Σπουδαία νίκη ο ΑΓΣΙ εκτός έδρας επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 76-84

on .

agsi

• Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι, αλλά εξαιρετικό ποιοτικά, ο ΑΓΣΙ επικράτησε εκτός έδρας του ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ Γιάννινα χθες το απόγευμα στο ΕΑΝΚΙ με 76-84.
Το παιχνίδι που ουσιαστικά άνοιξε την αυλαία του β’ γύρου στου πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, ήταν ακριβώς όπως θα περίμενε κανείς από ένα τοπικό ντέρμπι: γεμάτο ένταση, δυνατές μονομαχίες αλλά και κατά διαστήματα εξαιρετικό μπάσκετ.
Ο ΑΓΣΙ είχε την τύχη να έχει έναν Χρύση από… άλλο πλανήτη ο οποίος σκοράρει ακόμα μιας και τέλειωσε το παιχνίδι με 43 πόντους κάνοντας το παιχνίδι της ζωής του. Από την πλευρά του ο Θωμάς Κωστόπουλος δεν είχε σε καλή μέρα το βαρύ πυροβολικό της ομάδας Βασίλη Πάτρα ο οποίος όλη την προηγούμενη εβδομάδα ταλαιπωρούνταν και από τραυματισμό τον οποίο μάλιστα σε μια φάση στο πρώτο δεκάλεπτο επιδείνωσε.
Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν δυνατά το ματς και γρήγορα έχτισαν μια μικρή διαφορά όντας εύστοχοι έξω από τα 6,75. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και με τον Πανάρα σε καλό φεγγάρι έκλεισαν το ημίχρονο με προηγούμενοι με πέντε πόντους 44-39.
Το τρίτο δεκάλεπτο ο ΑΓΣΙ με κύριους εκφραστές επιθετικά τους Χρύση και Θυμνιό βρήκε τους φιλοξενούμενους προηγούμενους με βραχεία κεφαλή 60-61 και όλα έδειχναν ότι οι δυο ομάδας οδηγούνταν σε ματς γκραν γκινιόλ.
Οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν στο τέταρτο δεκάλεπτο πιο συγκεντρωμένοι και εύστοχοι στην τέταρτη περίοδο και πήραν μια μεγάλη νίκη μένοντας στο κόλπο της ανόδου. Από την άλλη ο ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ Γιάννινα έχασε έδαφος στην προσπάθεια που κάνει για άνοδο στην Β’ Εθνική και η συνέχεια αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.
Διαιτητές: Θεοδώρου, Φουντζήλας
Δεκάλεπτα: 18-27, 44-39, 60-61, 76-84
ΠΑΣ Γιάννινα (Θ. Κωστόπουλος): Γεωργίου 25(2), Πανάρας 15(3), Μουζακίτης, Τσίρμπας-Αναγνώστου, Πρέντζας, Καραγκιολίδης 14(2), Μάντζιος Π., Μάντζιος Δ. 10, Πάτρας 4, Πανταζής 3(1), Πιστιόλης, Γιωτάκης 5(1)
ΑΓΣΙ (Σ. Τσουκανέλης): Καννής, Ζαμπέτης 8(2), Σαχπατζίδης, Καλφαλίδης, Αντωνίου, Πουρνάρας 12, Χρύσης 43(5), Μάκης, Παπανικολάου 2, Θυμνιός 17, Φίλιος 2, Θώδης