Οριακό το αυριανό παιχνίδι ΠΑΣ – Παναθηναϊκού

on .

PAS FILATHLOI

• Σήμερα ολοκληρώνεται η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για το αυριανό δύσκολο και οριακό από πλευράς βαθμολογίας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.
Στο «στρατόπεδό» του όλοι αντιλαμβάνονται πώς τα περιθώρια στενεύουν και ότι πρέπει να υπερβάλλουν εαυτούς ώστε να απομακρύνουν κάθε υποψία υποβιβασμού, ή έστω εμπλοκής της ομάδας σε αγώνα μπαράζ
Το ευχάριστο για τον Γιάννη Πετράκη, είναι πώς εκτός του Άντι Λίλα που έχει δηλωθεί να εκτίσει την ποινή του από κίτρινες κάρτες έχει στη διάθεσή του, σχεδόν όλους τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές που συνήθως χρησιμοποιεί στην βασική ενδεκάδα.
Για το παιχνίδι υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον από τους οπαδούς των γηπεδούχων, καθώς εκτός του βαθμολογικού ενδιαφέροντος, είναι και η τελευταία εντός έδρας -για τη φετινή περίοδο- αναμέτρηση, με τις μεγάλες ομάδες της Αθήνας. Ο «κύκλος» θα κλείσει με την υποδοχή του ΠΑΟΚ, που όμως θα γίνει την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Ούτε αύριο θα φιλοξενηθούν στο Εθνικό Στάδιο, οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Τη φορά αυτή δεν χρειάστηκε απόφαση της Αστυνομίας, καθώς ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που δεν ζήτησε εισιτήρια. Και αυτό γιατί, όπως εξηγήθηκε από την Αθηναϊκή ΠΑΕ, δεν θέλει να ρισκάρει κάποια πιθανή τιμωρία ενόψει των εντός έδρας ντέρμπυ με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.
Η χθεσινή ημέρα πάντως σημαδεύτηκε από δύο άλλα γεγονότα, που έμμεσα αφορούν τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο πρώην μεγαλομέτοχος και νυν ιδιοκτήτης της Λάρισας Αλέξης Κούγιας επανέφερε την «καταγγελία» του, για αλλαγή ιδιοκτησιακού του ΠΑΣ πριν χρόνια, κάνοντας λόγο για «ιδιοκτήτη πάρκινγκ», ο οποίος προηγουμένως είχε πουλήσει στον Ιβάν Σαββίδη ακινήτου στη Θεσσαλονίκη. Από την ΠΑΕ πάντως δεν υπήρξε απάντηση στα λεγόμενα του κ. Κούγια.
Κίνδυνος υποβιβασμού για ΟΦΗ
Το δεύτερο θέμα που κυριαρχεί στην αθλητική επικαιρότητα, έχει να κάνει με την Εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας για την υπόθεση του ύποπτου για χειραγώγηση αγώνα των Κρητικών με τον Αιγινιακό στο «Γεντί Κουλέ» (είχε γίνει το Νοέμβριο του 2017 με σκορ 6-0 υπέρ των γηπεδούχων). Συγκεκριμένα η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγήθηκε τον υποβιβασμό των Κρητικών και βαρύ χρηματικό πρόστιμο. Συγκεκριμένα κάνει λόγο για υποβιβασμό, αφαίρεση 6 βαθμών από το πρωτάθλημα που θα δικαιούται η ομάδα να αγωνιστεί και πρόστιμο που φτάνει το εξωπραγματικό 3.150.000 ευρώ!
Βέβαια το ό,τι υπάρχει αυτή η εισήγηση δεν πάει να πει πως θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η τιμωρία του ΟΦΗ, ωστόσο είναι πρώτη φορά που η συγκεκριμένη επιτροπή εισηγείται κάτι τέτοιο με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.