Ντάσιος: «Να κλείσω την καριέρα μου στον ΠΑΣ Γιάννινα»

on .

SYNENTEYKSH NTASIOY

• Από το 1998 μέχρι το 2015 υπηρέτησε πιστά τον ΠΑΣ Γιάννινα και συνέδεσε άρρηκτα την ποδοσφαιρική του καριέρα με την ομάδα της Ηπείρου. Από τον Ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα αρχικά και από την πρώτη ομάδα το 2001, έφτασε στο σημείο να μείνει ο μόνος παίκτης με ενεργό δελτίο στην ομάδα, όταν αυτή υποβιβάστηκε το καλοκαίρι του 2004 μετά το μπαράζ του Πύργου από την Β’ στην Γ’ Εθνική. Δεν έφυγε από τον ΠΑΣ ούτε όταν ήχησαν για αυτόν «σειρήνες» από ομάδες όπως η ΑΕΚ και το όνομα του έγινε συνώνυμο της πίστης και της αφοσιώσης στην ομάδα. Ακόμα κι όταν αποχώρησε από αυτήν το καλοκαίρι του 2015.
Ο εμβληματικός αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Γιαννιώτης Γιώργος Ντάσιος άνοιξε την καρδιά του στον «Π.Λ.» και τους Θανάση Μυριούνη και Νίκο Γιωτίτσα. Από την δική του πορεία μετά τον ΠΑΣ μέχρι σήμερα που συνεχίζει στην Παναχαϊκή μέχρι τα αίτια του φετινού υποβιβασμού, αλλά και την άποψη του για πρόσωπα όπως ο Γιάννης Πετράκης, ο Γιάννης Τάτσης και ο Μπελά. Ο 36χρονος, πλέον, Γιώργος Ντάσιος αποκάλυψε την επιθυμία του να κλείσει την καριέρα του στον ΠΑΣ, εδώ που αγάπησε, αγαπήθηκε και δέθηκε με την ομάδα και το κυριότερο στις πιο δύσκολες στιγμές και τα «πέτρινα» χρόνια της ομάδας της Ηπείρου.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Ντάσιου στον «Π.Λ.»:
Γιώργο, μετά την αποχώρηση σου από τον ΠΑΣ έχεις περάσει κατά σειρά από Ολυμπιακό Βόλου, Απόλλωνα Σμύρνης, Λαμία και τελευταίος σταθμός η Παναχαϊκή. Πιστεύεις ότι «απέδειξες» σε κάποιους ότι μπορούσες και εκείνα τα χρόνια που έφυγες να συνεχίσεις να προσφέρεις στην ομάδα; Έδωσες απαντήσεις σε κάποιους που σε θεωρούσαν ξεγραμμένο;
«Δεν έχω να αποδείξω κάτι, την αξία μου την ξέρουν όλοι. Ηλικιακά για έναν ποδοσφαιριστή όταν περάσουν κάποια χρόνια, είναι συνηθισμένο να θεωρείται τελειωμένος ή ξεγραμμένος. Θεωρώ ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Φεύγοντας από εδώ αν εξαιρέσουμε το Βόλο, όπου τα πράγματα ήταν λίγο μπερδεμένα και η ομάδα διαλύθηκε έκανα γεμάτες χρονιές. Με τον Απόλλωνα ανεβήκαμε κατηγορία, με την Παναχαϊκή είχαμε πρωταγωνιστικό ρόλο. Απλά πιστεύω ότι σε αυτές τις ηλικίες βγάζεις άλλα πράγματα, βγάζεις περισσότερη εμπειρία, μπορείς να βοηθήσεις τους συμπαίκτες σου στον αγωνιστικό χώρο ή εκτός από τις εμπειρίες που έχεις αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια. Μπορεί να μην έχεις τα τρεξίματα που είχες σαν παιδί, αλλά βγάζεις εμπειρία και σωστή διαχείριση ενός παιχνιδιού».
Παίζει ρόλο σε αυτό και η εξωγηπεδική ζωή που κάνει κάθε ποδοσφαιριστής;
«Σαφώς. Αν το αφήσεις, σε αφήνει. Όσο προσέχεις και είσαι τυπικός μπορεί να τα κάνεις όλα με μέτρο. Στην Ελλάδα δυστυχώς 36 χρονών θεωρείσαι μεγάλος, στο εξωτερικό παίζουν ακόμη και μέχρι τα 40. Βλέπεις ακόμη και μεταγραφές να γίνονται. Για παράδειγμα ο Μπουφόν έκανε μεταγραφή 41 χρονών».
Από Ολυμπιακό Βόλου, Απόλλωνα Σμύρνης, Λαμία και Παναχαϊκή σε ποια ομάδα πέρασες καλύτερα και σε ποια δυσκολεύτηκες;
«Δυσκολεύτηκα λίγο στο Βόλο. Επειδή μετά από πολλά χρόνια έφυγα από τον ΠΑΣ και στην αρχή ήταν δύσκολη η προσαρμογή, αλλά και η πορεία της ομάδας που δεν ήταν τόσο καλή. Στις υπόλοιπες ομάδες είμαι ευχαριστημένος από την πορεία μου και φίλους έχω κάνει και επιτυχίες».
Παρότι είχε πρωταγωνιστικές βλέψεις, η Παναχαϊκή δεν κατάφερε να πλασαριστεί ούτε στο μπαράζ ανόδου; Τι έφτιαξε για αυτό;
«Είχαμε ένα καλό κορμό πέρυσι, όμως τη φετινή χρονιά αυτό άλλαξε. Έφυγαν πολλοί παίκτες και θεωρώ ότι αυτός είναι ο βασικός λόγος που η ομάδα δεν είχε διάρκεια, αλλά και το κακό ξεκίνημα που κάναμε φέτος. Χάσαμε αρκετούς βαθμούς στην έδρα μας από ομάδες χαμηλού βεληνεκούς, ωστόσο στα μέσα της χρονιάς είχαμε καλή πορεία και εκεί που φάνηκε ότι τουλάχιστον θα μπορούσαμε να πάρουμε τη 2η θέση που οδηγούσε στο μπαράζ ανόδου δείξαμε ότι δεν ήμασταν έτοιμοι».
Ποια είναι η άποψη σου για την αναδιάρθρωση; Θα βοηθήσει συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο;
«Πιστεύω ότι θα βοηθήσει. Είναι ένα νέο ξεκίνημα, θα υπάρξουν προβλήματα, όμως θα μπούνε κάποια χρήματα στα ταμεία όλων των ομάδων. Θεωρώ ότι θα γίνει καλό πρωτάθλημα στην Super League 2. Τα χρήματα που θα παίρνουν οι ομάδες δεν θα είναι μόνο για μεταγραφές, αλλά και για γήπεδα, εγκαταστάσεις και έτσι θα υπάρχει αναβάθμιση».
Ποιες ομοιότητες και ποιες διαφορές θα έχει η περσινή Football League με τη Super League 2;
«Μια βασική ομοιότητα είναι ότι θα υπάρχουν αρκετές παραδοσιακές ομάδες με ιστορία και κόσμο, όπως ήταν και φέτος. Διαφορές πιστεύω ότι θα είναι καλύτερο το πρωτάθλημα, θα υπάρχουν play off, όλα τα παιχνίδια θα είναι τηλεοπτικά και αυτό θα είναι συν για τους παίκτες, ενώ όπως είπα θα γίνουν και γηπεδικές εγκαταστάσεις».
Παρόλα αυτά φέτος, μια ομάδα με λίγο κόσμο, ο Πλατανιάς διεκδίκησε την άνοδο του στη Super League.
«Ο Πλατανιάς δεν είναι μια τυχαία ομάδα. Έχει δικό του γήπεδο και προπονητικές εγκαταστάσεις, κράτησε το ρόστερ, έχει και έναν προπονητή, τον Γιάννη τον Τάτση, που είναι δικός μας και έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Στον Πλατανιά του έδωσαν χώρο και χρόνο και έδειξε ότι μπορεί και με μικρότερες ομάδες και όχι μόνο με πλούσιο ρόστερ να φτιάξει ομάδα».
Συναντηθήκατε κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος με τον Τάτση και τον Μπελά; Τα λέγατε με επίκεντρο τον ΠΑΣ Γιάννινα;
«Θυμηθήκαμε πολλά πράγματα που περάσαμε στον ΠΑΣ γιατί ήμασταν συμπαίκτες. Χαίρομαι και για τους δύο γιατί σαν προπονητές πάνε πάρα πολύ καλά. Σε μια κουβέντα που είχα με τον Μπελά με ρώτησε αν θα σταματήσω το ποδόσφαιρο και του απάντησα ότι σκέφτομαι να συνεχίσω λίγο ακόμη και τότε αυτός μου είπε. άντε έλα να σε πάρω βοηθό».
Σκέφτεσαι την προπονητική όταν σταματήσεις το ποδόσφαιρο;
«Τώρα δεν σκέφτομαι ακόμα τίποτα. Σκέφτομαι να παίξω ποδόσφαιρο λίγο ακόμη, θεωρώ ότι μπορώ».
Πατώντας τα 36 θα έχεις σίγουρα προγραμματίσει πόσα χρόνια θα παίξεις ακόμη ποδόσφαιρο.
«Δεν το έχω προγραμματίσει, αλλά θέλω να παίξω όσο μπορώ σε υψηλό επίπεδο. Να γυρίσω και να παίξω σε τοπικό επίπεδο, όχι ότι το σνομπάρω, δεν θα το ήθελα. Πιστεύω ότι ακόμη 2 χρόνια μπορώ να παίξω».
Σου αρέσει η προπονητική;
«Ναι μου αρέσει. Και όταν παίζω και όταν είμαι στον πάγκο «διαβάζω» το παιχνίδι. Βέβαια πρέπει να βγάλουμε και μια σχολή προπονητικής UEFA C στην Άρτα, θα ξεκινήσουμε σιγά-σιγά και θα δούμε».
Πάμε τώρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Τι έφταιξε κατά τη δική σου άποψη και η ομάδα υποβιβάστηκε;
«Πιστεύω ότι στο μυαλό τους όλοι είχαν ότι δεν θα γίνει η αναδιάρθρωση, μπήκαν πιο χαλαρά και πίστευαν ότι δεν θα φτάσουν ούτε στο μπαράζ. Είδαμε έναν ΟΦΗ στα τελευταία παιχνίδια που κέρδιζε παντού και θεωρώ ότι υπήρχε ένα εφησυχασμός μέσα στην ομάδα».
Αγωνιστικά σου άρεσε η ομάδα; Βλέπαμε ότι φέτος υπήρχε δυσκολία στο γκολ, κάτι που δεν είχε πέρυσι μιας και υπήρχε ο Κόντε.
«Να μην υποτιμήσουμε τα παιδιά γιατί έχουν δώσει αρκετά στην ομάδα τα προηγούμενα χρόνια. Η ομάδα δεν είχε αγωνιστικότητα, δεν έβγαζε μια ταυτότητα ότι είναι ενωμένη, δεν υπήρχε ένα πλάνο. Επίσης, βλέπαμε πολλές αλλαγές σε κάθε παιχνίδι, δεν υπήρχε ένας σταθερός κορμός».
Υπάρχει αρκετός κόσμος που λέει ότι η έλλειψη αγωνιστικότητας οφείλεται και στην έλλειψη ενός εμβληματικού αρχηγού μέσα στα αποδυτήρια. Εσύ με το μάτι σου το διέκρινες αυτό;
«Δε νομίζω ότι τα παιδιά που ήταν αρχηγοί δεν το είχαν στο μυαλό τους ή δεν μιλούσανε ή ότι υπήρχε χαλαρότητα. Θεωρώ όμως ότι είναι και σε ποια άτομα απευθύνεσαι. Κάποια παιδιά μπορεί να μην το πήραν ζεστά φέτος το πράγμα. Είμαστε μια ομάδα που πρέπει να βγάζεις αγωνιστικότητα, να παλεύεις όλα τα παιχνίδια, να είμαστε μαζεμένοι και να παίρνεις αποτελέσματα. Δε νομίζω κανείς να περιμένει ότι ο ΠΑΣ μπορεί να πετύχει τρία και τέσσερα γκολ σε κάθε παιχνίδι, αλλά να πάρει αποτελέσματα, να σώζεται εύκολα και από εκεί και πέρα να παίζει πιο ελεύθερο ποδόσφαιρο».
Μήπως ήρθαν παίκτες φέτος που δεν δέθηκαν τόσο πολύ με την ομάδα και όταν ήρθαν τα δύσκολα δεν έδωσαν το κάτι παραπάνω; Μήπως ήρθαν για να συμπληρώσουν ένσημα;
«Πάντα υπάρχουν τέτοιοι παίκτες, να ξέρετε. Το θέμα είναι να είναι όσο λιγότεροι γίνεται. Μπορεί να υπήρχαν παίκτες που το είδαν χαλαρά, μπορεί να υπήρχαν παίκτες που να μην μπορούσαν να τραβήξουν τους υπόλοιπους, αλλά οι υπόλοιποι τράβηξαν αυτούς και αυτό ήταν η αρχή της μετριότητας».
Κάποια παιχνίδια π.χ. με τον ΟΦΗ που υποτίθεται ότι η ομάδα θα έπρεπε να «έτρωγε σίδερα» εμφανίστηκε πολύ χαλαρή. Δεν ξέρω αν έχεις την ίδια εντύπωση.
«Σου είπα και πριν ότι θα έπρεπε να βγάζει μαχητικότητα. Τα παιχνίδια με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό είναι δύσκολα και κακά τα ψέματα ζούμε στην Ελλάδα και κάποια παιχνίδια δεν παίζονται στα ίσα. Θεωρώ όμως ότι με τις ομάδες που έχεις τον ίδιο στόχο εκεί πρέπει να δίνεις το κάτι παραπάνω. Φέτος για τον ΠΑΣ σε αυτά τα παιχνίδια χαθήκανε τα πάντα».
Οι Γιάκος και Μιχαήλ αποτελούν παρελθόν από τον ΠΑΣ. Ποια η άποψη σου μιας και τους είχες και ως συμπαίκτες.
«Καταρχήν είναι φίλοι μου και οι δύο. Είναι οι δύο Γιαννιώτες που είχαν μείνει στην ομάδα και αγωνίζονταν και δυστυχώς τα ακούγανε από την κερκίδα κάθε Κυριακή. Ναι, καταλαβαίνω είναι Γιαννιώτες, ίσως και αυτοί φέτος να μην έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και να χαθήκανε μέσα στην μετριότητα της ομάδας. Δεν πρέπει όμως να τα διαγράφουμε όλα. Είναι παιδιά που τόσα χρόνια έδωσαν αρκετά στον ΠΑΣ».
Ο Μιχαήλ σε ξεπέρασε και σε συμμετοχές.
«Το διάβασα και εγώ τώρα που έφυγε. Μπράβο του γιατί και αυτός είναι πολλά χρόνια στην ομάδα, έχει δουλέψει, έχει πάει δανεικός, δεν το έχει παρατήσει. Έχουν βοηθήσει τόσο ο Αλέξης, όσο και ο Άκης και θεωρώ ότι μπορούσαν να βοηθήσουν και άλλο. Στον Άκη δεν έγινε πρόταση από την ομάδα, ίσως να θεώρησαν ότι δεν μπορούσε να προσφέρει άλλο. Για εμένα έπρεπε να πάρει περισσότερες ευκαιρίες φέτος,. Ο Αλέξης είναι διαφορετική περίπτωση γιατί ζήτησε μόνος του να φύγει, είναι επιλογή του. Πρέπει να νιώθεις καλά μέσα σου για να αποδώσεις τα αναμενόμενα. Ο Αλέξης θεώρησε ότι ίσως τελείωσε ο κύκλος του στην ομάδα και μακάρι να πάνε για αυτόν όλα όπως τα θέλει».
Υπάρχει μια αίσθηση απογιαννιωτοποίησης της ομάδας. Μια επαρχιακή ομάδα όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα χρειάζεται ντόπιους παίκτες για να μπορεί να διατηρήσει το στοιχείο του συναισθήματος;
«Όχι μόνο ο ΠΑΣ Γιάννινα, όλες οι επαρχιακές ομάδες. Τώρα είμαι στην Παναχαϊκή που έχει πολλά παιδιά από την Πάτρα και βγάζουν παραπάνω πράγματα, καταλαβαίνουν περισσότερα πράγματα, είναι πιο κοντά στον κόσμο και στη φιλοσοφία του. Εγώ ήμουν 15 χρόνια στον ΠΑΣ, ξέρω τα πάντα για την ιδιοσυγκρασία της ομάδας. Εδώ σε μας, θα χάσει η ομάδα δεν θα κοιμηθεί ο φίλαθλος, δεν θα κοιμηθώ και εγώ, τα ίδια βιώνουμε με αυτά που βιώνει και ο κόσμος έξω. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχουν Γιαννιώτες παίκτες στην ομάδα όσο μπορούν περισσότεροι».
Είναι μια ευκαιρία η Super League 2 να δοθούν σε παίκτες από τα τμήματα υποδομής ευκαιρίες να αγωνιστούν στη μεγάλη ομάδα;
«Είναι μια ευκαιρία, αλλά να μην καταλογίζουμε συνέχεια στην ομάδα κακά πράγματα. Φέτος πάλευε να σωθεί και ίσως να μην υπήρχε η δυνατότητα και ο χώρος στο να παίξουν αυτά τα παιδιά. Το να κάνουν κάποιες προπονήσεις είναι ένα θετικό πράγμα, αλλά τα παιχνίδια είναι αυτά που σε κάνουν παίκτη. Θεωρώ ότι έτσι όπως είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή πρέπει να πλαισιώσουν την ομάδα αυτοί οι παίκτες και να δείξουν το ταλέντο τους».
Θα ήθελες να κλείσεις την καριέρα σου στον ΠΑΣ; Ποιος πιστεύεις ότι θα ήταν ο ιδανικός τρόπος για να γίνει αυτό;
«Όταν ξεκίνησα στον ΠΑΣ, υπήρξαν αρκετές φορές που μου δόθηκε η ευκαιρία να πάρω μεταγραφή, αλλά από δική μου επιλογή δεν έγινε αυτό. Όλα αυτά τα χρόνια στην ομάδα δέθηκα πάρα πολύ και δεν πίστευα ποτέ ότι θα φύγω, πίστευα ότι αφού ξεκίνησα θα τελειώσω και εδώ κάποια στιγμή. Ωστόσο ναι θα ήθελα να γυρίσω να κλείσω την καριέρα μου στον ΠΑΣ».
Γενικά ξέχωρα από το συναίσθημα, δεν είναι και το πιο λογικό ένας παίκτης με 15 χρόνια σε μια ομάδα να γυρίσει να κλείσει την καριέρα του σε αυτή;
«Αυτό είναι το σωστό και όποιον να ρωτήσεις αυτό θέλει. Αυτό θέλω και εγώ, αλλά το να το θέλω μόνο εγώ και κάποιοι άλλοι δεν λέει τίποτα, είναι να το θέλει και η ομάδα. Όπως είναι η κατάσταση τώρα περιμένω να δω τι θα γίνει, είμαι ελεύθερος και όλα είναι ανοιχτά».
Η σχέση σου με τη διοίκηση του ΠΑΣ είναι σε καλό σημείο; Υπάρχει κάποια προσέγγιση από ανθρώπους της ομάδας;
«Δεν μου έχει γίνει κάποια πρόταση, ούτε υπάρχει κάποια επαφή. Φεύγοντας από τον ΠΑΣ όσες φορές βρέθηκα με τον κ. Χριστοβασίλη, με τον κ. Νιαρχάκο, αλλά και με τους υπόλοιπους έχουμε καθίσει και έχουμε μιλήσει».
Πως είδες την συνολική παρουσία του Γιάννη Πετράκη στον ΠΑΣ και αν χειρίστηκε καλά το όλο θέμα τη φετινή χρονιά.
«Σαν άνθρωπο έχω τα καλύτερα να θυμάμαι, μέχρι την τελευταία μέρα που έφυγα πίναμε καφέ και μου έλεγε ότι δεν πιστεύει ότι θα φύγω. Τον έχω πάντα στην καρδιά μου. Σαν προπονητής όλα αυτά τα χρόνια έδειξε ότι έχει κάνει μεγάλο έργο. Έφτασε την ομάδα στην Ευρώπη, έφτασε να κάνει καλή πορεία στη Super League. Φέτος η χρονιά ήταν δύσκολη και για αυτόν. Είχε να κάνει με πολλούς παίκτες που κινήθηκαν στην μετριότητα, δεν μπορούσε να κάνει και πολλά πράγματα, του βγήκαν και κάποιοι τραυματισμοί που δεν ήταν στο πρόγραμμα. Θεωρώ ότι θα μπορούσε να πιέσει την κατάσταση τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και να πάρει 2-3 καλύτερους παίκτες και να μείνει στην κατηγορία. Δεν έχω να πω κάτι κακό για τον κ. Πετράκη».
Ποια είναι η καλύτερη στιγμή που έχεις ζήσει στον ΠΑΣ και ποια είναι αυτή που θέλεις να ξεχάσεις;
«Η ομάδα το 2004 είχε πέσει κατηγορία, ήμασταν στα πρόθυρα της διάλυσης πριν έρθει ο κ. Κούγιας και τότε ήταν πολύ δύσκολα και ήμουν ο μοναδικός που είχα μείνει μιας και είχαν φύγει όλοι και αυτό ήταν πολύ άσχημο για εμένα. Η καλύτερη στιγμή είναι η χρονιά που βγήκαμε στην Ευρώπη αλλά δεν παίξαμε γιατί δεν πήραμε την αδειοδότηση και έχω παράπονο ότι η ομάδα έχει παίξει στην Ευρώπη και εγώ δεν ήμουν μέλος της».
Πως το έζησες αυτό με την Ευρώπη το 2016;
«Ήτανε πολλά ωραία πράγματα, γιατί αυτά μένουν στο ποδόσφαιρο. Το έζησα από την τηλεόραση γιατί λόγω προετοιμασίας δεν μπορούσα να έρθω στα παιχνίδια. Ήταν μεγάλη χαρά και μακάρι να ξαναέρθουν τέτοιες στιγμές».
Ποιος είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έχεις αντιμετωπίσει;
«Ο Ολυμπιακός όταν είχε Τζόρτζεβιτς, Μαυρογενίδη και Τζιοβάνι ήταν πιο δύσκολος από ότι είναι τώρα. Γενικά εμάς μας δυσκολεύουν οι επιθετικοί που είναι κοντοί, γρήγοροι γιατί όταν κάνεις άμυνα πρέπει να σκέφτεσαι γρήγορα. Παλαιότερα υπήρχαν καλύτεροι εξτρέμ και καλύτερες ομάδες».
Θα παίξει ρόλο στην απόφαση σου σε περίπτωση πρότασης από τον ΠΑΣ η επιθυμία που εκφράζει ο κόσμος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για επιστροφή σου στην ομάδα;
«Είναι η δουλειά μου πάνω από όλα, αλλά και το συναίσθημα για την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει αλλάξει. Εδώ έχω τους φίλους μου, με τους περισσότερους που είναι στην κερκίδα έχουμε μεγαλώσει μαζί. Τα μηνύματα που δέχομαι όχι μόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και στο δρόμο όλοι μου λένε να γυρίσω στον ΠΑΣ. Εγώ το θέλω πάρα πολύ, το συναίσθημα μου για την ομάδα δεν έχει αλλάξει και δεν θα αλλάξει ποτέ. Ακόμα κι όταν σταματήσω το ποδόσφαιρο».
Ο πιο αγαπημένος σου προπονητής έχεις πει είναι ο Νίκος Αναστόπουλος. Ο καλύτερος όμως;
«Για εμένα η καλύτερη χρονιά ήταν με τον Όγιος. Τότε η ομάδα έπαιξε πολύ καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά και σε εμένα μου είχε δώσει το ελεύθερο να παίζω όπου θέλω».
Οι παραδοσιακές δυνάμεις έχουν κόσμο που τις ακολουθεί ή με το πέρασμα των χρόνων έχει φύγει ο κόσμος από το γήπεδο;
«Θεωρώ ότι έχουν τον κόσμο τους, το θέμα είναι να τους κρατήσεις και να του κάνεις περισσότερους. Είμαστε μια πόλη με 150.000 κατοίκους, δε γίνεται να μην έχεις 5000 κόσμο στο γήπεδο. Θες και νέα παιδιά. Γιατί να γίνουν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ; Και εγώ έχω δύο παιδιά και είναι ΠΑΣ Γιάννινα».
Κλείνοντας, θέλω να δώσεις ένα μήνυμα στον κόσμο του ΠΑΣ ενόψει της νέας σεζόν.
«Πριν δώσω το μήνυμα μιας και συζητάμε για την επιστροφή μου θέλω να πω ότι το καλύτερο είναι το τι θέλει η ομάδα και το τι πιστεύει ο πρόεδρος και ο νέος προπονητής. Το τι θέλω εγώ και ο κόσμος ίσως δεν παίζει και ρόλο και δεν βρισκόμαστε εδώ για να παρακαλέσουμε να επιστρέψω στην ομάδα. Αυτό να το ξεκαθαρίσω από τη μεριά μου. Τώρα για τον κόσμο η ομάδα είναι πάνω από πρόσωπα, προέδρους, προπονητές και παίκτες. Η ομάδα έχει μια ιστορία, ο κόσμος και τότε ήταν στο γήπεδο και τώρα είναι. Το θέμα είναι ότι πρέπει στον κόσμο να λέμε τις αλήθειες και πως είναι τα πράγματα, αυτό θέλει να ακούει. Σαφώς θα είναι μια δύσκολη χρονιά, είναι μια ομάδα που έρχεται από τη Super League και οι υπόλοιπες ομάδες θα την κοιτάνε διαφορετικά, αλλά εδώ θα πρέπει να βγάλει δύναμη και χαρακτήρα και ο κόσμος θα είναι μαζί όπως ήταν όλα τα χρόνια».