Εκτός πλάνων του Ι. Πετράκη οι Κρίζμαν - Σεργκελασβίλι

on .

PAS PROPONHSH 13 3 19

• Στις προπονήσεις επέστρεψαν χτες οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το ρεπό της Τρίτης και μπήκε στην τελική της ευθεία η προετοιμασία για τη σαββατιάτικη (16/03, 7:30 μ.μ.) αναμέτρηση με τη Λάρισα στο «Ζωσιμάδες».
Ο αγώνας με τους Λαρισαίους έχει αποκτήσει τη μορφή του παιχνιδιού της χρονιάς για τους Ηπειρώτες και ίσως όχι άδικα, καθώς μετά τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής η ΑΕΛ ξέφυγε του ΠΑΣ 4 βαθμούς και ισοβαθμεί πλέον με Αστέρα Τρίπολης και Πανιώνιο στους 26. Η αλήθεια είναι ότι η τριάδα των παιχνιδιών που ακολουθεί για τον ΠΑΣ Γιάννινα με Λάρισα, Λεβαδειακό και ΟΦΗ θα κρίνει τους κόπους μιας χρονιάς και οι Ηπειρώτες θέλουν να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς.
Η προετοιμασία των Ηπειρωτών συνεχίστηκε χτες το πρωί στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής με προπόνηση υπό ευνοϊκές καιρικές συνθήκες και σύμμαχο τον ήλιο. Το πρόγραμμα περιελάμβανε αρχικά ασκήσεις ταχυδύναμης και στη συνέχεια ασκήσεις με τη μπάλα. Στο τελευταίο κομμάτι δουλεύτηκε η δημιουργία και παραγωγή φάσεων σε διπλό παιχνίδι, ένα κομμάτι που φέτος πονάει πολύ τον ΠΑΣ.
Για ένα ακόμη παιχνίδι ο Γιάννης Πετράκης δεν θα έχει όλα τα όπλα στη διάθεση του αφού θα απουσιάσουν οι τραυματίες Κρίζμαν, Ξύδας, Σεργκελασβίλι και Σιόντης. Ο Σιόντης έχει το γνωστό πλέον τραυματισμό του με το οστικό οίδημα, ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν και χτες οι Κρίζμαν, Ξύδας και Σεργκελασβίλι. Αναφορικά με τον Γεωργιανό, στον ΠΑΣ ευελπιστούσαν ότι ίσως προλάβαινε το ματς με την ΑΕΛ, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πιθανό. Ο Σεργκελασβίλι υπέστη υποτροπή σε παλιο τραυματισμό του στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και έκτοτε ακολουθεί αγωγή αποθεραπείας.

Απών και ο Τζημόπουλος
Εκτός από το παιχνίδι με τη Λάρισα θα είναι και ο Τζημόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε 7 κίτρινες κάρτες και δηλώθηκε να εκτίσει την πρώτη από τις δύο αγωνιστικές της ποινής του κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλίας, ενώ η δεύτερη θα είναι με τον Αστέρα Τρίπολης.
Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε χτες και ο Μάνος που έχει ένα αιμάτωμα από χτύπημα που δέχτηκε στον αγώνα με την Λαμία, ωστόσο ακόμα δεν έχει κριθεί κατά πόσο θα μπορεί να βοηθήσει το Σάββατο τον ΠΑΣ.
Τα θετικά νέα για τον Γιάννη Πετράκη και οι επιστροφές αφορούν κυρίως δύο παίκτες. Ο λόγος για τον αρχηγό Αλέξη Μιχαήλ που εξέτισε κόντρα στην Λαμία την ποινή του για την αποβολή στο ματς με τη Ξάνθη, ενώ τον Ρεθυμνιώτη τεχνικό χαροποίησε το γεγονός ότι μετά από αρκετό καιρό συμμετείχε χτες στην προπόνηση ο Παμλίδης, θέτοντας τον εαυτό του στη διάθεση του Κρητικού προπονητή.

Διαιτητής ο Σιδηρόπουλος
Ο Τάσος Σιδηρόπουλος από την ΕΠΣ Δωδεκανήσου ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει την σαββατιάτικη αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τη Λάρισα στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Super League. Πρόκειται για το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι του ΠΑΣ, μετά από εκείνο της Λαμίας, στο οποίο ορίζεται έμπειρος και διεθνής διαιτητής, ο κορυφαίος σύμφωνα με τη γνώμη πολλών Έλληνας διαιτητής αυτή τη στιγμή. Προφανώς η επίσκεψη Χριστοβασίλη στον επικεφαλής της ΚΕΔ Μέλο Περέιρα έπιασε τόπο σχετικά με τους διεθνείς διαιτητές, έστω κι αν απορρίφθηκε προς το παρόν το αίτημα για ξένους στα ντέρμπι παραμονής.
Βοηθοί του Ροδίτη ρέφερι ορίστηκαν ο Πολυχρόνης Κωσταράς της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας και ο Λάζαρος Δημητριάδης της ΕΠΣ Μακεδονίας, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Ευάγγελος Μανούχος από την ΕΠΣ Αργολίδας. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Νικόλαος Φαντόπουλος από την ΕΠΣ Πειραιά.