Δυνατές εμφανίσεις στη Λουκέρνη για Στ. Ντούσκο – Θ. Παλαιοπάνο!

on .

LOYKERNH NTOYSKOS 7 6 2019

• Παρά το γεγονός ότι αναμετρήθηκαν με αθλητές μεγαλύτερης ηλικίας και εμπειρίας απ’ όλη την Ευρώπη, οι Στέφανος Ντούσκος και Θανάσης Παλαιοπάνος έκαναν εξαιρετικές εμφανίσεις στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών που διεξήχθη πρόσφατα στη λίμνη Λουκέρνη της Ελβετίας.
Πιο συγκεκριμένα, ο Θανάσης Παλαιοπάνος, ο οποίος αγωνίστηκε στη Δίκωπο άνευ με τον Γιάννη Καλανδαρίδη, πέρασε στον μικρό τελικό μετά από μία εκπληκτική κούρσα στον επαναληπτικό του αγωνίσματος, η οποία κρίθηκε κυριολεκτικά στο photo finish, καθώς πέντε βάρκες τερμάτισαν σχεδόν μαζί! Οι δύο Έλληνες πρωταθλητές στον Β΄ τελικό τερμάτισαν πέμπτοι με χρόνο 6.41.47 και κατετάγησαν 11οι στη γενική του Πρωταθλήματος. Όσο για τον Στέφανο Ντούσκο, ο οποίος έτρεξε στο διπλό Σκιφ με τον Σπύρο Καλέντζη, έφτασε ως τον Γ΄ τελικό του αγωνίσματος. Η ελληνική βάρκα πήρε την πρώτη θέση σ’ αυτόν και κατέλαβε την 13η θέση στη γενική κατάταξη.
Κοινόβια στην Καστοριά
Στην λίμνη της Καστοριάς μεταφέρει τα προπονητικά κοινόβια των εθνικών της ομάδων η Ελληνική Ομοσπονδία Κωπηλασίας. Την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινάει λοιπόν η προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας Ανδρών – Γυναικών που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Εκ μέρους του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων θα λάβουν μέρος σ’ αυτό ο Στέφανος Ντούσκος και ο Θανάσης Παλαιοπάνος.
Ένα δεύτερο προπονητικό κοινόβιο θα ξεκινήσει στην Καστοριά στις 13 Ιουνίου ενόψει των χρονικών δοκιμασιών (time trials) που θα διεξάγει στη λίμνη της η ΕΚΟΦΝΣ και φυσικά των πρωταθλημάτων της κατηγορίας Νέων Ανδρών και Γυναικών. Σ’ αυτό έχουν προσκληθεί να λάβουν μέρος επτά συνολικά επίλεκτοι αθλητές του Ν.Ο.Ι.. Πρόκειται για τους Άρη και Γιώργο Γραμμενιάτη, Παύλο Φαϊτά, Ιάσονα Εξάρχου, Λεωνίδα Παλαιοπάνο, Αριάδνη Μήτση και Αθανασία Μάκου. Το κοινόβιο θα διαρκέσει ως τις 30 Ιουνίου.