Αύριο τελειώνουν τα ψέματα για τον ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PANIONIOS PAS

• Τα βαθμολογικά και χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού και θέλει νίκη και μόνο νίκη στην αυριανή αναμέτρηση (21/04, 7:00 μ.μ.) κόντρα στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη για την 29η αγωνιστική της Super League.

Η ισοπαλία της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και η ταυτόχρονη νίκη του ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού δυσκόλεψαν πολύ τα πράγματα για την ομάδα της Ηπείρου, η οποία υποχώρησε στην 14η θέση με 27 βαθμούς. Πιο πάνω της βαθμολογικά βρίσκονται ο ΟΦΗ με 28 και οι Αστέρας Τρίπολης και Ξάνθη με 29.
Παρά το γεγονός ότι οι πιθανότητες έχουν μειωθεί σημαντικά και η ομάδα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, στο στρατόπεδο του ΠΑΣ Γιάννινα πιστεύουν ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι τέλους την υπόθεση παραμονής. Μετά την ισοπαλία με την Τρίπολη η ψυχολογία της ομάδας ήταν στο ναδίρ, με πολλούς μέσα στην ομάδα να ρίχνουν ευθύνες και στη διαιτησία. Ο Γιάννης Πετράκης προσπάθησε να τονώσει το ηθικό της ομάδας και ζήτησε από τους παίκτες του να δώσουν το 100% των δυνάμεων τους στα τελευταία δύο παιχνίδια με Πανιώνιο και ΠΑΟΚ.
Ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός ετοιμάζει δραστικές αλλαγές και φουλ επιθετικό σχήμα ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με τον Πανιώνιο. Ιδιαίτερα προβλήματα δεν υπάρχουν πλην των γνωστών ελλείψεων. Εκτός προπονήσεων βρίσκονται οι Λίλα, Ευαγγέλου και Ξύδας, ενώ ο Σιόντης ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και ο Γιάκος χτες, κάτι που σημαίνει ότι πιθανότατα δεν υπολογίζεται για τη Νέα Σμύρνη.
Η χτεσινή προπόνηση περιελάμβανε αρκετή δουλειά πάνω στην επιθετική τακτική σε υποομάδες, αλλά και στην ανάπτυξη παιχνιδιού μέσα από το εσωτερικό δίτερμα που έγινε. Ο Γιάννης Πετράκης δείχνει αποφασισμένος να αλλάξει το 3-5-2 και να παρατάξει τον ΠΑΣ με ένα πιο επιθετικό σχηματισμό, κάτι που φάνηκε και χτες. Ο Κρητικός δοκίμασε διάταξη τετράδα στην άμυνα και δύο επιλογές. Είτε τον Τζημόπουλο στα χαφ ως παρτενέρ του Κάστρο και διάταξη 4-4-2, είτε ένα ακόμα πιο επιθετικό σύστημα με 4-3-3. Στην δεύτερη περίπτωση θα μείνει έξω ο Σκόνδρας και θα αγωνιστούν στην άμυνα Τζημόπουλος και Αλέξης Μιχαήλ, ενώ στα χαφ θα παίξουν Κάστρο, Νικολιάς και Πάντελιτς.
Μια πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Μιχαήλ Ν., Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Μιχαήλ Α., Τζημόπουλος, Κάστρο, Νικολιάς, Πάντελιτς, Παμλίδης, Μάνος, Κρίζμαν.
Η επόμενη προπόνηση του ΠΑΣ είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 11:00 και ακολούθως ο Πετράκης θα ανακοινώσει στους παίκτες την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Αθήνα για τον αυριανό αγώνα με τον Πανιώνιο.
Με οπαδούς στη Νέα Σμύρνη
Ο Πανιώνιος τήρησε την άτυπη συμφωνία που υπήρχε με τον ΠΑΣ Γιάννινα από το ματς του πρώτου γύρου και παραχώρησε και αυτός εισιτήρια για τους φιλοξενούμενους οπαδούς. Έτσι η θύρα 1 αύριο θα είναι ανοιχτή για τους οπαδούς του ΠΑΣ, οι οποίοι αναμένεται να βρεθούν στη Νέα Σμύρνη. Ιδίως οι Ηπειρώτες φίλαθλοι που ζουν στην Αθήνα θέλουν να βρεθούν στο πλευρό της ομάδας του Γιάννη Πετράκη και να ενισχύσουν την ομάδα στη δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται.
Διαιτητής ο Παπαπέτρου
Ο Τάσος Παπαπέτρου από την Αθήνα ορίστηκε να διευθύνει την αυριανή αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Βοηθοί του Παπαπέτρου θα είναι ο Γιώργιος Κρετσίμος από τη Δυτική Αττική και ο Αντώνης Σινιοράκης από τα Χανιά ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Αθανάσιος Σέζος από το Κιλκίς. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Ταπαντζάς από τη Θράκη.
Προσφυγές  στον Πανιώνιο
Με άλλες υποθέσεις και λιγότερο με το αγωνιστικό κομμάτι ασχολούνται στον Πανιώνιο τις τελευταίες ημέρες. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης "κλείδωσε" την παραμονή της με το διπλό στη Λιβαδειά και πλέον κοιτάει την επόμενη ημέρα.
Στα εξωαγωνιστικά ο πρώην προπονητής του Πανιωνίου Ζοσέ Ανιγκό κατάθεσε προσφυγή 4,5 μήνες μετά την απόλυση του. Ο Γάλλος τεχνικός, που είχε αποδεσμευτεί στις 2 Δεκεμβρίου, διεκδικεί από την ομάδα της Νέας Σμύρνης 20.000 ευρώ.
Εκτός του αυριανού αγώνα θα είναι οι Καμαρά και Κότνικ, οι οποίοι ακολουθούν ατομικά προγράμματα.