Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι στην Β’ Εθνική!

on .

PAS PROTEAS

• Η πόλη των Ιωαννίνων πανηγυρίζει από χθες την εκπροσώπησή της στην Β’ Εθνική κατηγορία στο μπάσκετ. Ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα, φάνηκε συνεπής στο ραντεβού του με την ιστορία και κατάφερε να πάρει μια μεγάλη νίκη στο ντέρμπι της προτελευταίας αγωνιστικής με τον Πρωτέα Γρεβενών με 83-72 και ταυτόχρονα να πανηγυρίσει την άνοδο στην Β’ Εθνική.
Αναμφισβήτητα, ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για τη ντόπια ομάδα, η οποία ήταν και… πρωτάρα στον δύσκολο Γ’ Όμιλο της Γ΄ Εθνικής. Όμως, η ομάδα κράτησε τον περσινό κορμό και έγιναν λίγες αλλά καλές προσθήκες παικτών, πλαισιώθηκε από μπασκετικούς παράγοντες και ένα νεαρό, αλλά πολλά υποσχόμενο και «διαβασμένο» προπονητή καταφέρνοντας ένα μικρό θαύμα. Για τα δύσβατα μονοπάτια της Β’ Εθνικής, οι διοικούντες και ο προπονητής έχουν όλο τον χρόνο στην διάθεσή τους να κάνουν τον απαιτούμενο προγραμματισμό, ώστε ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα να κάνει μια αξιοπρεπή πορεία.
Σε ένα γεμάτο από κόσμο κλειστό γυμναστήριο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της διοίκησης –καίτοι το ενδιαφέρον όλων ήταν η ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΣ- οι παίκτες του Θωμά Κωστόπουλου μπήκαν μουδιασμένα στο παιχνίδι κλείνοντας το δεκάλεπτο υπολειπόμενοι με 6 πόντους (17-23). Οι φιλοξενούμενοι έχοντας σε μεγάλη μέρα τον σέντερ Κλωνάρα και εκμεταλλευόμενοι την κάκιστη άμυνα του ΠΑΣ αλλά και τις κακές επιλογές στην επίθεση, έδειξαν ότι δεν βρίσκονταν τυχαία –μέχρι χθες- στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος. Από την άλλη ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε έναν παθιασμένο Βασίλη Πάτρα ο οποίος ουσιαστικά κρατούσε μόνος του τον ΠΑΣ.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Γιαννιώτες παίζοντας πιο επιθετική άμυνα και όντας πιο εύστοχοι στην επίθεση κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι, αυτή την φορά με πρωταγωνιστή τον Καραγκιολίδη, ο οποίος με βάζοντας κρίσιμα καλάθια αλλά και παίζοντας εξαιρετική άμυνα κατάφερε να χτίσει μια μικρή διαφορά πηγαίνοντας στο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με41-37.
Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τρίποντο του Πανάρα, και με όπλο τα μακρινά σουτ οι παίκτες του Κωστόπουλου πήραν διψήφια διαφορά για πρώτη φορά στο ματς (51-40 στο 24΄ με δύο τρίποντα από Τσίρμπα-Αναγνώστου και Γεωργίου). Από την άλλη ο Πρωτέας Γρεβενών έμοιαζε να είχε βραχυκυκλώσει και σκόραρε μόνο με βολές αν και ήταν ιδιαίτερα άστοχος και από εκεί. Το δεκάλεπτο έκλεισε με τον ΠΑΣ να έχει μια διαφορά εννιά πόντων και το momentum υπέρ του. Προς το τέλος του δεκαλέπτου συμπλήρωσε πέντε προσωπικά φάουλ και ο Δημήτρης Μάντζιος στερώντας από τον Κωστόπουλο μια πολύτιμη μονάδα στη ρακέτα.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο με το «μαχαίρι στα δόντια» προσπαθώντας για την μεγάλη ανατροπή. Οι παίκτες του Μουρουζίδη με ένα επιμέρους 8-2 μείωσαν στους τρεις (62-59 στο 32΄), και όλα έδειχναν ότι τα τελευταία λεπτά θα ήταν συγκλονιστικά. Όμως λογάριασαν χωρίς τους Γεωργίου και Πανάρα οι ο οποίοι με προσωπικούς πόντους κρατούσαν την διαφορά σταθερά στα επίπεδα των 5-7 πόντων. Τέσσερα λεπτά πριν την λήξη ο Πάτρας σε μια εντυπωσιακή ενέργεια και πανέμορφο τελείωμα ένιωσε ένα σφίξιμο και αποχώρησε υποβασταζόμενος.
Το τελειωτικό χτύπημα για τους φιλοξενούμενους το έδωσε ο Πανάρας 1.30 πριν την λήξη, όταν με τρίποντο κυριολεκτικά με την λήξη του χρόνου έδωσε αέρα εννέα πόντων στους γηπεδούχου και ουσιαστικά το δέκατο συνεχόμενο ροζ φύλλο αγώνα.
Μεγάλοι πρωταγωνιστές της χθεσινής νίκης για την ομάδα του Θωμά Κωστόπουλου ήταν οι Πάτρας με 22, Γεωργίου με 17, Καραγκιολίδης και Πανάρας με 13 και Τσίρμπας-Αναγνώστου με 11. Από τον Πρωτέα, που μετά την ήττα του από τον ΠΑΣ και τη νίκη της Δόξας Λευκάδας επί του ΑΓΣΙ υποχώρησε στην τρίτη θέση, κορυφαίος ήταν ο Κλωνάρας με 20, με τους Μιχαηλίδη και Μακρή να προσθέτουν από 16.
Την τελευταία αγωνιστική ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα ταξιδεύει στην Καρδίτσα για να αντιμετωπίσει τους Τιτάνες Παλαμά και να σφραγίσει την κατάκτηση του τίτλου.
Τα δεκάλεπτα: 17-23, 41-37, 60-51, 83-72
Διαιτητές: Φακίτσας-Κοντογιάννης
Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα (Κωστόπουλος): Γεωργίου 17(1), Πανάρας 13(2), Τσίρμπας-Αναγνώστου 11(3), Πρέντζας 5(1), Καραγκιολίδης 13(2), Μάντζιος Π., Μάντζιος Δ. 2, Πάτρας 22, Πανταζής, Πιστιόλης, Γιωτάκης
Πρωτέας Γρεβενών (Μουρουζίδης): Τζήμου, Γρούδος 5, Μαλούτας 7(2), Μιχαηλίδης 16(3), Συλλάκος, Τακίδης 4(1), Μπόζιαρης, Μαλιούρας 4, Μακρής 16(1), Κλωνάρας 20.

Ήττα (83-71) του ΑΓΣΙ στην Λευκάδα από την Δόξα

• Την ήττα γνώρισαν οι παίκτες του Τσουκανέλη στην Λευκάδα από την Δόξα με 83-71. ¨ηταν γνωστό ότι η αποστολή των Γιαννιωτών θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη απέναντι στην νησιώτικη ομάδα και αυτό αποδείχτηκε και στο τερέν. Άλλωστε η Δόξα με την χθεσινή νίκη της έχει καπαρώσει ουσιαστικά την δεύτερη προνομιούχο θέση που οδηγεί στην Β’ Εθνική.
Αν και οι Γιαννιώτες ήταν κοντά στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο, στο δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο οι Λευκαδίτες έχτισαν διψήφια διαφορά και στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου προηγήθηκαν ακόμη και με 21 πόντους διαφορά. Η ομάδα του Σοφοκλή Τσουκανέλη κατάφερε να μαζέψει την διαφορά στο τελικό 83-71.
Δεκάλεπτα: 21-18, 45-33, 67-46, 83-71
Διαιτητές: Σιμητόπουλος-Κοϊμτζόγλου
Δόξα Λευκάδας (Δημητριάδης): Νικολόπουλος 24(5), Αργυρός 8(2), Γερονάσιος, Αναγνωστόπουλος 9(1), Τσιαβές 11(2), Βαγενάς 10(1), Κογκας 2, Γεωργάκης 11(1), Μακρόπουλος 6, Βλαχάκης, Ζαμπάκης 2.
AΓΣ Iωαννίνων (Τσουκανέλης): Καννης 5(1), Ζαμπέτης 13(1), Σαχπαχίδης, Πρεμέτης, Αντωνίου, Πουρνάρας, Xρυσής 31(2), Mάκης 9(1), Παπανικολάου, Θυμνιός 6, Φίλιος, Θώδης 7.