, δεν θα υποβιβάζονταν. Και προκειμένου να υλοποιηθεί η αναδιάρθρωση, στο όνομα πάντα της βιωσιμότητας του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Υφυπουργός Αθλητισμού εγγυήθηκε την χρηματοδότηση των ομάδων μέσω των τηλεοπτικών συμβολαίων, η δε η ΕΡΤ δεσμεύτηκε νομικά δια του τότε διευθύνοντος συμβούλου της, να καταρτίσει τις συμβάσεις για τα τηλεοπτικά δικαιώματα μέχρι την 15.6.2019!
Ο ίδιος μάλιστα ο Υφυπουργός, ο κ. Βασιλειάδης, δήλωνε ρητώς και κατηγορηματικώς τον περασμένο Μάρτιο, όσον αφορά την αναδιάρθρωση, ότι «Τα συμφωνηθέντα οφείλουν να τηρούνται. Από αυτό δεν υπάρχει κάτι άλλο να συζητηθεί…»!
Αλλά κατά πως αποδεικνύεται αυτό που εννοούσε τότε, ήταν ότι ουσιαστικά η υποχρέωση τήρησης των συμφωνηθέντων αφορά τους άλλους και όχι τον ίδιο και την Κυβέρνηση Σύριζα.
Διότι σήμερα, 28 Ιουνίου 2019, η διοίκηση της ΕΡΤ αρνείται να υπογράψει τις συμβάσεις, που εγγυήθηκε ο Υφυπουργός, αναφέροντας μάλιστα ότι το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι της ίδιας της ΕΡΤ!
Έχουμε άραγε να κάνουμε για άλλη μια φορά με υποσχέσεις και δεσμεύσεις των Υπουργών και της Κυβέρνησης, που έμειναν στα λόγια;
Και επίσης αναρωτιόμαστε, ποιο το νόημα να ισχύσει η αναδιάρθρωση, αν δεν τηρηθούν εκατέρωθεν όλοι οι όροι υπό τους οποίους αποφασίστηκε και εγκρίθηκε αυτή;
Αφού δεν προσφέρουν στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ το τηλεοπτικό που του υποσχέθηκαν εξαιτίας του υποβιβασμού του, γιατί να ισχύσει και υποβιβασμός του, τη στιγμή μάλιστα που είχε ενεργό συμβόλαιο με άλλο τηλεοπτικό πάροχο που θα ίσχυε αν δεν αποφασίζονταν η αναδιάρθρωση και παρέμενε έτσι στην πρώτη κατηγορία πρωταθλήματος;
Η άρνηση ανάληψης της ευθύνης του κ. Βασιλειάδη και της Κυβέρνησης και η άρνηση να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους, ισοδυναμεί με κοροϊδία των ομάδων και κατ’ επέκταση των φιλάθλων αυτών που προσδοκούν ένα καλύτερα μέλλον για την αγαπημένη τους ομάδα.
Δυστυχώς όμως για εσάς κ. Βασιλειάδη και κ. Τσίπρα, σε κάτι περισσότερο από μία εβδομάδα, ο κόσμος αυτός των ομάδων, θα ψηφίσει στις βουλευτικές εκλογές. Όλες οι αποφάσεις έχουν και κάποιο πολιτικό κόστος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα ακόμα να λυθεί το ζήτημα που έχει προκύψει με τις 26 ομάδες των πρωταθλημάτων SL2 και Football League.
Σταματήστε την κοροϊδία, σταματήστε τα ψέματα και επιτέλους δώστε λύση στο πρόβλημα που δημιουργήσατε εσείς οι ίδιοι, είναι πραγματικά ενοχλητικό σε άλλες χώρες να έχει βγει το αναλυτικό πρόγραμμα των πρωταθλημάτων της σεζόν 2019-20 και στη χώρα μας «Αλλού ο Παπ<π>άς και αλλού τα ράσα του» όπως λέει και ο σοφός λαός μας».