Β' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

on .

STAYRAKI

Σταυράκι-Κρύα 1-1

Τους βαθμούς, όχι όμως τις εντυπώσεις μοιράστηκαν Σταυράκι και Κρύα με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1 και να ισοβαθμούς στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με το Σταυράκι όμως να υπερτερεί σε αυτή την ισοβαθμία.

Έγινε ένα καλό σε γενικές γραμμές παιχνίδι όπου η Κρύα ήταν η ομάδα που είχε τη μερίδα του λέοντος στις ευκαιρίες στο παιχνίδι, για 60’ έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, μπόρεσε να ανοίξει το σκορ, αλλά δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες για να πετύχει και δεύτερο τέρμα.
Στον αντίποδα το Σταυράκι μπορούμε να πούμε ότι «ξύπνησε» μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού και ισοφάρισε παίρνοντας τον βαθμό.
Μόλις στο 6’ ο Κατσαρός εκτέλεσε κόρνερ, ο Παργινός έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
Στο 15΄ ο Κατσαρός εκτέλεσε φάουλ με πάσα στον Κατράνα, αυτός έκανε το δυνατό σουτ με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ.
Το σκορ άνοιξε για την Κρύα στο 30’ με τον Γιώτη να κάνει τη σέντρα και τον Μάντζαρη με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Καραγιώργου.
Μεγάλη ευκαιρία στο 43΄για την Κρύα με τον Κατσαρό να εκτελεί φάουλ, ο Λαδιά έκανε την κεφαλιά και ο Καραγιώργος απέκρουσε σωτήρια.
Στο 45΄παραλίγο να έμπαινε το γκολ της χρονιάς για την Κρύα με τον Παργινό να βρίσκεται κάτω από τη μεσαία γραμμή και προς την περιοχή της ομάδας του, να βλέπει εκτός θέσης τον Καραγιώργο και προσπάθησε με ψηλοκρεμαστό σουτ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα όμως δεν τα κατάφερε αφού η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ.
Ο Μπαμπούλιας Η. στο 57’ έκανε το σουτ με τον Καραγιώργο να αποκρούει.
Το Σταυράκι ισοφάρισε στο 67’ με τον Μαργιόλα να εκμεταλλεύεται λάθος της άμυνας της Κρύας και από κοντά με πλασέ να κάνει το 1-1.
Στο 74’ ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι σε ανατροπή του Μιχαήλ από τον Λαδιά, ωστόσο ο βοηθός Τσάντας υπέδειξε στον διαιτητή ότι είχε προηγηθεί φάουλ του Μιχαήλ στον Λαδιά και έτσι ο διαιτητής καταλόγισε επιθετικό φάουλ παίρνοντας πίσω το πέναλτι.
Σουτ του ίδιου παίκτη στο 77’ μπλόκαρε τη μπάλα ο Κέτογλου.
Στο 83’ σουτ του Παργινού απέκρουσε τη μπάλα ο Καραγιώργος.
Διαιτησία: Μάντζιος (Τσάντας-Γκέλης).
Σταυράκι: Καραγιώργος, Βούλγαρης (89’ Μανώλης), Ζάγκας, Νάτσης,Καλογιάννης (58΄Γκεσούλης), Τσιάκαλος, Μιχαήλ, Σοφίας, Κολιούσης, Σιάκας, Μαργιόλας.
Κρύα: Κέτογλου, Μπαμπούλιας Α., Γιώτης, Παργινός, Λαδιάς,Τζώρτζης, Λεοντίου (80’ Δούβλης), Κατράνας, Κατσαρός, Μάντζαρης, Μπαμπούλιας Η.

APOEL RODOTOPI

ΑΠΟΕΛ-Ροδοτόπι 0-3
Μια σημαντική και χωρίς ιδιαίτερο κόπο νίκη, πέτυχε το Ροδοτόπι, επικρατώντας με 0-3 του ΑΠΟΕΛ, όπου και σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Πωγωνάτου, ανέβηκε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα (ισοβαθμεί με τον Πωγωνάτο), βάζοντας γερές βάσεις, για την συμμετοχή του, στους αγώνες μπαράζ ανόδου.
Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά, με την φιλοξενούμενη ομάδα να είναι αυτή που είχε τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση.
Το Ροδοτόπι, κατάφερε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, όταν στο 11΄ ο Κοσμάς έδωσε στον Φεϊζουλά, κι εκείνος σε κενή εστία, πλάσαρε για το 0-1, σκορ που δεν άλλαξε μέχρι και την λήξη του ημιχρόνου, παρά την πίεση των φιλοξενούμενων.
Σημαντικότερη ευκαιρία για την ομάδα του Ροδοτοπίου στο πρώτο μέρος, το δοκάρι του Λούζη στο 37΄, το οποίο τράνταξε την οριζόντια δοκό της αντίπαλης εστίας.
Στην επανάληψη, η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι προσπάθησαν να βάλουν δύσκολα στους αντιπάλους τους, με το σουτ του Τζάγκα, να εξουδετερώνεται από τον Ξαξίρη.
Από το σημείο αυτό και μέχρι και την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, οι «πράσινοι» ανέβασαν ρυθμό, πίεσαν και κατάφεραν να πετύχουν ακόμη δύο τέρματα. Στο 60΄ο Λούζης βρέθηκε τετ α τετ με τον Γκούβα, με το σκαφτό σουτ του πρώτου να περνά λίγο πιο πάνω από την αντίπαλη εστία. Στο 62΄ νέα απειλή για τον Γκούβα, όταν από το χτύπημα φάουλ του Κοσμα, από καλό σημείο, με τον νεαρό τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ, να αποκρούει θεαματικά.
Το δεύτερο τέρμα για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 78΄, με τον Αργύρη Α. να δίνει στον Κοσμά, με τον αρχηγό του Ροδοτοπίου, να σημειώνει ένα πανέμορφο γκολ, καθώς ''κρέμασε'' τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 90΄ ο Τρομπούκης, όταν έπαιξε το ένα-δύο με τον Τσιλοτάϊ Α. και από κοντά με πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Διαιτησία: Σίσκας (Κίτσος-Μούτσιος)
ΑΠΟΕΛ (Γιάννης Καραφέρης): Γκούβας, Χυδηριώτης (77΄Μαρκούλας), Κωνσταντινίδης, Στεφάνου, Διαμαντένιας, Τσουμάγκας, Τζωρτζάτος, Τζάγκας (60΄Μπόζιος), Λέτσιος (66΄Καρυώτης), Κούτλας, Τσάλης (46΄ Ζιάβρος).
Πασσαρ. Ροδοτοπίου: Ξαξίρης, Νίτας, Τρομπούκης, Αργύρης Π., Ρόγκας, Ταμπούρας, Φεϊζουλά (53΄Πάϊκας), Αμπτουλάϊ, Παπαϊωάννου Ν. (53΄Τσιλοτάϊ Α.), Κοσμάς (81΄ Τσιλοτάϊ Ο.), Λούζης (75΄ Αργύρης Α.).
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ