Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

on .

PARAKALAMOS

Αγροτικός - Ελεούσα 0-1

• Στο ντέρμπι της πρεμιέρας του δευτέρου γύρου η Ελεούσα πήρε σπουδαία νίκη 0-1 μέσα στον Αγροτικό και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα του Παρακαλάμου να πέσει για πρώτη φορά φέτος από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα αφού σε αυτή πια φιγουράρει η Ανατολή.
Το παιχνίδι τα είχε όλα ειδικά όμως στο δεύτερο μέρος.
Στο πρώτο ημίχρονο το πρώτο 20λεπτο ανήκει στον Αγροτικό ο οποίος απείλησε στο 8’ με τον Κυρίτση να κάνει τη σέντρα, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Τσόκρη που μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.
Μετά το 20λεπτο η Ελεούσα άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, να ανεβάζει την απόδοση της και να δημιουργεί ευκαιρίες.
Ο Βελτσίστας στο 37’ έκανε το σουτ η μπάλα είχε κατεύθυνση προς την εστία του Γρηγοριάδη αλλά την τελευταία στιγμή βρήκε αμυντικός και κατέληξε κόρνερ.
Μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για την Θύελλα στο 44΄όταν ο Τζιάλλας εκμεταλλεύτηκε λάθος του Μιχάλη έδωσε στον Βελτσίστα αυτός έκανε το σουτ και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.
Στο 45’ ο Γκόνης εκτέλεσε φάουλ με την μπάλα να φεύγει άουτ. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για την Ελεούσα στο 46’ με τον Τζιάλλα να βρίσκει τον Νάκο μέσα στην περιοχή και αυτός με αριστερό σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Γρηγοριάδη.
Η Ελεούσα είχε την υπεροχή μέχρι το 65’ όπου ο Αγροτικός άρχισε να ασκεί πίεση στην εστία του Γεωλδάση Γ.
Σουτ του Κυρίτση στο 64’ απέκρουσε εκπληκτικά ο Γεωλδάσης Γ.
Νέο σουτ στο 66’ από τον Ηλία έξω από την μεγάλη περιοχή η μπάλα λίγο άουτ.
Οι φιλοξενούμενοι στο 67’ έμειναν με δέκα παίκτες αφού αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Τζιάλλας για εξύβριση στον πρώτο βοηθό. Η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για την Ελεούσα στο 76’ με τον Βελτίστα να παίρνει την μπάλα κάνοντας επιθετικό φάουλ, έκανε τα σουτ με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι.
Ο Αγροτικός είχε δύο ακόμη καλές ευκαιρίες στο 79’ μετά από σέντρα του Τσόκρη τόσο ο Σπαλιάρας, όσο και ο Ορφανός δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα αφού τα σουτ που έκαναν κόντραραν στους αμυντικούς.
Στο 89’ σουτ του Ηλία έξω από την μεγάλη περιοχή η μπάλα λίγο άουτ.
Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι η Ελεούσα στάθηκε καλά στον αγωνιστικό χώρο σε ένα εκτός έδρας ντέρμπι και ο προπονητής κ. Κοντοδήμας μαζί φυσικά με του παίκτες του διαχειρίστηκαν άψογα το παιχνίδι όταν η ομάδα τους έμεινε με δέκα παίκτες.
Από την άλλη πλευρά ο Αγροτικός δεν είχε σε καλή μέρα κάποιους παίκτες κλειδιά όπως οι Ορφανός και Ηλιόπουλος και αυτό φάνηκε μέσα στο παιχνίδι μιας και όσες φορές απείλησαν την εστία του Γεωλδάση Γ. αυτό ήταν με μακρινά σουτ.
Διαιτησία: Αθανασίου (Σπυρογιώτης-Διαμάντης).
Αγροτικός: Γρηγοριάδης, Ηλίας, Τσόκρης, Ζότα,Τάσσος (70’΄Σπαλιάρας), Ταίρης, Κυρίτσης, Καράβας (69’ Παππάς), Ηλιόπουλος (55’ Παπαρούνας), Ορφανός, Γκόνης (55’ Φαρμάκης).
Ελεούσα: Γεωλδάσης Γ., Πέτσιος (88’ Σοκορέλης), Καλές, Οικονόμου, Γεωλδάσης Π., Πότσης, Τζιάλλας, Κωνσταντινίδης, Βελτσίστας (77’ Τζουρμανάς), Νάκος, Πεπόνης (93’ Γιώτης).
* * *

ANATOLH XOULIRADES

Ανατολή-Χουλιαράδες 3-0
Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερη δυσκολία η Ανατολή πήρε τη νίκη με 3-0 από τους Χουλιαράδες.
Από την άλλη πλευρά οι Χουλιαράδες έκαναν αξιόλογη προσπάθεια αλλά φαίνεται ότι δεν είναι η ομάδα των περασμένων ετών.
Δύο καλές ευκαιρίες χάθηκαν μια για κάθε ομάδα στο πρώτο δεκάλεπτο.
Στο 7’ ο Χριστακόπουλος βρήκε τον Θανάση μέσα στη μεγάλη περιοχή αυτός έκανε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Την ίδια τύχη είχε στο 10’ για τους φιλοξενούμενους το σουτ του Γεράση.
Η Ανατολή στο 16’ απείλησε εκ νέου με σουτ του Δήμου και την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 19’ όταν κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Κλιτσινάρη από τον Πρέμο, το εκτέλεσε ο Χριστακόπουλος στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.
Στο δεύτερο μέρος και στο 46’ σουτ του Εμβραίζογλου η μπάλα λίγο άουτ.
Ο Δήμος στο 50’ έκανε σουτ και πάλι η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.
Μεγάλη ευκαιρία για την Ανατολή στο 73’με τον Θανάση να παίρνει τη μπάλα από τον Μιχάλη βγήκε απέναντι από τον Μαργωμένο αλλά πλάσαρε άουτ.
Νέο πέναλτι στο 80’ για την Ανατολή και πάλι θύτης ο Τσουμάνης και «θύμα» ο Φωλίνας, το εκτέλεσε ο Θανάσης κάνοντας το 2-0.
Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 87’ όταν ο Φωλίνας έδωσε τη μπάλα στον Χριστακόπουλο, αυτός πέρασε τον Μαργωμένο από πλάγια έκανε τη σέντρα και ο Κλιτσινάρης σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Διαιτησία: Νέος (Λιόντος-Πάνος Σ.)
Ανατολή: Διαμάντης, Δήμος (84’ Γκούμας), Φίλιος, Μπίζιος, Δημακόπουλος, Κολιός, Σκανδάλης (84’ Γιώτης), Εμβραίζογλου (67’ Φωλίνας), Θανάσης (84’ Μιχαηλίδης), Χριστακόπουλος, Κλιτσινάρης.
Χουλιαράδες: Μαργωμένος, Λάμπρου, Κρανάς, Τσουμάνης, Μιχάλης, Γκόλιας, Γεράσης, Τραγουδάρας (78’ Σκλιβανίτης), Λώλης, Γρίβας, Πρέμος (72’ Τόλης).
* * *

METSOBO

Μέτσοβο-Κράψη 0-4

• Σίφουνας η Κράψη επικράτησε 0-4 του Μετσόβου στο γήπεδο Κοσμηράς βελτιώνοντας την βαθμολογική της θέση.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια με τον Παράσχη στο 1’ να κάνει το 0-1 ένα γκολ που φέρει ευθύνη ο τερματοφύλακας του Μετσόβου.
Οι φιλοξενούμενοι στο 25’ διπλασίασαν τα τέρματα τους όταν ο Ζαμπέτας έκανε το σουτ η μπάλα έσκασε μπροστά στον Χαλκίδη που δεν είχε καλή τοποθέτηση και κατέληξε στα δίχτυα.
Στο 33’ ο Κατσούδας βγήκε απέναντι από τον Χακλίδη έκανε το σουτ απέκρουσε ο τερματοφύλακας η μπάλα έφτασε στον Αλεξίου που σε κενή εστία την έστειλε άουτ.
Στο 50’ σέντρα του Παλαιοπάνου, σουτ του Τσουλιάη Κ. απέκρουσε τη μπάλα επάνω στη γραμμή ο Φαρμάκης.
Δοκάρι είχε στο 67΄το Μέτσοβο με σουτ του Παλαιοπάνου.
Στο 71΄ο Παράσχης έκανε τη σέντρα και ο Κουκλίδης με σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής έστειλε για τρίτη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του Χαλκίδη.
Το τελικό 0-4 διαμορφώθηκε στο 80’ με τον Παράσχη να δίνει την μπάλα στον Καρτάλη και αυτός με σουτ την έστειλε στα δίχτυα.
Διαιτησία: Πάνος Ι. (Μωυσιάδη-Τσάντας).
Μέτσοβο: Χακλίδης, Μπαλιούσκας, Γκουντέβενος, Κέντρος (42’ Σιούτας), Πατσιάς (46’ Ζούβγιας), Γοδέβενος (68’ Τρίτος), Σταχούλης, Τσιόστας, Τσουλιάης Κ. (68’΄Ζάκα), Τσουλιάης Θ. Παλαιοπάνος.
Κράψη: Σταυρόπουλος, Κουκλίδης, Καρατζιάς, Φαρμάκης (81’ Θεοδώρου), Σήτος, Κατσούδας (74’ Ράπτης), Αλεξίου (63’ Μουζακίτης), Κατσάνος, Βύζας, Παράσχης, Ζαμπέτας (60’ Καρτάλης).
* * *
Πράμαντα-Πέραμα 0-2

• Με τη νίκη απέδρασε από τα Πράμαντα η Προοδευτική Περάματος που επικράτησε με 0-2 της τοπικής Α.Ε.Π. και ανέβηκε στους 28 βαθμούς.
Το ματς ήταν καλό με το Πέραμα να ξεκινάει δυνατά την αναμέτρηση και στο 4΄ ο Φώτης με ατομική ενέργεια και αριστερό σουτ, νίκησε τον Μίσσα διαμορφώνοντας το 0-1.
Από εκεί και μετά χάθηκαν ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους αλλά και οι γηπεδούχοι απείλησαν με κορυφαία ευκαιρία το δοκάρι του Μπάφα στο 35΄.
Η Προοδευτική κατάφερε και πέτυχε ακόμα ένα γκολ στο 78΄ όταν ο Τζάλλας με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ «κάρφωσε» την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 0-2.
Διαιτησία: Τασιούλας (Γκανάτσιου - Μπαντης)
Πράμαντα: Μίσσας, Μαραγκός, Μπούτζας, Ζάννης, Χήρας (84΄ Τζώρζτάτος), Κοσμάς, Μπάφας (79΄ Χαρατσής), Μασούρας, Λιανός (80΄ Σταύρου), Λιόντος, Τσάντας.
Πέραμα: Βάσιος, Συμεωνίδης (84΄ Μάης), Τσακανίκας Β., Στόλης, Λισγάρας, Διαμάντης, Οικονόμου (71΄ Κουκοδήμος), Τσακανίκας Ι., Φώτης (90΄ Σταματόπουλος), Τάτσης (86΄ Τσακανέλης), Τζάλλας.
* * *
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Α.Ε Μικρασιατών - Κεντ. Μουσιωτίτσας 3 - 0
Α.Ο. Ανατολής - Α.Ε. Χουλιαράδων 3 - 0
Π.Α.Σ.Μετσόβου - Π.Α.Σ.ΚΡΑΨΗΣ 0 - 4
Α.Ε.Πραμάντων - Προοδ. Περάματος 0 - 2
Αγροτ. Καστρίτσας - Πίνδος Κόνιτσας 3 - 0
Π.Α.Ο.Κουτσελιού - Θύελα Κατσικάς 0 - 3
Α.Σ.Αετός Νήσου - Α.Ο.Ζωοδόχος 0 - 0
Αγροτ. Αστέρας - Θύελλα Ελεούσας 0 - 1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ανατολή 37 47-10
2. Ελεούσα 35 33-17
3. Αγροτ. Αστέρας 35 46-17
4. Κατσικά 34 30-12
5. Μικρασιάτες 34 25-17
6. Προοδ. Περάματος 28 23-21
7. ΠΑΣ Κράψη 28 30-19
8. Χουλιαράδες 27 25-19
9. Καστρίτσα 23 29-24
10. Μέτσοβο 21 25-34
11. Πίνδος Κόνιτσας 18 16-22
12. Ζωοδόχος 13 15-30
13. Κουτσελιό 10 9-35
14. Πράμαντα 8 17-34
15. Αετός Νήσου 7 11-24
16. Μουσιωτίτσα -9 5-51
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(2, 3/2/2019)
Κεντ. Μουσιωτίτσας - Αγροτ. Καστρίτσας
Θύελα Κατσικάς - Α.Ο. Ανατολής
Προοδ. Περάματος - Α.Ε Μικρασιατών
Α.Ε. Χουλιαράδων - Πίνδος Κόνιτσας
Π.Α.Σ.ΚΡΑΨΗΣ - Π.Α.Ο.Κουτσελιού
Α.Ο.Ζωοδόχος - Π.Α.Σ.Μετσόβου
Αγροτ. Αστέρας - Α.Ε.Πραμάντων
Θύελλα Ελεούσας - Α.Σ.Αετός Νήσου