Προανήγγειλε αποχώρηση Πετράκη ο Χριστοβασίλης

on .

XRISTOBASILHS GIORGOS

• Ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης ανέλυσε στις δηλώσεις του, τους λόγους που η ομάδα βρέθηκε στο να πέσει κατηγορία ρίχνοντας το βάρος τόσο στους πολλούς τραυματισμούς, όσο και στη διαιτησία.
Ο κ. Χριστοβασίλης προανήγγειλε τη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Γιάννη Πετράκη λέγοντας ότι ο κύκλος του έκλεισε στον ΠΑΣ, ενώ τόνισε ότι η διοίκηση θα κινηθεί νομικά ώστε να μην εφαρμοστεί από τη φετινή χρονιά η αναδιάρθρωση.
«Ήταν μια άσχημη βραδιά για εμάς και αυτό φαινόταν στις δύο, τρεις τελευταίες εβδομάδες, αφού υπήρχαν εκτός από τα δικά μας προβλήματα και άλλοι παράγοντες. Σήμερα δεν ήταν το θέμα αν θα κερδίσουμε, αλλά θα έπρεπε να έρθουνε και άλλα αποτελέσματα και δυστυχώς δεν έγινε ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Αυτή τη στιγμή βάσει την περσινή προκήρυξης η ομάδα υποβιβάζεται, κάτι που όμως πιστεύω δεν είναι οριστικό, διότι θα πρέπει να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα που θα είναι εξωγηπεδικά και θα τα δείτε τις επόμενες μέρες».
Για το τι εννοεί: «Υπάρχουν νομικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε και να κυνηγήσουμε. Αν θεωρήσουμε ότι αυτό που έγινε δεν είναι νόμιμο, δεν έχει πάει στη Βουλή το νομοσχέδιο να ψηφιστεί, επομένως υπάρχουν κάποιες ελπίδες τις οποίες και θα εξαντλήσουμε όσο μπορούμε».
Για το τι δεν είχε φέτος ο ΠΑΣ για να μπορέσει να σωθεί: «Πάρα πολύς κόσμος λέει ότι δεν είχαμε ρόστερ. Πιστεύω ότι φέτος η ομάδα είχε περισσότερο βάθος από οποιαδήποτε άλλη χρονιά. Δυστυχώς όμως ένα πολύ κακό ξεκίνημα με πολλά παιχνίδια εκτός έδρας και κυρίως οι μόνιμοι τραυματισμοί αφού κάθε εβδομάδα είχαμε 7 με 8 παίκτες τραυματίες και δεν μπόρεσε ποτέ η ομάδα να παίξει δύο συνεχόμενα παιχνίδια με την ίδια ενδεκάδα. Όλα αυτά έφεραν από νωρίς την ομάδα να είναι χαμηλά στη βαθμολογία και ενδιάμεσα υπήρχαν και πάρα πολλά παιχνίδια όπου η ομάδα τους βαθμούς που χρειάζονταν δεν μπόρεσε να τους πάρει, έγιναν πολλά λάθη από τους διαιτητές και κυρίως τους βοηθούς, δεν θέλω να θεωρήσω ότι έγιναν σκόπιμα, αλλά μας στέρησαν βαθμούς».
Για το αν μετά τον υποβιβασμό θα φύγει από την ομάδα: «Ποτέ δεν έχω πει κάτι τέτοιο. Κάθε χρόνο λέω ότι είμαι διαθέσιμος για όποιον θέλει να παραχωρήσω το μετοχικό πακέτο. Αν όμως αυτό δεν συμβεί δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και μέλλον στην ομάδα».
Για το ποιο είναι το όραμα της επόμενης μέρας στην Super League 2: «Αυτό το ζήσαμε και την πρώτη χρονιά που ήμουν πρόεδρος, η ομάδα έπεσε, αλλά και πάλι ανέβηκε κατηγορία».
Για το αν θα μείνουν κάποιοι παίκτες και τη νέα χρονιά: «Όσοι έχουν συμβόλαιο θα μείνουν στην ομάδα».
Για το αν τίθεται θέμα προπονητή: «Νομίζω ότι ο κύκλος του κ. Πετράκη έκλεισε. Ήρθε σε αυτή την ομάδα πήγαμε πολύ ψηλά και είναι άσχημο για αυτόν να φεύγει με αυτό τον τρόπο, αλλά δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο».
Για το αν έθεσε ο κ. Πετράκης την παραίτηση του στη διάθεση της διοίκησης η οποία δεν την έκανε δεκτή: «Αυτό είναι αλήθεια ότι έχει γίνει, αλλά ξέρετε όλα αυτά τα χρόνια μια φορά έχω διώξει προπονητή. Θεωρούσα ότι κάτι θα γινόταν και θα γυρνούσαν τα παιχνίδια. Υπήρχαν δύσκολα παιχνίδια και επομένως όταν ήταν να φύγει από την ομάδα δεν το έπραξα γιατί θεώρησα ότι δεν ήταν σωστό μετά από τόσα χρόνια να γίνει αυτό».
Για το αν έχει ο ίδιος ευθύνη για τον φετινό ΠΑΣ: «Στο ποδόσφαιρο πάντα φταίει η κεφαλή. Τι θα γίνει όμως αν κερδίσουμε να μείνει η ομάδα με άλλο τρόπο στην κατηγορία; Τι θα πείτε τότε; Στο ποδόσφαιρο στις νίκες είμαστε καλοί και στις νίκες κακοί».
Για το τι κινήσεις θα γίνουν για να πετύχει τη μη αναδιάρθρωση: «Αυτό που έγινε πέρυσι με τον ΚΑΠ της ΕΠΟ δεν είναι αποδεκτό. Οποιαδήποτε αλλαγή γίνει μέσα στην αγωνιστική περίοδο 28 Αυγούστου 2018 μέχρι 30 Ιουνίου 2019 λέει ότι αυτό ισχύει από την μεθεπόμενη χρονιά και δεν μπορεί να ισχύσει από φέτος».
Για το αν θα συναντήσει τον Πρωθυπουργό που έρχεται την Τρίτη στα Γιάννενα: «Κάνουμε προσπάθεια για να γίνει μια συνάντηση ώστε να του εκφράσουμε τους λόγους που δεν πρέπει να γίνει φέτος η αναδιάρθρωση».