Με 545 μαθητές το Πανελλ. Σχολικό Πρωτάθλημα Στίβου στα Γιάννενα!

on .

SXOLIKO STIBOY 1 8 5 19

• Μία γιορτή του Αθλητισμού, το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Στίβου που επιστρέφει στα Γιάννενα με τη συμμετοχή πάνω από 500 αθλητών, φιλοξενείται αυτές τις μέρες στο Εθνικό Στάδιο «Ζωσιμάδες», το οποίο διαθέτει πλέον νέο χλοοτάπητα και ανακατασκευασμένο ταρτάν.
Η επίσημη κήρυξη της έναρξης του Πρωταθλήματος έγινε χθες από την Υφυπουργό Παιδείας Μερόπη Τζούφη παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού, σε μία πανηγυρική τελετή που είχε και τον χαρακτήρα εγκαινίων χλοοτάπητα και ταρτάν. Παρόντες σ’ αυτήν ήταν επίσης ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και στελέχη της Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ.

Η χθεσινή εκδήλωση
Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος έκανε χθες τον αγιασμό για τα έργα στο Εθνικό Στάδιο ευχόμενος οι παρεμβάσεις να έχουν και συνέχεια καθώς αφορούν υποδομές που έχουν σχέση με τους νέους της πόλης μας.
• Λαμβάνοντας το λόγο, ο Γ.Γ.Α. Ιούλιος Συναδινός χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα ως ημέρα χαράς για τον ελληνικό αθλητισμό και τον Στίβο ειδικότερα. «Ο αθλητισμός και στα Γιάννενα βρίσκει πλέον τη χαμένη του ταυτότητα. Γίνονται βήματα με σχέδιο, με διαφάνεια αλλά κυρίως με συνέπεια στις δεσμεύσεις», τόνισε χαρακτηριστικά εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «από αυτό το Στάδιο τα επόμενα χρόνια θα ξεκινήσουν πολλοί νέοι αθλητές που θα μεγαλουργήσουν».
Ο κ. Συναδινός κατέληξε επισημαίνοντας την ανάγκη σωματεία και πολίτες να επαγρυπνούν για την προστασία του χώρου που πριν λίγες ημέρες υπέστη ζημιές στο πλαίσιο επεισοδίων που έγιναν κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα του ΠΑΣ Γιάννενα με τον ΠΑΟΚ.
• Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής υπογράμμισε τη χαρά του για την παράδοση στην πόλη και τους νέους της μίας σύγχρονης εγκατάστασης που μπορεί πλέον να εξυπηρετήσει την ευρύτερη περιοχή φιλοξενώντας μεγάλες αθλητικές οργανώσεις.
• Την κήρυξη της έναρξης του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Στίβου έκανε η Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη σημειώνοντας πως τα Γιάννενα φιλοξενούν αυτές τις μέρες 500 μαθητές απ’ όλη τη χώρα αλλά και 45 μαθητές και μαθήτριες από την Κύπρο. «Στην πόλη μας διεξάγεται μία μεγάλη γιορτή του αθλητισμού που προάγει την ευγενή άμιλλα, τη φυσική, ψυχική και πνευματική κατάσταση των μαθητών, συμβάλλοντας στη δημιουργία καλύτερων κοινωνιών με πολίτες που ενεργοποιούνται, συνεργάζονται και αγωνίζονται για το κοινό καλό».
Η κ. Τζούφη αναφέρθηκε και στα επεισόδια της Κυριακής στο Εθνικό Στάδιο τονίζοντας πως «το μήνυμα είναι ότι όλοι μας οφείλουμε να σεβόμαστε και να διαφυλάσσουμε τη δημόσια περιουσία, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ώστε να είναι πάντα λειτουργικές και προσβάσιμες σε όλους».

* * *
Στο πλαίσιο της χθεσινής τελετής ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ Βαγγέλης Παλαντζίδης απένειμε στον Γ.Γ.Α. τιμητική πλακέτα για τη συμβολή του στην αναβάθμιση του Σταδίου «Ζωσιμάδες».
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ