ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ!

on .

VIKOS PAS

Με τον καλύτερο τρόπο, ολοκλήρωσε την σεζόν 2018-2019 του 3ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας ο ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ Γιάννινα, αφού με τη χθεσινή του νίκη στον Παλαμά Καρδίτσας επί των Τιτάνων με 75-82, μετά την άνοδο, κατέκτησε και το πρωτάθλημα!
Έτσι οι παίκτες του Θωμά Κωστόπουλου ανεβαίνουν στην Β’ Εθνική ως πρωταθλητές σε μια χρονιά δύσκολη και απαιτητική. Η ομάδα όμως δείχνοντας χαρακτήρα και κυρίως μένοντας ενωμένη από την αρχή μέχρι το τέλος κατάφερε κάτι που πριν 8 μήνες έμοιαζε να είναι… ευσεβής πόθος!
Ο μαραθώνιος της Γ’ Εθνικής ολοκληρώθηκε χθες για τους Γιαννιώτες με τον καλύτερο τρόπο, κατακτώντας και το πρωτάθλημα και βάζοντας έτσι το… κερασάκι στην τούρτα της ανόδου.
Οι παίκτες του ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ Γιάννινα παρόλο που στερήθηκαν τις υπηρεσίες των Πάτρα, Γιωτάκη και Δημήτρη Μάντζιου (τραυματίες), ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι και προηγήθηκαν με 18-20 την πρώτη περίοδο. Στην δεύτερη περίοδο όμως χαλάρωσαν και οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ πηγαίνοντας στην ανάπαυλα του ημιχρόνου προηγούμενοι με 45-42.
Οι παίκτες του Θωμά Κωστόπουλου όμως, ήθελαν να πανηγυρίσουν και το πρωτάθλημα μαζί με την άνοδο και στο τρίτο δεκάλεπτο πήραν κεφάλι στο σκορ και μια μικρή διαφορά 6 πόντων (61-67).
Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες του Κωστόπουλου μπήκαν αποφασισμένοι να μην αφήσουν περιθώρια αντίδρασης στους γηπεδούχος και με μια μεστή, εμφάνιση κατάφεραν να κρατήσουν τη νίκη που ισοδυναμεί και με κατάκτηση του πρωταθλήματος!
Οι φιλοξενούμενοι, ολοκλήρωσαν το πρωτάθλημα έχοντας ρεκόρ 23 νίκες και 3 ήττες, κάνοντας ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ στον β’ γύρο όπου μαζί με την χθεσινή σημείωσαν 11 σερί νίκες!
Διαιτητές: Ντόγκας-Χατζηχαρίσης
Τα δεκάλεπτα: 18-20, 45-42, 61-67, 75-82
Τιτάνες Παλαμά: Τσιαμπάς 9(1), Τσούμας 8(1), Φάλαγγας, Ζωιτσάκος 6, Γκογκίδης 16(1), Καραϊσκάκης 16(3), Φαλιάκης, Μακρής 17(2), Καραδήμας 1, Αρχοντούλης, Μπακαβέλος 2
ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ Γιάννινα: Γεωργίου 15(1), Πανάρας 14(3), Τσίρμπας-Αναγνώστου 8, Πρέντζας 12(2), Καραγκιολίδης 21(1), Μάντζιος Π., Πανταζής, Πιστιόλης Χ. 12
* * *
Νίκησε και περιμένει ο ΑΓΣΙ…
• Εύκολο απόγευμα πέρασε την Κυριακή η ανδρική ομάδα του ΑΓΣΙ επικρατώντας με 111-47 της ήδη υποβιβασμένης ομάδας της Νικόπολης.
Ο αγώνας δεν χωράει ιδιαίτερη κριτική μιας και η διαφορά των δυο ομάδων ήταν χαοτική. Έτσι οι παίκτες του Σοφοκλή Τσουκανέλη ολοκλήρωσαν μια εξαιρετική χρονιά, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση με ρεκόρ 17 νίκες και 7 ήττες σε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.
Οι Γιαννιώτες τώρα θα περιμένουν να δώσουν αγώνα κατάταξης για τυχόν κενή θέση στο πρωτάθλημα του Βορείου Ομίλου της Β’ Εθνικής, με τον τέταρτο του 4ου Ομίλου και που θα αντιμετωπίσει στις 19 Μαΐου σε ουδέτερο γήπεδο σε αγώνα μπαράζ.