Προοδευτική-Πανσερραϊκή 2-0 «Κλείδωσε» και μαθηματικά την παραμονή

on .

GYNAIKES PERAMATOS 21 4 19

• Με επιτυχία ξεπέρασε το προτελευταίο εμπόδιο της σεζόν η Προοδευτική Περάματος που επικράτησε με σκορ 2-0 της ουραγού Πανσερραϊκής στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής γυναικών. Η νίκη αυτή σε συνδυασμό με τη «λευκή» ισοπαλία της Αγίας Παρασκευής κόντρα στον Εργοτέλη έφερε από σήμερα τη μαθηματική επιβεβαίωση της παραμονής για τη γιαννιώτικη ομάδα που πέτυχε ένα μικρό άθλο στο δεύτερο γύρο ολοκληρώνοντας τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Η Προοδευτική πήρε από την αρχή τα ηνία του παιχνιδιού και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην ομάδα των Σερρών. Μόλις στο 5’ η Μπάσκα σημάδεψε το αριστερό δοκάρι της Μανιάκα, για να έρθει η ίδια παίκτρια στο 18’ να ανοίξει το σκορ για την Προοδευτική με κοντινή προβολή έπειτα από ασθενή απόκρουση της Μανιάκα σε σουτ της Κούκα.
Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 43ο λεπτό η Ράπτη με ωραίο διαγώνιο σουτ από θέση πλάγια δεξιά έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία της Μανιάκα για το 2-0, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.
Το επιθετικό ρεσιτάλ των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στην επανάληψη, με τις παίκτριες της Προοδευτικής να σπαταλάνε πολλές ευκαιρίες, με κυριότερες το χαμένο τετ-α-τετ της Ράπτη στο 55’ και το δοκάρι της Νικοπούλου στο 68’, χωρίς να καταφέρνουν τελικά να διευρύνουν το δείκτη του σκορ.
Διαιτησία: Σιντόρης (Παπαλαζάρου-Ράπτης).
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (Α. Κοζανίτης): Συμεωνίδη, Νικολάου, Γιωτίτσα, Νικοπούλου, Ντόκου (85’ Μήτα), Σκούρου (46’ Μιχαηλίδου), Κούκα, Σιούλα, Ράπτη (80’ Ντόβα), Τσιούρη, Μπάσκα.
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΗ (Χ. Μπαΐρας): Μανιάκα, Γιαζιτζόγλου, Πανίδου, Εξουζίδου, Ρομανίδου, Κυριαζή, Καραλεξιάδου, Χατζηθανασίου, Νικολαΐδου, Μηλούση, Δίγκα (46’ Τσιμπίρη).